Premier League, Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ 4-1: Τρίποντο με φοβερή ανατροπή! - Δείτε τα γκολ

Premier League, Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ 4-1: Τρίποντο με φοβερή ανατροπή! - Δείτε τα γκολ

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε με τον Σαλάχ στο 17' αλλά η Σίτι με σκόρερ τους Άλβαρεζ (28'), Ντε Μπρόινε (47'), Γκουντογκάν (54') και Γκρίλιος (74') κέρδισε το παιχνίδι και μείωσε τη διαφορά της από την Άρσεναλ

city-liverpool_mak_
Το ανοιξιάτικο ραντεβού τους στην Premier League αυτή τη φορά δεν τις βρήκε συνδιεκδικήτριες του τίτλου. Το διακύβευμα, όμως, ήταν ανάλογα σημαντικό και για τις δύο. Η μεν για να προφτάσει την πρωτοπόρο Άρσεναλ, η δε το πλοίο της τετράδας.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του αγώνα 

Η διαφορά στόχων, όμως, αποτυπώθηκε και στο χορτάρι. Και η Μάντσεστερ Σίτι, χάρη σε ένα κυριαρχικό, οριακά αψεγάδιαστο δεύτερο μέρος, σάρωσε τη Λίβερπουλ (4-1) και της ψαλίδισε τις πιθανότητες εξόδου στο Champions League, επιστρέφοντας στην απόσταση των πέντε βαθμών που τη χωρίζει από τους Κανονιέρηδες. 



Χωρίς τον ανέτοιμο Χάαλαντ και τον Φόντεν που θα μείνει εκτός για 2-3 εβδομάδες, η Σίτι κλήθηκε να σημειώσει για πρώτη φορά φέτος τέσσερις νίκες στη σειρά, δίχως να έχει περιθώρια για περαιτέρω βαθμολογικές απώλειες. Και η αρχή του ματς δεν προμήνυε θρίαμβο που πέτυχε στο φινάλε.
Κλείσιμο

Η πιεστική στο ξεκίνημα Λίβερπουλ έβαλε δύσκολα με το παιχνίδι της στις αντεπιθέσεις και από μία τέτοια περίσταση στην πλάτη της άμυνας, ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό.

Δημιουργός ο Ντιόγκο Ζότα, που επέστρεψε στο αρχικό σχήμα εκτοπίζοντας τον Νούνιες, χάρη στο εκπληκτικό σπάσιμο της μπάλας και τον περιορισμό του Ακάντζι με το σώμα του. Για να έρθει να τελειώσει υποδειγματικά τη φάση, ποιος άλλος: ο Μο Σαλάχ, ο οποίος σκόραρε για τέταρτο ματς τη φετινή σεζόν απέναντι στους Πολίτες κι έγινε ο πρώτος παίκτης της Λίβερπουλ που πετυχαίνει τέτοιο καρέ σε μία σεζόν κόντρα σε έναν αντίπαλο από τον Ίαν Ρας τη σεζόν 1986-87 (πέντε γκολ, κόντρα στην Έβερτον).

Οι Reds είχαν παράπονα από τον ρέφερι Χούπερ για μαρκάρισμα του Ρόδρι στον Χάκπο που δεν τιμωρήθηκε με κάρτα (θα ήταν η δεύτερη). Ωστόσο, η αντίδρασή τους στο β' μέρος αφαίρεσε κάθε δικαίωμα διαμαρτυρίας, αφού μόλις στα 53 δευτερόλεπτα μετά την ανάπαυλα η Σίτι σφράγισε την ανατροπή χάρη σε γκολ του Ντε Μπρόινε. Αυτό ήταν και το ταχύτερο γκολ που δέχεται η Λίβερπουλ σε δεύτερο ημίχρονο αγώνα Premier League από τον Ιανουάριο του 2011!

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα στο 53ο λεπτό. Τα προβλήματα στην άμυνα των Reds έγιναν βούτυρο στο ψωμί των Γαλάζιων που αποφάσισαν να κυριαρχήσουν και ο Γκουντογκάν εκτέλεσε για τρίτη φορά τους Reds, απλοποιώντας κάπως τα πράγματα.

Στις δικές της απόπειρες να μειώσει εκ νέου, η Λίβερπουλ δεν είχε την ουσία (είχε πάντως τον Κώστα Τσιμίκα από το 70' που μπήκε αλλαγή στη θέση του Ρόμπερτσον).Έτσι, ο Γκρίλις, στην ίσως καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του ως Σίτιζεν, έγραψε το εμφατικό 4-1 από ασίστ του Κέβιν Ντε Μπρόινε και σφράγισε την πέμπτη ήττα της Λίβερπουλ σε δέκα αγώνες στο 2023. Περισσότερες από όσες είχε σε ολόκληρο το 2022!.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Στόουνς, Ακάντζι, Ντίας, Ακέ, Ρόδρι (83' Σίλβα), Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Γκρίλις (89' Γκουντογκάν), Άλβαρες

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (70' Τσιμίκας), Φαμπίνιο, Χέντερσον, Έλιοτ (70' Τσάμπερλεϊν), Σαλάχ (70' Νούνιες), Χάκπο (82' Μίλνερ), Ζότα (70' Φιρμίνο)

Πηγή: www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Χωρίς τον φράχτη θα έμπαινε ο καθένας, ο Τσίπρας δεν θα συνέχιζε την επέκταση

Οι θεωρίες συνωμοσίας πίσω από τις διώξεις στον Τραμπ - Τι θα συμβεί αν παραδοθεί

Βίντεο: Αρσιβαρίστας στον Καναδά με μία απλή δήλωση συμμετείχε σε γυναικείους αγώνες και έσπασε το ρεκόρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης