Βεζένκοβ: «Βασιλιάς» στους Κινγκς με 20 εκατομμύρια για τρία χρόνια!

Βεζένκοβ: «Βασιλιάς» στους Κινγκς με 20 εκατομμύρια για τρία χρόνια!

Στους Σακραμέντο Κινγκς συνεχίζει την καριέρα του ο Σάσα Βεζένκοβ, με τον πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού να βάζει την υπογραφή του σε συμβόλαιο 20 εκατομμυρίων για τα επόμενα τρία χρόνια

vezenkov
Το σίριαλ έφτασε στο τέλος του. Ο Σάσα Βεζένκοβ πήρε την απόφαση και αφήνει τον Πειραιά για το Σακραμέντο. Ο MVP της περσινής EuroLeague με τον Ολυμπιακό, δεν μπορούσε να αρνηθεί στο μεγάλο όνειρο του NBA αλλά και την άκρως δελεαστική πρόταση που δέχτηκε για να αφήσει τους «ερυθρολεύκους» μετά την πενταετή θητεία του.

Ο Βεζένκοβ δέχτηκε από τους Κινγκς μία πρόταση ύψους 20 εκατομμυρίων για την επόμενη τριετία. Οι «βασιλιάδες» θέλησαν έτσι να τον δελεάσουν και να τον κάνουν δικό τους, παρότι δε θα κατέληγε στα χέρια του όλο το ποσό της πρώτης σεζόν ($6.5 εκατ.), από το οποίο αφαιρείται η εφορία και άλλα 750.000 δολάρια. Το τελευταίο διότι οι ομάδες του NBA δεν μπορούν να προσφέρουν περισσότερα από 750.000 δολάρια για buy out, με τη ρήτρα του Βεζένκοβ να είναι στο 1.500.000 και έτσι τα καθαρά του έσοδα να αγγίζουν τα τρία εκατομμύρια ευρώ.



Κλείσιμο
Στη φετινή σεζόν ο Βεζένκοβ… έσπασε όλα τα κοντέρ και αναδείχθηκε MVP της κανονικής περιόδου, με 17.6 πόντους και 7.5 ριμπάουντ μέσο όρο.

Το στόρυ της μετακίνησης στους Κινγκς
Απρόσμενα το περσινό καλοκαίρι, οι Σακραμέντο Κινγκς ήρθαν στο προσκήνιο για τον Βεζένκοβ, με τα δικαιώματά του να μεταφέρονται από το Κλίβελαντ. Το φλερτ ωστόσο πέρσι το καλοκαίρι δεν οδήγησε σε... γάμο. Οι Κινγκς έκαναν τις δικές τους στοχευμένες κινήσεις από το Draft και έπειτα.



Η ανταλλαγή του Χολμς έπαιξε τον δικό της ρόλο στο να ανοίξει χώρος στο salary cap. Οι υπογραφές των Χάρισον Μπαρνς και Τρέι Λάιλς γέμισαν το ρόστερ, με τη Mid-level exception των 7.7 εκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο να πηγαίνει στον Βεζένκοβ, που αναμένεται να έχει ρόλο στη frontline των «βασιλιάδων».

Το depth chart των Κινγκς
Πόιντ Γκαρντ: Ντε' Άρον Φοξ, Ντέiβιον Μίτσελ
Σούτινγκ Γκαρντ: Κέβιν Χέρτερ, Μαλίκ Μονκ, Κόλμπι Τζόουνς (Rookie)
Σμολ Φόργουορντ: Κίγκαν Μάρεϊ, Κρις Ντουάρτε, Κέσλερ Έντουαρντς, Τζέιλον Σλόουσον (Rookie)
Πάουερ Φόργουορντ: Χάρισον Μπαρνς, Τρέι Λάιλς, Σάσα Βεζένκοβ
Σέντερ: Ντομάντας Σαμπόνις

Βεζένκοβ: «Μέχρι να συναντηθούν ξανά οι δρόμοι μας, μείνετε δυνατοί και κρατήστε τη φλόγα αναμμένη»
Ο πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού δε θα μπορούσε να ξεχάσει ποτέ τα όσα έζησε επί πέντε χρόνια ως «ερυθρόλευκος» και σε ένα άκρως συγκινητικό ποστάρισμα στο Instagram, αποχαιρέτησε τους φίλους της ομάδας, δίνοντας... ραντεβού για να διασταυρωθούν ξανά οι δρόμοι τους.

Αναλυτικά το ποστάρισμα του Σάσα Βεζένκοβ
«Προς τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Μετά από πολλές ώρες σκέψης τις τελευταίες ημέρες, πήρα την απόφαση να εξερευνήσω τον κόσμο του ΝΒΑ. Χωρίς αμφιβολία, αυτή είναι η πιο δύσκολη επιλογή που έχω κάνει ποτέ. Φεύγοντας από αυτόν τον εκπληκτικό σύλλογο μετά από πέντε χρόνια, νιώθω σαν να αφήνω ένα κομμάτι της καρδιάς μου πίσω. Στον Ολυμπιακό έκανα τα όνειρά μου πραγματικότητα, βρήκα μια οικογένεια και το πιο ζεστό σπίτι που μπορούσα να φανταστώ. Έδωσα ό,τι είχα σε κάθε στιγμή που φόρεσα αυτή τη φανέλα. Στις πιο σκοτεινές μας ώρες μείναμε μαζί, σηκωθήκαμε και πρέπει να είμαστε περήφανοι για όσα καταφέραμε. Γιατί πολεμήσαμε... μέχρι το τέλος. Τα λόγια δεν αρκούν για να σας ευχαριστήσουμε. Θα κουβαλάω την υποστήριξή σας και την αγάπη σας καθώς ξεκινώ αυτό το νέο κεφάλαιο. Μέχρι να συναντηθούν ξανά οι δρόμοι μας, μείνετε δυνατοί και κρατήστε τη φλόγα αναμμένη. Μία φορά κόκκινος, για πάντα κόκκινος».




Το συμβόλαιο, οι κρατήσεις και τι θα εισπράξει ο Βεζένκοβ από τους Κίνγκς
Ο Βεζένκοβ υπέγραψε σε μία προσφορά ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή περίπου στα 6.5 τον χρόνο. Ωστόσο αυτό το ποσό δε θα πάει εξ ολοκλήρου στην τσέπη του Βούλγαρου φόργουορντ, με τους περιορισμούς και τους φόρους του NBA να μπαίνουν ως αστερίσκοι.

Η αρχή γίνεται με το 50% του buyout που θα διαπραγματευτεί ο ίδιος με τον Ολυμπιακό. Οι Σακραμέντο Κινγκς δεν μπορούν να δώσουν περισσότερα από 750.000 δολάρια ως ρήτρα, αφού δεσμεύονται από τους κανονισμούς του NBA. Έτσι τα υπόλοιπα 750.000 θα τα λάβει ο Ολυμπιακός από τον ίδιο.

Μέσα σε αυτό το ποσό, λοιπόν, των 6.5 εκατομμυρίων της σεζόν, αφαιρούνται και οι φόροι των εκάστοτε πολιτειών. Στην Καλιφόρνια αγγίζουν το 37%, ενώ άλλο 13% είναι τα Stake Taxes. Μαζί φυσικά με τις απολαβές του ατζέντη του αλλά και την ασφάλεια, ο Βεζένκοβ θα πάρει ένα ποσό κοντά λίγο πάνω από τρία εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό το ποσό βέβαια δεν είναι πλαφόν, μιας και υπάρχουν τα αντίστοιχα μπόνους για κάθε ομάδα που μοιράζονται στους παίκτες, ενώ αν ο Βεζένκοβ εξαντλήσει την τριετία του στο NBA θα μπορεί να λάβει και σύνταξη, κάτι που κυνηγούν γενικότερα αρκετοί παίκτες ανά τα χρόνια.


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Μετανιωμένος» ο τουρίστας που βανδάλισε το Κολοσσαίο - Το τηλεφώνημα και οι συγγνώμες στις ιταλικές Αρχές

Οργή στη Ρόδο: Σερβιτόρος σε beach bar παραδίδει παραγγελία σχεδόν... κολυμπώντας! - Δείτε βίντεο

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα trafficking: Εξέδιδαν 51 γυναίκες από τη Λατινική Αμερική - Τα βασανιστήρια και οι απειλές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης