Μπότεφ - Αρης 1-0: Κάνει φάσεις, ψάχνει το γκολ! - Δείτε βίντεο

Μπότεφ - Αρης 1-0: Κάνει φάσεις, ψάχνει το γκολ! - Δείτε βίντεο

Η Μπότεβ Πλόβντιβ επικράτησε με 1-0 του Άρη σε φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στη Φιλιππούπολη και στο οποίο οι δύο ομάδες αλλά και οι οπαδοί τους απότισαν φόρο τιμής στον Τόσκο Μποζατζίσκι παρουσία των γονιών του αδικοχαμένου Βούλγαρου οπαδού

Aris2
Βάσει της συνολικής αγωνιστικής παρουσίας του, προφανώς ο Άρης δεν άξιζε αυτή τη φιλική ήττα καθώς παρουσίασε επιθετικές αρετές και είχε τελικές ευκαιρίες, πλην όμως πλήρωσε την απουσία αμυντικού χαφ και την αμυντική ανισορροπία που είχε κυρίως στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης.

Ο νεαρός Μιχάλης Παναγίδης ήταν από τους πρωταγωνιστές για την ελληνική ομάδα, όπως και ο Λούις Πάλμα καθώς ο 23χρονος επιθετικός από την Ονδούρα μέτρησε οκτώ τελικές προσπάθειες δίχως όμως να καταφέρει να βρει δίχτυα.

Η επιλογή επιθετικού σχήματος (4-3-3) με τον Ντομαγκόι Πάβιτσιτς σε ρόλο υπηρεσιακού αμυντικού χαφ οδήγησε τον Άρη σε μερικές όμορφες συνεργασίες στην επίθεση αλλά και σε καθεστώς ανισορροπίας στην άμυνα ειδικά στο transition παιχνίδι.

Ο Τόλης Τερζής έβαλε μπροστά από τον Κροάτη μέσο τους Νταρίντα, Ρουπ, στα άκρα αγωνίστηκαν οι Πάλμα, Παναγίδης και στην κορυφή ήταν ο Άντρε Γκρέι. Στην τετράδα της άμυνας ήταν οι Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ματαρίτα και Εμπακατά.

Κλείσιμο
Δείτε ΕΔΩ το βίντεο με τα highlights.

Ο Άρης χρειάστηκε χρόνο για να βρει ισορροπία στον άξονα της μεσαίας γραμμής με συνέπεια να δείξει εξαιρετικά ευάλωτος στην transition επίθεση της Μπότεβ καθώς χρειάστηκε η αντίδραση του Χουλιάν Κουέστα σε δύο περιπτώσεις έως το 17ο λεπτό, όταν η βουλγαρική ομάδα απέκτησε το προβάδισμα έπειτα από εκτέλεση του Μάρτιν Σέκουλιτς και κακή συνεννόηση των παικτών της αμυντικής γραμμής (1-0) καθώς δεν λειτούργησε το τεχνικό οφ σάιντ και ξέμεινε στο κέντρο της άμυνας ο Φαμπιάνο.

Το «τσαφ» του Γκρέι, το δοκάρι του Πάλμα και ο Παναγίδης
Προϊόντος του χρόνου ο Άρης άρχισε να βρίσκει καλύτερη επικοινωνία στον άξονα της μεσαίας γραμμής όπου ο Πάβιτσιτς παρέμεινε σε ρόλο αμυντικού χαφ μικραίνοντας όμως τις αποστάσεις του από τον Νταρίντα ενώ ο Λούκας Ρουπ διατήρησε τον ρόλο του 10αριου.

Αντίστοιχη της ευκολίας των γηπεδούχων στο να φτάνουν στα καρέ του Άρη, είχε και η ελληνική ομάδα όπου σε δύο περιπτώσεις ο Άντρε Γκρέι δεν είχε σωστή αντίδραση με πιο χαρακτηριστική αυτή του 15ου λεπτού όπου έκανε «τσαφ» μετά από μπαλιά του Λούις Πάλμα.

Το κεντρικό πρόσωπο για τον Άρη στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Μιχάλης Παναγίδης ο οποίος αγωνίστηκε στη δεξιά πλευρά καθώς ήταν δραστήριος, εξέθεσε την άμυνα της Μπότεβ σε 2-3 περιπτώσεις, μέτρησε και δύο τελικές προσπάθειες. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια χαμένη στιγμή από τον Άντρε Γκρέι στο 45’, προηγήθηκε βέβαια το δοκάρι του Λούις Πάλμα όταν ο 23χρονος επιθετικός επιχείρησε να επαναλάβει κάτι που είχε κάνει και στον αγώνα των Playoffs με τον Ολυμπιακό όταν προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ.

Οι ευκαιρίες του Πάλμα
Ο Τόλης Τερζής προχώρησε σε δύο αλλαγές προσώπων στην ανάπαυλα με την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο των Χουτεσιώτη, Οντουμπάτζο αντί των Κουέστα, Πάβιτσιτς αλλά και σε αρκετές εσωτερικές καθώς μετέφερε τον νεαρό Παναγίδη στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερου μέρους ο Λούις Πάλμα έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ αλλά στην πρώτη η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Καραμπελιόφ και δεν κατέληξε στα δίχτυα ενώ στη δεύτερη απομάκρυνε ο Χάνκιτς.

Ο επιθετικός από την Ονδούρα επέμεινε με τρεις ακόμη τελικές προσπάθειες έως το 58’ καθώς ο Άρης κυριάρχησε στο γήπεδο σε αυτό το διάστημα αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει την απόδοσή του.

Στην εξέλιξη του δεύτερου μέρους και παρά την πληθώρα των αλλαγών, ο Άρης διατήρησε τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα αλλά δεν είχε την ίδια επιθετικότητα. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος απείλησε στο 67’ αλλά το σουτ από πλάγια θέση εντός περιοχής δεν βρήκε στόχο. Στο 82’ η Μπότεβ έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ αλλά στο πλασέ του Στεπαναβίτσιους η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Άρη. Αυτή ήταν και η τελευταια σημαντική φάση στον αγώνα.

ΜΠΟΤΕΦ: Χάνκιτς, Μίνκοβ, Ραμπότοβ, Πάντσετς, Ακέρε, Καραμπέλιοβ, Ετό, Ντούμουα, Ραμπέι, Κόλεβ, Σέκουλιτς. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Περέρα, Παπάντζοφ, Τόνεφ, Στεπαναβίτσιους, Σμαρκάλεβ, Μπαροάν, Μπαλτάνοβ

ΑΡΗΣ: Κουέστα (46’ Χουτεσιώτης), Εμπακατά (81’ Φατόρε), Φαμπιάνο (71’ Αηδόνης), Μπράμπετς, Ματαρίτα (59’ Φεράρι), Νταρίντα, Ρουπ (62’ Τσέρα), Πάβιτσιτς (46’ Οντουμπάτζο), Παναγίδης, Γκρέι (62’ Χριστοδουλόπουλος), Πάλμα (71’ Σαβέριο).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πολιτική Γραμματεία: Εκλογή προέδρου από τη βάση τον Σεπτέμβριο, προτείνει η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Ρόδος: «Ούτε εκβιαζόμαστε ούτε εξαναγκαζόμαστε» λένε οι εργαζόμενοι του beach bar για τις εικόνες με τον σερβιτόρο «κολυμβητή»

Γαλλία: Ταραχοποιοί «καταδιώκουν» αστυνομικούς και αξιωματούχους - Στόχοι επιθέσεων 150 δημαρχεία και δημοτικά κτίρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης