La Liga, Ρεάλ Μαδρίτης- Εσπανιόλ 3-1: Ανατροπή και στο -6 από τη Μπαρτσελόνα

La Liga, Ρεάλ Μαδρίτης- Εσπανιόλ 3-1: Ανατροπή και στο -6 από τη Μπαρτσελόνα

Με γκολ των Βινίσιους Ζούνιορ, Έντερ Μιλιτάο και Μάρκο Ασένσιο, η Ρεάλ Μαδρίτης λύγισε την Εσπανιόλ (3-1) και μείωσε στους έξι βαθμούς την απόστασή της από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, μια εβδομάδα πριν από το «Clasico» στη Βαρκελώνη

26918700
Έχει κάνει… επιστήμη τις ανατροπές, ακόμα και αν δεν έχει τον καλύτερό της επιθετικό διαθέσιμο (Καρίμ Μπενζεμά). Η Ρεάλ Μαδρίτης, ύστερα από τρία διαδοχικά ματς χωρίς νίκη, επικράτησε με ανατροπή της Εσπανιόλ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (3-1) και, έστω και με ματς περισσότερο, μείωσε στους έξι βαθμούς από την Μπαρτσελόνα.

Η πρωτοπόρος της La Liga δοκιμάζεται την Κυριακή (12/03, 22:00) στο Μπιλμπάο κόντρα στην Αθλέτικ του Ερνέστο Βαλβέρδε, μια εβδομάδα πριν από το καθοριστικό «Clasico» στο «Καμπ Νόου» της Βαρκελώνης (Κυριακή 19/03, 22:00).

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις

Λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο, ο Μπενζεμά έμεινε εκτός αποστολής, με τον Κάρλο Αντσελότι να ξεκινάει στην κορυφή της επίθεσης τον Ροντρίγκο, επαναφέροντας στην μεσαία γραμμή τον Λούκα Μόντριτς, ο οποίος επέστρεφε από τιμωρία.

Κλείσιμο
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στην Εσπανιόλ ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα σε αναζήτηση ενός έστω βαθμού σε ένα γήπεδο όπου η ομάδα της Βαρκελώνης πήρε την τελευταία της ισοπαλία πριν από δέκα χρόνια (2-2 την σεζόν 2013-14).

Στα 21 σερί, γκολ η Εσπανιόλ
Οι φιλοξενούμενοι μετρούσαν επτά διαδοχικές επισκέψεις χωρίς γκολ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», στο χειρότερο σερί ομάδας στο συγκεκρμένο γήπεδο. Από το τελευταίο γκολ, με δράστη τον Πορτογάλο Πίτσι, το σερί ήταν… 21-0 για την Ρεάλ!

Και, προτού… καούν στα 22, οι Μαδριλένοι δέχθηκαν γκολ, πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο (8’). Μπαλιά στην πλάτη του (προβληματικού αμυντικά) Εντουάρντο Καμαβινγκά, συρτή σέντρα του Ρουμπέν Σάντσεθ στην περιοχή και ο Χοσέλου, με ωραίο σουτ στη κίνηση, έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Τιμπό Κουρτουά.

Έγινε ο πρώτος παίκτης της Εσπανιόλ που σκοράρει εις βάρος της Ρεάλ και στα δύο ματς πρωταθλήματος της ίδιας σεζόν από τον Κίκε ντε Λούκας, ο οποίος τα είχε καταφέρει την (μακρινή) αγωνιστική περίοδο 2001-02.

Ο Χοσέλου, ο οποίος στα 32 του διεκδικεί την πρώτη του κλίση στην εθνική Ισπανίας, μετράει αισίως οκτώ γκολ κόντρα στη Βασίλισσα τον 21ο αιώνα, όντας πίσω μόνο από Λιονέλ Μέσι (18), Λουίς Σουάρες (10) και Τσάμπι Πριέτο (9).

Βραζιλιάνικη ανατροπή
Η Εσπανιόλ είχε επιβραβευτεί για το δυναμικό της ξεκίνημα, το οποίο όμως έβαλε στην… πρίζα την Ρεάλ, η οποία κυριάρχησε στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, με κατοχή που άγγιξε το 80% (!) και κάνοντας συνολικά 15 σουτ (!) προς την εστία του Φερνάντο Πατσέκο.

Ο Βινίσιους Ζούνιορ, ο οποίος ελλείψει Μπενζεμά έπρεπε να αναλάβει περισσότερες ευθύνες, στάθηκε στο ύψος του και, στο 23’, ισοφάρισε με ωραίο διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, μπροστά στην παθητική στάση της αμυντικής γραμμής της Εσπανιόλ.

Το γκολ του Βραζιλιάνου έδωσε επιπλέον ώθηση στη Ρεάλ, η οποία απείλησε με Ροντρίγκο και έφτασε στην ανατροπή με έναν ακόμα Βραζιλιάνο. Καταπληκτική σέντρα από τα αριστερά με το εξωτερικό του Ορελιέν Τσουαμενί, κεφαλιά του Έντερ Μιλιτάο, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει στο βάθος της καταλανικής εστίας (39’).

Σφραγίδα νίκης του Ασένσιο
Το δεύτερο ημίχρονο μάλλον… περίσσευε, αφού οι γηπεδούχοι έκαναν συντήρηση δυνάμεων ενόψει της ρεβάνς με την Λίβερπουλ για τους «16» του Champions League (Τετάρτη 15/03, 22:00) και οι φιλοξενούμενοι κυνήγησαν πραγματικά την ανατροπή μόνο στην τελική ευθεία του αγώνα.

Ένα φάουλ του Ροντρίγκο κατέληξε στο δοκάρι, στην μεγαλύτερη ευκαιρία του δεύτερου μέρους μέχρι, βεβαίως, να έρθει η γκολάρα του Μάρκο Ασένσιο. Ο μεσοεπιθετικός από την Μαγιόρκα, ο οποίος δεν έχει ανανεώσει ακόμα το συμβόλαιό του, το οποίο λήγει το καλοκαίρι, κερδίζει με το σπαθί του την ανανέωση, όντας πολύτιμος ακόμα και όταν παίζει λίγα λεπτά.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νάτσο, επίσης με συμβόλαιο που λήγει, πήρε την μπάλα πίσω από την σέντρα, με ταχύτητα ξεπέρασε δύο αντιπάλους και σέρβιρε στον Ασένσιο, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Πατσέκο, μην πανηγυρίζοντας το γκολ, επειδή έχει περάσει από την Εσπανιόλ.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Ντάνι Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο, Νάτσο, Καμαβινγκά – Μόντριτς (72’ Ασένσιο), Τσουαμενί (74’ Ρούντιγκερ), Κρόος (74’ Ντάνι Θεμπάγιος) – Βαλβέρδε, Ροντρίγκο, Βινίσιους Ζούνιορ (90’ Άλβαρο Ροντρίγκες).

Εσπανιόλ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πατσέκο – Όσκαρ Χιλ (69’ Πιέρ Γκαμπριέλ – 84’ λ. τρ. Αλέις Βιδάλ), Θέσαρ Μόντες, Σέρτζι Γκόμεθ (86’ Μελαμέντ), Καμπρέρα – Ρουμπέν Σάντσεθ (75’ Πουάδο), Βινίσιους, Νταρντέρ, Γκραγκέρα (75’ Ντένις Σουάρεθ) – Μπρέιθγουεϊτ, Χοσέλου.

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς πήρε ένα μήνα αναρρωτική ο επιθεωρητής Νικολάου - Όλο το απόρρητο πόρισμα της ΕΔΕ

«Αξίζει να το προσπαθήσουμε με τους Έλληνες» λέει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Δημοσκόπηση της GPO μετά τα Τέμπη: Στις 3,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης