Serie A: Άλωσε το «Ολίμπικο» η Αταλαντα, 2-0 τη Λάτσιο - Δείτε τα γκολ

Serie A: Άλωσε το «Ολίμπικο» η Αταλαντα, 2-0 τη Λάτσιο - Δείτε τα γκολ

Οι Μπεργκαμάσκι ανέβηκαν στην 3η θέση, αφήνοντας τους Λατσιάλι εκτός πεντάδας - Χαμένο έδαφος για τη Ρόμα, 1-1 με τη Λέτσε - H Έμπολι έσωσε με... buzzer beater τον βαθμό κόντρα στην Σπέτσια

Collage_Maker-12-Feb-2023-12_08-AM
Επιστροφή στις νίκες και μάλιστα με στυλ για την Αταλάντα! Οι Μπεργκαμάσκι γεύτηκαν τους καρπούς μιας μεστής εμφάνισης στη Ρώμη, επιβλήθηκαν με 2-0 της Λάτσιο και πήραν το... ασανσέρ προς την τρίτη θέση της Serie A, αφήνοντας τους Λατσιάλι εκτός πεντάδας.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με... ορέξεις στον αγωνιστικό χώρο, απειλούσαν με ρυθμό και συνέπεια την αντίπαλη εστία και τελικά δικαιώθηκαν για την επιμονή τους όταν στο 24΄ο Τζαπακόστα έπιασε τρομερό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της Λάτσιο. Στο 48΄οι γηπεδούχοι σπατάλησαν σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Ιμόμπιλε, η Αταλάντα απάντησε ένα λεπτό αργότερα με χαμένο τετ-α-τετ του Χόϊλουντ, ο οποίος ωστόσο λίγο αργότερα δεν λάθεψε.

Στο 65΄κι αφού κοντρόλαρε όμορφα την πάσα του Λούκμαν, ο άσος της Αταλάντα νίκησε τον Προβεντελ από πλεονεκτική θέση και διαμόρφωσε το 2-0. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τη Λάτσιο να περιορίζεται σε μια φλύαρη κατοχή και παράλληλα στην υποχώρηση στην 6η θέση της βαθμολογίας, τη στιγμή που οι Μπεργκαμάσκι έγιναν ο νέος συγκάτοικος των Ρόμα και Μίλαν στην τρίτη θέση.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqg2kz2904ih)
Κλείσιμο


Στραβοπάτημα και χαμένο έδαφος για τη Ρόμα, 1-1 με τη Λέτσε
Επιστροφή στις... γκέλες για τη Ρόμα, η οποία πλήρωσε το νωθρό ξεκίνημα στην έδρα της Λέτσε (1-1) και έχασε την ευκαιρία να πιάσει την Ίντερ στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Η αρχή δεν θα μπορούσε να αποδειχθεί χειρότερη για τους Τζιαλορόσι, αφού μόλις στο 7΄ ο Ιμπάνιεζ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, χαρίζοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Δέκα λεπτά αργότερα ωστόσο οι Ρωμαίοι κατάφεραν να απαντήσουν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του φορμαρισμένου Ντιμπάλα και να επαναφέρουν την ισορροπία. Ο χρόνος ήταν άφθονος για ένα ακόμα γκολ που θα χάριζε τη νίκη, όμως εκείνο δεν ήρθε ποτέ.

Κάπως έτσι η Ρόμα πέταξε δυο βαθμούς στη μάχη που δίνει για να καθιερωθεί στην πρώτη τετράδα και παρέμεινε στην τρίτη θέση σε ισοβαθμία με τη Μίλαν, δίνοντας όμως την ευκαιρία στη Λάτσιο να την ξεπεράσει ενώ μετράει παιχνίδι λιγότερο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqfzl0758k89)


H Έμπολι έσωσε με... buzzer beater τον βαθμό κόντρα στην Σπέτσια τον Βέρντε και Νικολάου
Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Έμπολι. Η ομάδα του Πάολο Ζανέτι έμεινε πίσω στο σκορ με δυο γκολ, στην έδρα της, κόντρα στην Σπέτσια, όμως κατάφερε στο φινάλε να «κλέψει» τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2). Στο 21ο λεπτό ο Παρίζι αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, άφησε τους γηπεδούχους με αριθμητικό μειονέκτημα και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντανιέλε Βέρντε άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλσε πέναλτι.

Ο πρώην εξτρέμ της ΑΕΚ «χτύπησε» και στο 31' με μια βολίδα από τα 25 μέτρα και έδωσε «αέρα» δυο τερμάτων στην ομάδα του. Στο δεύτερο μέρος αποκαταστάθηκαν γρήγορα οι αριθμητικές ισορροπίες. Στο 49' ο Εσπόζιτο αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την Σπέτσια με δέκα παίκτες. Η Έμπολι πίεσε και μπήκε στο ματς στο 71΄χάρη στο γκολ του Καμπιάτζι.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν και βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 90+4', όταν ο Βινιάτο έπιασε φανταστικό σουτ στην κίνηση και διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Για τους φιλοξενούμενους αγωνίστηκε βασικός και αναντικατάστατος ο 24χρονος Έλληνας κεντρικός αμυντικός, Δημήτρης Νικολάου.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqfv8rue6rq9)



Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής στη Serie A:

Μίλαν-Τορίνο 1-0

Έμπολι-Σπέτσια 2-2

Λέτσε-Ρόμα 1-1

Λάτσιο-Αταλάντα 0-2

Ουντινέζε-Σασουόλο 12/02

Μπολόνια-Μόντσα 12/02

Γιουβέντους-Φιορεντίνα 12/02

Νάπολι-Κρεμονέζε 12/02

Βερόνα-Σαλερνιτάνα 13/02

Σαμπντόρια-Ίντερ 13/02

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 21 αγώνες)

Νάπολι 56

Ίντερ 43

Αταλάντα 41 -22αγ.

Ρόμα 41 -22αγ.

Μίλαν 41 -22αγ.

Λάτσιο 39 -22αγ.

Τορίνο 30 -22αγ.

Ουντινέζε 29

Μπολόνια 29

Έμπολι 27 -22αγ.

Γιουβέντους 26

Μόντσα 26

Λέτσε 24 -22αγ.

Φιορεντίνα 24

Σασουόλο 23

Σαλερνιτάνα 21

Σπέτσια 19 -22αγ.

Βερόνα 14

Σαμπντόρια 10

Κρεμονέζε 8

* Η Γιουβέντους έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 15 βαθμών.


Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Τουρκία: Πλιάτσικο και συμπλοκές στα ερείπια – Βγαίνει ο στρατός, αναστέλλουν τις διασώσεις ξένες αποστολές

Σεισμός στην Τουρκία: 24χρονη αθλήτρια έστειλε μήνυμα στους διασώστες από τα συντρίμμια

Πετρούπολη: «Είμαι παντρεμένη, άφησέ με» - Υπό την απειλή όπλου ο βιασμός της 28χρονης σε μπαρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης