La Liga: Πρεμιέρα με «γκέλα» για τη Μπαρτσελόνα, έμεινε στο 0-0 με τη Χετάφε - Δείτε βίντεο

La Liga: Πρεμιέρα με «γκέλα» για τη Μπαρτσελόνα, έμεινε στο 0-0 με τη Χετάφε - Δείτε βίντεο

Για τέταρτη διαδοχική σεζόν, οι «μπλαουγκράνα» δεν κατάφεραν να σκοράρουν στο γήπεδο της Χετάφε, σε ένα ματς με πολύ ξύλο και τρεις αποβολές

Collage_Maker-14-Aug-2023-01-09-AM-5905
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Και, για τέταρτη διαδοχική σεζόν (!), η Μπαρτσελόνα απέτυχε να σκοράρει στο «Κολισέουμ Αλφόνσο Πέρεθ» και έμεινε στο 0-0 με την Χετάφε, στην πρεμιέρα της στην La Liga.

Με απουσίες ο Πέπε Μπορδαλάς, αφού έχει τραυματίες τον αμυντικό Χουάν Καρμόνα, τους μέσους Λουίς Μίγια – Μάουρο Αραμπάρι και τον πολύτιμο επιθετικό Ενές Ουνάλ, ενώ ο σύλλογος δεν μπόρεσε να δηλώσει εγκαίρως τον κεντρικό αμυντικό Ομάρ Αλντερέτε.

Για την πρώτη ενδεκάδα της σεζόν, ο Τσάβι ξεκίνησε βασικούς τους νεοαποκτηθέντες Οριόλ Ρομέου και Ιλκάι Γκιντογκάν, με τον πρώτο να είναι επί της ουσίας ο «αντί – Μπουσκέτς» και ο δεύτερος να είναι ο τέταρτος χαφ, ξεκινώντας άτυπα ως αριστερό εξτρέμ.

Resumen de Getafe CF vs FC Barcelona (0-0)
Κλείσιμο


Ξύλο η Χετάφε, κόκκινη ο Ραφίνια!

Οι Μπλαουγκράνα πήραν από την αρχή την κατοχή της μπάλας, με τους Μαδριλένους να κλείνονται στην άμυνά τους, να παίζουν καλά το τεχνητό οφσάιντ σε διάταξη… 6-3-1 επί της ουσίας και να ψάχνουν την κόντρα για να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους.

Όπως κάθε ομάδα του Μπορδαλάς που… σέβεται τον εαυτό της, έτσι και η Χετάφε κατέφυγε στο σκληρό παιχνίδι, με Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Ραφίνια να είναι αυτοί που έφαγαν το περισσότερο ξύλο στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Ρομέου με σουτ έξω από την περιοχή που έφυγε ελάχιστα άουτ και ο Ραφίνια με μια προσπάθεια που κατέληξε στο δοκάρι είχαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες των φιλοξενούμενων, οι οποίοι παρ’ όλα αυτά δεν ένιωθαν άνετοι στον αγωνιστικό χώρο του «Κολισέουμ Αλφόνσο Πέρεθ».

Ο Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν χρειάστηκε να επέμβει μια φορά, αποκρούοντας χαμηλά και κοντά στο δοκάρι το σουτ του Χουάν Ιγκλέσιας από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στην πιο σημαντική ευκαιρία της Χετάφε.

Ο Ραφίνια, ο πιο δραστήριος παίκτης των φιλοξενούμενων, δεν άντεξε κάποια στιγμή το ξύλο που έτρωγε, έδωσε μια αγκωνιά στον Γκαστόν Άλβαρες και ο διαιτητής, ορθά πράττοντας, έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Βραζιλιάνο, ο οποίος είχε ήδη μια κίτρινη.

Είναι χαρακτηριστικό το στατιστικό που λέει ότι, από τις οκτώ τελευταίες αποβολές σε Χετάφε – Μπαρτσελόνα, παρά το σκληρό παιχνίδι των Μαδριλένων, οι επτά (!) είναι των Καταλανών: Ροναλντίνιο, Τζαμπρότα, Πικέ (2), Μάρκες, Λενγκλέ και Ραφίνια.

Κόκκινη ο Μάτα, κόκκινη ο Τσάβι

Μετά την ανάπαυλα, ο Μπορδαλάς υποχρεώθηκε να ρισκάρει με την είσοδο του επιθετικού Πόρτου αντί του τραυματία κεντρικού αμυντικού Στέφαν Μίτροβιτς, με τον Τσάβι να επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας τον Φρένκι Ντε Γιονγκ αντί του Αντρέας Κρίστενσεν, βάζοντας τον Άμπντε ως αριστερό εξτρέμ.

Ο Μαροκινός έχασε μια καλή ευκαιρία με απευθείας σουτ μέσα από την περιοχή ύστερα από σέντρα του Πέδρι, λίγο προτού προκύψει αριθμητική ισορροπία, αφού στο 57’ αποβλήθηκε (και πάλι ορθά) ο Χάιμε Μάτα με δεύτερη κίτρινη, ύστερα από φάουλ στον Ρόναλντ Αραούχο.

Με δέκα παίκτες η κάθε ομάδα, οι χώροι πλέον ήταν μεγαλύτεροι και αυτούς άρχισαν να εκμεταλλεύεται η Μπάρτσα, η οποία άγγιξε το γκολ με διπλή ευκαιρία των Λεβαντόφσκι και Ρομέου.

Ο Μπορδαλάς απάντησε με την είσοδο δύο επιθετικών (δεν είχε, άλλωστε, πολλές επιλογές στον πάγκο), τον άλλοτε παίκτη της Ρεάλ, Μπόρχα Μαγιοράλ, και τον άλλοτε παίκτη της Μπαρτσελόνα Β, «Τσόκο» Λοσάνο.

Ο Άμπντε ζητούσε συνεχώς την μπάλα και όταν την έπαιρνε γινόταν επικίνδυνος. Σε μια φάση στο 70ό λεπτό, κοντραρίστηκε με τον Τζενέ και έπεσε στα όρια της περιοχής, ο Τσάβι διαμαρτυρήθηκε έντονα και ο διαιτητής του έδειξε την κόκκινη, στην πρώτη του αποβολή ως προπονητής της Μπάρτσα.

Ούτε και με… 15 λεπτά καθυστερήσεις!

Ο αδελφός και βοηθός του Τσάβι, Όσκαρ, προφανώς σε συνεννόηση μαζί του, αποφάσισε να ποντάρει στον 16χρονο Λαμίν Γιαμάλ, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο 76’ αντί του Ρομέου και αφού οι Μπλαουγκράνα έχασαν άλλη μια ευκαιρία με τον Άμπντε.

Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι έπαιζαν πλέον 3-3-3, δεν έμειναν εκεί και τρία λεπτά αργότερα, ο Ανσού Φατί και ο Γκάβι πήραν τις θέσεις των Πέδρι (μέτριος) και Ιλκάι Γκιντογκάν (καλή εμφάνιση, αλλά προερχόμενος από τραυματισμό).

Ο Φατί άγγιξε το γκολ στην πρώτη του επαφή μετά από σέντρα – λουκούμι του Γιαμάλ, αλλά από εκεί και πέρα η Μπάρτσα δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το γκολ, με την Χετάφε να είναι πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

Οι συνεχείς διακοπές οδήγησαν τον διαιτητή να κρατήσει συνολικά 15 λεπτά (!) καθυστερήσεις, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε φάουλ πάνω στον Αραούχο μέσα στην περιοχή, με τον ρέφερι να σφυρίζει κοντρόλ με το χέρι του Γκάβι πριν από το φάουλ, καταφεύγοντας στο VAR.

Χετάφε (Πέπε Μπορδαλάς): Σόρια – Σουάρες, Ιγκλέσιας, Μίτροβιτς (46’ λ. τρ. Πόρτου), Ντουάρτε, Άλβαρες – Αλενιά (65’ Λοσάνο), Τζενέ, Μακσίμοβιτς – Μάτα, Λατάσα (65’ Μπόρχα Μαγιοράλ).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Αραούχο, Κουντέ, Κρίστενσεν (46’ Άμπντε), Μπάλντε – Ρομέου (76’ Λαμίν Γιαμάλ), Ντε Γιονγκ, Πέδρι (79’ Φατί) – Ραφίνια, Λεβαντόφσκι, Γκιντογκάν (79’ Γκάβι).


Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Φιλαδέλφεια - Στη φυλακή και οι 105 κατηγορούμενοι χούλιγκαν για τη δολοφονία του Μιχάλη

Ιταλία: Άγρια δολοφονία 21χρονης - Ο Τούρκος πρώην της φέρεται να τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου

Οι Bulgari στην Παραμυθιά: Η επίσκεψη της οικογένειας εκεί που ξεκίνησαν όλα - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης