Εφές - Φενέρμπαχτσε 87-78: Στους τελικούς της Τουρκίας η ομάδα του Αταμάν

Εφές - Φενέρμπαχτσε 87-78: Στους τελικούς της Τουρκίας η ομάδα του Αταμάν

Η Εφές με 3-1 νίκες επί της Φενέρ πέρασε στους τελικούς και θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα μπάσκετ - Ένταση με Αταμάν στο φινάλε

efes
Με την ένταση και την αγωνία να μην λείπει ούτε από το αυτό παιχνίδι ανάμεσα στην Εφές και την Φενέρμπαχτσε, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν με μπροστάρηδες Μίσιτς (27π., 6ασ., 2ριμπ.) και Μπράιαντ (25π., 9ριμπ., 5σ.) αποδείχθηκε η πιο ψύχραιμη και έκανε το 3-1 εξασφαλίζοντας μία θέση στα τελικά του τουρκικού πρωταθλήματος.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct8djnohse1d)


Ενώ η διαφορά για τους γηπεδούχους είχε φτάσει σε διψήφιες τιμές, δια χειρός Μαχμούτογλου η Φενέρ του Δημήτρη Ιτούδη μείωσε στους 3 (81-78), όμως δεν κατάφερε να πάρει κάτι παραπάνω από το ματς.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct8cxj7o5p0h)


Η αντίπαλος της θα προκύψει από τη σειρά Καρσίγιακα - Τουρκ Τέλεκομ (2-1 η ομάδα της Σμύρνης).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct8biy43rxex)


Κλείσιμο
Οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο 2-6 με τον Εμπαγιέ να σκοράρει από μακριά για το 5-6 μετά από τέσσερα λεπτά αγώνα. Η Φενέρ παρέμεινε πιο αποτελεσματική σε εκείνο το διάστημα και με τον Νάιτζελ-Χέις να δίνει ρυθμό κρατούσε το προβάδισμα (8-13). Η Εφές πέρασε μπροστά με 16-15, όμως ο πολύ δραστήριος Γουίλμπεκιν με τους 11 από τους 18 πόντους επανέφερε τα ηνία.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct8csw7p7z6p)


Οι γηπεδούχοι με τον Μπράιαντ ολοκλήρωσαν ένα σερί 8-0 για να φτάσουν γρήγορα στο 24-20 και τον Μίσιτς να σκοράρει αργότερα από μακριά για το 27-21 στο 13'. Ο Μίσιτς συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και έφτασε τη διαφορά στους 11 πόντους (34-23) με τρίποντο και φάουλ για να ανεβάσει και το επιμέρους σε 18-3 σε 5 λεπτά στη β' περίοδο. Οι παίκτες του Ιτούδη μείωσαν έως το ημίχρονο που έκλεισε με την τρίποντη... βόμβα του Γκούντουριτς από το κέντρο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct8co97na8gx)


Για την επιστροφή από την ανάπαυλα, η Εφές άνοιξε λίγο ακόμη την ψαλίδα, με το γκολ-φάουλ του Νάιτζελ-Χέις η απόσταση μειώθηκε στο δίποντο (49-47) στο 13ο λεπτό και όσο η Φενέρ σπαταλούσε τις ευκαιρίες να μπει μπροστά στο σκορ. Κάτι που έγινε με τον Γκούντουριτς στο 15ο λεπτό και προτού συνεχόμενοι πόντοι του Λάρκιν αλλάξουν και πάλι χέρια στο προβάδισμα με την τρίτη περίοδο να λήγει στους 4 πόντους για τις δύο ομάδες που έβλεπαν τα πάντα ανοιχτά...

Με τέσσερις προσωπικούς πόντους του Μίσιτς η Εφές έκανε το 69-61 και έδωσε αέρα στο σύνολο του Αταμάν, το οποίο κράτησε ο Μπράιαντ με τρίποντο στο 34' που διαμόρφωσε το 74-66. Γκούντουριτς και κυρίως Μαχμούτογλου έκαναν την προσπάθειά τους για να κρατήσουν ζωντανή τη Φενέρ μειώνοντας στους 3 (81-78) σε ένα σημείο που κατεγράφησαν και διψήφιες διαφορές. Η λάθος συνεννόηση από Γκούντουριτς και Μότλεϊ δεν επέτρεψε την ισοφάριση με τον Μπράιαντ να δίνει τη... βολή με το 83-78.

Ο Γουίλμπεκιν αργότερα δεν βρήκε στόχο με δευτερόλεπτα πλέον να απομένουν και το παιχνίδι είχε δρομολογηθεί.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 45-41, 65-61, 87-78

Ένταση με Αταμάν 

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Αναντολού πανηγύρισε έξαλλα την είσοδο της ομάδας του στους τελικούς.

Με τις γροθιές υψωμένες, οι οποίες αποτελούν το σήμα... κατατεθέν του, ο Εργκίν Αταμάν φώναζε «ένα Κύπελλο ακόμα» προαναγγέλοντας και την αποχώρησή του από τον πάγκο της ομάδας για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Μάλιστα δημιουργήθηκε και ένταση χωρίς ωστόσο να πάρουν έκταση τα επεισόδια.

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στην Ανδραβίδα: Τέσσερις φορές ισόβια στον 61χρονο φονιά - Σκότωσε ένα ζευγάρι και δύο παιδιά

Γιάννης Φλωρινιώτης: Συντετριμμένη η κόρη του, Άννα, στην κηδεία του - «Είμαι περήφανη για σένα πατέρα»

Θεσσαλονίκη: «Χρωστάω τη ζωή μου στους γιατρούς» - Τα πρώτα λόγια της 39χρονης που την δάγκωσε οχιά

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης