NBA - Μιλγουόκι Μπακς: Απίθανος Μπρούκ Λόπεζ με 9 τάπες οδήγησε στη νίκη (118-113) επί των Νετς

NBA - Μιλγουόκι Μπακς: Απίθανος Μπρούκ Λόπεζ με 9 τάπες οδήγησε στη νίκη (118-113) επί των Νετς

Υπό το βλέμμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο που είδε τον αγώνα με πολιτικά, ο Μπρουκ Λόπεζ και ο καθοριστικός Μπόμπι Πόρτις ηγήθηκαν στη νίκη που κρατά τα «ελάφια» στην κορυφή

bucks-lopez
Η αποστολή των Μιλγουόκι Μπακς κόντρα στους Νετς (118-113) ήθελε και τον δικό της... ήρωα. Σε κάτι τέτοιο μετατράπηκε ο Μπρουκ Λόπεζ μπροστά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο που παρακολουθούσε την αναμέτρηση από την άκρη του πάγκου εξαιτίας του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί στον καρπό.

Ο σέντερ των «ελαφιών» σκέπασε τα καλάθια, άγγιξε το triple-double με 24 πόντους, 10 ριμπάουντ και 9(!) μπλοκ, με τα δύο τελευταία να ειναι εξαιρετικά κρίσιμα για την εξέλιξη του αγώνα.



Κλείσιμο
Ο Μπόμπι Πόρτις έπιασε υψηλά στάνταρ με 28 πόντους,13 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ σημαντικές ήταν οι βοήθειες του Άλεν (19π., 7 ριμπ., 2 ασ.) που σφράγισε και το αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα από 7 ασίστ μοίρασαν Χόλιντεϊ και Μίντλετον για το 48-18 του Μιλγουόκι που διατηρείται στην κορυφή της Ανατολής.

Στην άλλη πλευρά, οι Νετς που δεν είχαν στη διάθεσή τους τους Σίμονς, Ντινγουίντι, Κλάξτον, Καμ Τζόνσον και Ο'Νιλ, βασίστηκαν στους 23 πόντους με τα 7 ριμπάουντ και τις 4 ασίστ του Πάτι Μιλς, αλλά και στους 21 πόντους του Καμ Τόμας που πάλεψε πολύ στα τελευταία λεπτά. Ο Μικάλ Μπρίτζες αγωνίστηκε για 12 λεπτά και έμεινε στους 10 πόντους.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Μπακς να παίρνουν την απαραίτητη δύναμη από το κοινό τους και να προσπαθούν να περιορίσουν τους αντιπάλους τους κάτι που κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό, αφού τα σουτ τους δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη. Μετά το αρχικό 8-13 από τον Μικάλ Μπρίτζες, η αντίδραση των παικτών του Μπουντενχόλζερ ήταν άμεση και με «όπλο» το τρίποντο και βασικό πρόσωπο τον Γκρέισον Άλεν έγραψαν το 24-13 μέσω ενός 16-0 που γύρισε για τα καλά τον διακόπτη.

Το υπόλοιπο της περιόδου ήταν ανάλογο, το Μιλγουόκι κράτησε ψηλά το ποσοστό του στο τρίποντο (9/15) αλλά και το κομμάτι της συνεργασίας και βρέθηκε στο +17 (37-20) με την συμπλήρωσε των 12 λεπτών αγώνα. Από εκείνο το σημείο μέχρι και το ημίχρονο, οι Νετς κυνηγούσαν αυτή την απόσταση που είχαν δημιουργήσει οι γηπεδούχοι δίχως να καταφέρουν να πλησιάσουν περισσότερο, έχοντας ωστόσο βάλει αρκετά πρόσωπα στην εξίσωση με την άλλη πλευρά να... λάμπει μέσω του Πόρτις.

Η αντεπίθεση των Νετς

Η επιστροφή από τα αποδυτήρια ήταν λες και χτύπησε το «καμπανάκι» για το Μπρούκλιν. Οι Νετς βρήκαν το αντίδοτο στην αποτελεσματικότητα των Μπακς και αυξάνοντας την πίεση στην άμυνά τους κατάφεραν να επιστρέψουν στο ματς. Με συνεχόμενα σουτ από την περιφέρεια και τον Πάτι Μιλς (75-66) να έχει μεγάλο ρόλο στην αντεπίθεσή του, το σύνολο του Βον μίκρυνε την ψαλίδα, έφτασε σε μονοψήφια απόσταση και μετέφερε την πίεση στην άλλη πλευρά.

Το +17 (και +22 με το οποίο προηγήθηκαν οι Μπακς) μετατράπηκε σε +7 (87-80) με το τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου και όλα έμεναν ανοιχτά.

Οι καθοριστικοί Λόπεζ και Πόρτις

Η πίεση των Νετς είχε και συνέχεια στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τα «ελάφια» να μην μπορούν να ξεφύγουν και πάλι και να βλέπουν τους φιλοξενούμενους να φτάνουν μία ανάσα (99-97) μετά από σουτ του Σμιθ. Ο Λόπεζ σε εκείνο το σημείο έβαλε... την κάπα του και με το 8ο μπλοκ δημιούργησε την ατμόσφαιρα που ήθελε η ομάδα για την τελική ευθεία. Ο Πόρτις ανέβασε σε 107-99 με την προσπάθεια του Καμ Τόμας να είναι τεράστια (112-110), αλλά όχι αρκετή για τη νίκη.

Brooklyn Nets vs Milwaukee Bucks Full Game Highlights | Mar 9 | 2023 NBA Season


Τα δεκάλεπτα: 37-20, 64-47, 87-80, 118-113

Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιος και γιατί έδειρε τον αρχαιολόγο που ήλεγχε τις οικοδομές της Μυκόνου

Διευρύνεται ο κύκλος των διώξεων – «Ίσως να είχε αποφευχθεί το ατύχημα» λέει ο επιθεωρητής

Survivor All Star: Αποχώρησε η Ευρυδίκη, «έκαψε» τον Μάριο η Ελευθερία – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης