Barcelona Open: Με περίπατο ο Τσιτσιπάς στα προημιτελικά

Barcelona Open: Με περίπατο ο Τσιτσιπάς στα προημιτελικά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε 77 λεπτά για να επικρατήσει με 2-0 (6-3, 6-2) του Καναδού Ντένις Σαποβάλοβ και να προκριθεί στους 8 του Barcelona Open

27072495
Μία καλή προπόνηση αποδείχθηκε ο σημερινός αγώνας του Τσιτσιπά με τον Σαποβάλοβ για τους 16 του τουρνουά open της Βαρκελώνης, καθώς ο Έλληνας πρωταθλητής δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο του.

Αν και μέχρι σήμερα ο Καναδός είχε το πάνω χέρι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (3-1 οι νίκες υπέρ του) ο Τσιτσιπάς ήταν εντυπωσιακός και πλέον το εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει για να βρεθεί στα ημιτελικά είναι ο Αυστραλός Άλεξ Ντε Μινόρ ο οποίος προκρίθηκε άνευ αγώνος (αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού ο Ντιμιτρόφ).

Ο αριστερόχειρας Σαποβάλοφ αντιμετώπισε προβλήματα στο σερβίς του, τελειώνοντας τον αγώνα με 46% στο 1ο σερβίς και 12 διπλά λάθη. Από την πλευρά του ο Τσιτσιπάς κινδύνευσε στο σερβίς του μόνο στο 7ο game του β'σετ και χωρίς να ανεβάσει ιδιαίτερα αγωνιστικούς ρυθμούς έφθασε στην πρόκριση σε 77 λεπτά.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cs1lsgrqwdah)


«Βροχή» τα διπλά λάθη από τον Σαπαβάλοφ και 1-0
Ο Ντένις Σαποβάλοφ υπέπεσε σε οκτώ διπλά λάθη στο 1ο σετ και αυτά σε καθοριστικά σημεία. Ο Καναδός άνοιξε με lova game το παιχνίδι, για το 1-0, αλλά ακολούθησε το ρεσιτάλ των διπλών λαθών.

Κλείσιμο
Τέσσερα μαζεμένα στο 3ο game τα δύο μετά το 40-40, με τον Τσιτσιπά να φθάνει στο break και να προσπερνά με 2-1 και κρατώντας με άνεση το δικό του σερβίς έκανε το 3-1.

Ο Σαποβάλοφ δεν πλήρωσε τα δύο διπλά λάθη στο επόμενο game, μειώνοντας σε 3-2 και μετά 4-3. Ο Τσιτσιπάς είχε απαντήσεις στα δύο δικά του διπλά λάθη (5-3) και αμέσως μετά βρέθηκε στο 15-40 και σε διπλό set point. Ο Σαποβάλοφ «έσβησε» το 1ο, αλλά μετά έκανε το 8ο διπλό λάθος με τον Τσιτσιπά να κατακτά το σετ με 6-3.

Ο Τσιτσιπάς άρχισε με love game το 2ο σετ, έστω και δύσκολα έκανε το 2-1, με τον Σαποβάλοφ να συνεχίζει τα διπλά λάθη, δύο στο 4ο game, όμως έκανε το 2-2. Με νέο love game ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 3-2 και με break έκανε το 4-2.

Στο πιο αμφίρροπο game ο Σαποβάλοφ έχασε τις δύο και μοναδικές ευκαιρίες του για break, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 5-2 και στο πρώτο match point που δημιούργησε, τελείωσε το σετ με 6-2 και μαζί τον αγώνα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cs1ltyp8b6eh)



Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση Γεωργούλη: «Καταδικάζουμε… αλλά αν είναι στημένο πριν τις εκλογές;» - Νέο «χτύπημα» από υποψήφια ΣΥΡΙΖΑ

ΗΠΑ: Άνδρας πυροβόλησε 6χρονη και τους γονείς της όταν μια μπάλα μπήκε στην αυλή του

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση επιπέδου «μαφίας» - Εμπλέκονται και εν ενεργεία αστυνομικοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης