ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Euro U21, Αγγλία - Ισπανία 1-0: Επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 39 χρόνια

Euro U21, Αγγλία - Ισπανία 1-0: Επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 39 χρόνια

Με γκολ του Τζόουνς και με ήρωα τον Τράφορντ η Αγγλία κέρδισε τον πρώτο της τίτλο μετά το 1984

engladna
Στον θρόνο της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά από 39 χρόνια η U21 της Αγγλίας! Σε έναν τελικό που διεξήχθη στο Μπατούμι της Γεωργίας η νέα γενιά των Τριών Λιονταριών - χάρη στο τυχερό τέρμα του Τζόουνς και την επέμβαση του Τράφορντ σε πέναλτι του Ρουίθ στο 90+8'- επικράτησε 1-0 της Ισπανίας και κατέκτησε το Euro, φροντίζοντας να γίνει εκείνη αυτή που τελικά το... πήγε σπίτι!

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctx03juv9l4p)


Οι δύο καλύτερες ομάδες του τουρνουά βρέθηκαν στο παιχνίδι που θα έκρινε τον πρωταθλητή και χάρισαν ένα όμορφο παιχνίδι με αρκετές φάσεις. Οι Άγγλοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και απείλησαν πολύ νωρίς με ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Γκόρντον.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctx02jtdemqh)


Η Ροχίτα έβγαλε αντίδραση και επίσης χτύπησε την πόρτα του Τράφορντ με τους Μπαένα και Παρέδες, όμως τα Τρία Λιοντάρια ήταν αυτά που μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ.

Στο 44ο λεπτό η δυνατή κεφαλιά του Κόλγουιλ έπαιξε τον ρόλο της... προειδοποίησης αφού σταμάτησε στο δοκάρι και έπαιξε τον ρόλο της... προειδοποίησης αφού λίγες στιγμές αργότερα ήρθε το 1-0. Ο Κόουλ Πάλμερ εκτέλεσε το φάουλ απευθείας, η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Κέρτις Τζόουνς και άλλαξε πορεία αιφνιδιάζοντας τον Τένας και καταλήγοντας στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ντένια έψαξε επίμονα την ισοφάριση και όσο ο χρόνος κυλούσε έκλεινε την Αγγλία στα καρέ της. Εκείνη όμως, αμυνομένη παθιασμένα προστάτευε το προβάδισμά της και έψαχνε το δεύτερο τέρμα στην κόντρα. Άλλωστε τα clean sheets ήταν η μεγάλη δύναμη της ομάδας του Κάρσλεϊ, η οποία τελείωσε το τουρνουά χωρίς να δεχθεί γκολ, ακόμα κι αν στο τέλος καρδιοχτύπησε!

Κλείσιμο
Στις καθυστερήσεις ο Μαντουέκε στην αντεπίθεση δεν κατάφερε να σκοράρει προ ανυπεράσπιστης εστίας και λίγα λεπτά μετά - έπειτα από έλεγχο στο VAR - η Ισπανία κέρδισε πέναλτι, με τον Κόλγουιλ να ανατρέπει τον Ρουίθ.

Ο τελευταίος ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Τζέιμς Τράφορντ είπε τόσο σε εκείνον όσο και στον Ορόθ στην επαναφορά εντυπωσιακά «όχι», χαρίζοντας με τρομερή διπλή επέμβαση την κούπα στην Αγγλία!

Η Αγγλία έχει κερδίσει τον τίτλο το 1982, το 1984 και το 2023.


ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ: Τράφορντ, Γκάρνερ, Χάργουντ-Μπέλις, Κόλγουιλ, Άρονς, Πάλμερ (83' Έλιοτ), Γκόμες (73' Σκιπ), Τζόυνς, Σμιθ-Ρόου (66' Μαντουέκε), Γκόρντον (83' Γκόρντον), Γκιμπις-Γουάιτ (73' Άρτσερ).

ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: Τενάς, Β. Γκόμες (73' Μπαρανετχέα), Περέδες, Πατσέκο, Μιράντα, Μπλάνκο (73' Καμέλο), Μπαένα (59' Ορόζ), Ρόντρι (59' Ρικέλμε), Σανθέτ (59' Βείγκα), Σ. Γκόμες, Αμπέλ Ρουίζ.

Πηγη: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα

ΕΛ.ΑΣ. για νεκρό σε καταδίωξη στη Λάρισα: Πυροβόλησε ο αστυνομικός και κρατείται, διερευνώνται οι συνθήκες

Δύο σεισμοί με ελάχιστη διαφορά ώρας στην Αιτωλοακαρνανία

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε τον Σλούκα για τα επόμενα τρία χρόνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης