Super League 1: Λαμία-Άρης 2-1: Τρίποντο χρυσάφι!

Super League 1: Λαμία-Άρης 2-1: Τρίποντο χρυσάφι!

Με γκολ των Σλίβκα,Βέργου η Λαμία επικράτησε 2-1 του Άρη ο οποίος μείωσε με τον Μπράμπετς - Νίκη οξυγόνο εν όψει πλέι άουτ για την ομάδα της Φθιώτιδας

5824911
Η Λαμία έκανε σπουδαίο βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία και ο Άρης επέστρεψε στα… παλιά παρουσιάζοντας εικόνα μιας τσαπατσούλικης ομάδας.

Οι γηπεδούχοι είχαν το κίνητρο της επιβίωσης και το απέδειξαν στο πρώτο ημίχρονο καθώς εκμεταλλευόμενοι και τα λάθη του Άρη απέκτησαν ισχυρό προβάδισμα (2-0) με γκολ των Σλίβκα, Βέργου.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqymp8zoefw9)


Κλείσιμο
Μες την κακοτεχνία του πρώτο ημιχρόνου οι «κίτρινοι» αντέδρασαν με τον Μπράμπετς (2-1) και στο δεύτερο ημίχρονο χρησιμοποίησαν ό,τι επιθετικό όπλο είχαν αλλά δεν βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης έχοντας μοιραίο παίκτη τον Άντρε Γκρέι.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqyl8hbog4ax)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqykuqdp3f0h)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqyklidp9slt)


Έτσι έπαιξαν
Σε δύο αλλαγές προσώπων αλλά και σχήματος προχώρησε ο Λεωνίδας Βόκολος, ο οποίος είχε να διαχειριστεί αρκετές απουσίες, καθώς προτίμησε σχήμα με τρεις κεντρικούς χαφ (Σλίβκα, Τζανδάρης, Νούνιες) διατηρώντας τους Ασκόφσκι, Μαρτίνες στα άκρα και τον Βέργο στην κορυφή της επίθεσης. Στην άμυνα, επένδυσε στην εμπειρία του Κυριάκου Παπαδόπουλου ο οποίος σχημάτισε δίδυμο στο κέντρο αυτής με τον Τζανετόπουλο κρατώντας τους Αμπαντά, Σιμόν στα άκρα. Ο Τόλης Τερζής επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ που τον ήθελα να μην προχωρά σε αλλαγές πλην της αναγκαστικής λόγω της απουσίας του Λούκας Ρουπ. Αυτή επανέφερε τον Ματέο Γκαρσία στον άξονα (δίπλα στον Νταρίντα) σε ρόλο εσωτερικού μέσου κι έδωσε φανέλα βασικού στον Χουάν Ιτούρμπε στο δεξί άκρο. Ο Πάλμα διατηρήθηκε στο αριστερό και ο Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης. Ο Βεροιώτης τεχνικός διατήρησε την ίδια αμυντική τετράδα (Οντουμπάτζο, Ενκουλού, Μπράμπετς Πίρσμαν) αλλά και τον Ετέμπο σε ρόλο κόφτη στο δικό του 4-1-4-1.

Η Λαμία στο γήπεδο, ο Άρης αλλού…
Το κίνητρο της επιβίωσης αποδείχθηκε πιο ισχυρό στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα γιατί η Λαμία ήταν συνειδητοποιημένη και παρούσα στο γήπεδο σε αντίθεση με τον Άρη. Οι «κίτρινοι» είχαν περισσότερα λεπτά την μπάλα στα πόδια τους αλλά το passing game στο οποίο αναλώθηκαν στο δικό τους μισό μέρους του γηπέδου δεν θα μπορούσε να τους οδηγήσει πουθενά αλλά μόνο στο λάθος. Γιατί δεν βρήκαν πεδία δημιουργίας στον άξονα, δεν πήραν τίποτε από τα άκρα και ήταν νωχελικοί στο παιχνίδι τους. Αντιθέτως, η Λαμία είχε έξυπνη λειτουργία «δένοντας» τον άξονα με τους Τζανδάρη, Σλίβκα και Νούνιες ενώ οι ακραίοι επιθετικοί (Μαρτίνες, Ασκόφσκι) έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο κλείσιμο χώρων.

Στο 14’ ο Σλίβκα ξεκίνησε από το κέντρο, έχτισε συνεργασία με τον Μαρτίνες και εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία του Γιάκουμπ Μπράμπετς, με εξαιρετική κίνηση, βρέθηκε απέναντι στον Χουλιάν Κουέστα τον οποίον πλάσαρε με το αριστερό για το 0-1. Οι γηπεδούχοι παρέμειναν δραστήριο, κυρίως από τη δεξιά πλευρά ενώ ο Άρης δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για να φτιάξει μια φάση.

Ο Βέργος τιμώρησε τον Ενκουλού
Στο 26’ και αφού προηγήθηκαν 2-3 λάθη στο επικίνδυνο passing game λίγο έξω από την εστία του Κουέστα, ήρθε και ο οδυνηρό του Νικολά Ενκουλού. Ο Δημήτρης Βέργος μετουσίωσε την πίεσή του κλέβοντας την μπάλα από τον Καμερουνέζο και με άνεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Ο Άρης προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμό στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, αλλά παρέμεινε η δυσκολία στην εύρεση χώρων απέναντι στην οργανωμένη άμυνα της Λαμίας η οποία οπισθοχώρησε ελαφρώς έχοντας αποκτήσει ισχυρό προβάδισμα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πλην ενός σουτ από τον Πίτερ Ετέμπο από τα 30-35 μέτρα οι «κίτρινοι» δεν είχαν ουσιαστική τελική στο πρώτο ημίχρονο σε ροή αγώνα, αλλά βρήκαν γκολ από στατική φάση.

Ο Μπράμπετς το έκανε ξανά
Πέρυσι, ο Γιάκουμπ Μπράμπετς πέτυχε το παρθενικό γκολ του με τη φανέλα του Άρη στο «Αθανάσιος Διάκος» στη νίκη με 0-1 των «κίτρινων». Στο 44ο λεπτό του σημερινού αγώνα σημείωσε το δεύτερο καθώς μετά από εκτέλεση φάουλ και πρώτη κεφαλιά από τον Ματέο Γκαρσία, ο Τσέχος κινούμενος στην πλάτη της άμυνας δεν είχε αντίπαλο και με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (2-1) κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι.

Οι αλλαγές του Τερζή
Λίγο το σκορ και περισσότερο η εικόνα οδήγησαν τον Τόλη Τερζή σε αλλαγές στην ανάπαυλα καθώς αντικατέστησε τον Νικολά Ενκουλού με τον Φαμπιάνο, κυρίως όμως έριξε στο παιχνίδι τον Άντρε Γκρέι σχηματίζοντας δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης με τον Καμαρά. Θεωρητικά οι «κίτρινοι» έπαιξαν με διάταξη 4-4-2 αλλά οι κινήσεις του Ματέο Γκαρσία δεν υποδήλωσαν κάτι τέτοιο. Στο 54’ ο Αργεντίνος έχασε σπουδαία ευκαιρία (με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής). Γενικώς ο Άρης πήρε τα ηνία του αγώνα αναζητώντας την ισοφάριση, έδωσε χώρους στη Λαμία και στο 61’ είδε τον Χουλιάν Κουέστα να τον κρατά στο παιχνίδι με την τρομερή απόκρουσή του σε σουτ του Μαρτίνες από πλάγια θέση εντός περιοχής.

Άλλαξαν και τα άκρα
Ο Άρης προσπάθησε ανεπιτυχώς να δημιουργήσει από τον άξονα και σε μια προσπάθεια ανοίγματος του παιχνιδιού του και δημιουργίας από τα άκρα, πέρασαν στο παιχνίδι οι Καμάτσο-Χριστοδουλόπουλος καθώς η Λαμία οπισθοχώρησε μαζικά στο γήπεδο σχηματίζοντας διπλή άμυνα ζώνης. Στο 78’ ο Άντρε Γκρέι είχε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση, ανενόχλητος απέναντι στον Γκαραβέλη από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά «κατάφερε» να στείλει την μπάλα στην κερκίδα! Στο 90’ ο Τζαμαϊκανός από τύχη έγινε κάτοχος της μπάλας από πλάγια θέση εντός περιοχής αλλά και πάλι ήταν απογοητευτικό το τελείωμά του. Η τελευταία ευκαιρία για τον Άρη σημειώθηκε στις καθυστερήσεις όταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, από πλεονεκτική θέση έκανε το σουτ αλλά ο Σαραμαντάς απομάκρυνε με το πόδι καθώς ο Γκαραβέλης ήταν εξουδετερωμένος.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Τζανδάρης, Σλίβκα, Γκαραβέλης (Λαμία) Ενκουλού, Οντουμπάτζο, Γκρέι (Άρης)

Ο MVP: Ο Σλίβκα έκανε τρομερό πρώτο ημίχρονο ελέγχοντας το κέντρο, σκοράροντας κιόλας. Στο δεύτερο άλλαξε ο ρόλος του αλλά παρέμεινε ουσιαστικός

Στο ύψος τους: Είχε πολλούς η Λαμία. Ο Μαρτίνες ήταν καλός από τα άκρα όπως και οι Νούνιες, Τζανδάρης στον άξονα. Οι ακραίοι αμυντικοί (Σιμόν, Αμπαντά) ήλεγξαν απόλυτα τις πλευρές τους.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Ενκουλού τα έκανε μαντάρα στο πρώτο ημίχρονο και ο Άντρε Γκρέι κατάφερε να χάσει ευκαιρίες από αυτές που δεν χάνονται στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Άρης πήρε από ελάχιστα έως καθόλου πράγματα από τον Λούις Πάλμα και τον Χουάν Ιτούρμπε

Η «γκάφα»: Τι άλλο από αυτή του Νικολά Ενκουλού στη φάση του δεύτερου τέρματος…


Το «στραγάλι»: Ο Μανούχος έχασε αρκετές φάσεις κι έκανε λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο «χαρίζοντας» κάρτες. Ο Ευαγγέλου στο VAR δεν χρειάστηκε.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Η Λαμία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα σοβαρά λάθη του Άρη στο πρώτο ημίχρονο, απέκτησε ισχυρό προβάδισμα (2-0) και στο δεύτερο μέρος κρατήθηκε με την άμυνά της. Ο Άρης ήταν αλλού στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο έβγαλε αντίδραση αλλά όταν χάνονται ευκαιρίες σαν αυτή του Γκρέι, χάνεται και η ελπίδα.

Οι συνθέσεις:

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Αμπαντά, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σλίβκα (82’ Μανούσος), Τζανδάρης, Νούνιες (74’ Βασιλαντωνόπουλος), Ασκόφσκι (59’ Στάνκο), Μαρτίνες (82’ Σαραμαντάς), Βέργος

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Ενκουλού (46’ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Πίρσμαν (82’ Μαζικού), Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία (46’ Καμάτσο), Νταρίντα, Ιτούρμπε (69’ Χριστοδουλόπουλος), Λούις Πάλμα (46’ Γκρέι), Καμαρά

Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Τέμπη: Συγγνώμη προσωπική, αλλά και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Χρυσός και πάλι ο Τεντόγλου!

Σε αργία ο σταθμάρχης και ο προϊστάμενός του από την πρώτη στιγμή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης