Ρονάλντο - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Τελειώνει» ο Κριστιάνο δίχως... δεκάρα αποζημίωση!

Ρονάλντο - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Τελειώνει» ο Κριστιάνο δίχως... δεκάρα αποζημίωση!

Επιστροφές... καταστροφές για τον Πορτογάλο, με τη Γιουνάιτεντ να «πατάει» στη συνέντευξή του, ώστε να τον διώξει, δίχως να πληρώσει το υπόλοιπο του μυθικού συμβολαίου του

cristiano_r_arthro
Την Κυριακή κάνει σέντρα το πολυσυζητημένο Μουντιάλ του Κατάρ, το πρώτο της ιστορίας το οποίο θα διεξαχθεί μέσα στον χειμώνα. Από τη μία η λάμψη εντός και εκτός γηπέδου, και από την άλλη οι διαμαρτυρίες για τον τρόπο με τον οποίο στήθηκε η συγκεκριμένη διοργάνωση, η καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων τόσο πριν όσο και κατά τα προεόρτια αλλά και τις ημέρες του τουρνουά, όπως και η ετεροχρονισμένη παραδοχή του πρώην προέδρου της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, πως η ευθύνη για όλα βαραίνει τον ίδιο.

Παρά το γενικότερο κλίμα και το δεδομένα τεράστιο αγωνιστικό ενδιαφέρον που υπάρχει για διάφορους λόγους, με όλα τα βλέμματα προφανώς στραμμένα στο τρόπαιο, αυτό που σχεδόν μονοπωλεί το ενδιαφέρον του Τύπου τα τελευταία 24ωρα είναι η συνέντευξη του Κριστιάνο Ρονάλντο στον Πιρς Μόργκαν. Μια συνέντευξη που με πρόφαση την κατάσταση που επικρατεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εδώ και μια δεκαετία, στρέφει το ενδιαφέρον αποκλειστικά πάνω στον Πορτογάλο. Ένα κακοστημένο «Last Dance», με βασική διαφορά πως ο Ρονάλντο είναι ακόμα παίκτης του συλλόγου, που του έδωσε την ευκαιρία να αρπάξει μια καριέρα, την οποία θα άρπαζε έτσι κι αλλιώς, αν αντί για τη Γιουνάιτεντ ήταν στη θέση της κάποιος άλλος καλοστημένος οργανισμός με σοβαρό προπονητή, που θα του έδινε όλα τα εφόδια για να γίνει ο υπερπαίκτης, ο οποίος αργότερα θα τα σάρωνε όλα στο... repeat με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Και πρόκειται για έναν «Τελευταίο Χορό» ακριβώς γιατί βλέποντας ολοκληρωμένη την «κατάθεση» του Ρονάλντο γίνονται αντιληπτά δύο πράγματα. Πως ο Ρονάλντο δεν θα ξαναπαίξει με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (κάτι που φαίνεται και από τις αντιδράσεις του συλλόγου από το μεσημέρι της Παρασκευής, ο οποίος θέλει να τερματίσει το συμβόλαιό του χωρίς να του δώσει δεκάρα από τα 16 εκατομμύρια που του οφείλει ακόμα βάσει συμβολαίου), καθώς επίσης πως παρά τις αρκετές αλήθειες που είπε, ήθελε να τραβήξει πάνω του τις κάμερες για να τα βγάλει από μέσα του και είτε να έχει καταφέρει κάτι «σπουδαίο» πριν το Μουντιάλ, είτε να κλείσει την όλη ιστορία με το τρόπαιο, που θα τον καταστήσει κι επισήμως τον καλύτερο παίκτη της ιστορίας, αρέσει - δεν αρέσει αυτό στον φίλαθλο κόσμο. Από μόνο του το επίτευγμα θα είναι αρκετό, αλλά σε συνδυασμό με το στόρυ των ημερών, οι ποδοσφαιρικοί ιστορικοί του μέλλοντος θα έχουν να το λένε...

cristiano_maketa


Η επιστροφή του Κριστιάνο στη Γιουνάιτεντ και η συμφωνία που «έσπασε»

Μιλώντας στον Πιρς Μόργκαν, ο οποίος στην Ελλάδα είναι κυρίως γνωστός από τον ρόλο του κριτή σε τηλεοπτικές εκπομπές αλλά στην Αγγλία παρά την αναγνωρισιμότητά του δεν είναι ιδιαιτέρως αγαπητός, ο Ρονάλντο έκανε αυτό που ένας παίκτης του βεληνεκούς του θα μπορούσε (αν είχε την τεράστια ανάγκη) να κάνει μετά το τέλος της καριέρας του ή έστω μετά το τέλος της δεύτερης πορείας του στον σύλλογο με τα περισσότερα πρωταθλήματα Αγγλίας. Σε ένα ντοκιμαντέρ, ενδεχομένως, με πολύ μεγαλύτερη απήχηση από αυτή που είχε εκείνο της συντρόφου του, Τζορτζίνα Ροντρίγκες.

Κλείσιμο
Στη συνέντευξη που, σύμφωνα με τον ίδιο, έγινε γιατί «ήταν η ώρα να πω κάποια πράγματα και επειδή μου αρέσεις», απευθυνόμενος στον Μόργκαν, ξεχρεώνοντάς του αμέσως το βήμα και ανεβάζοντας τις μετοχές του σε μια ένδειξη «αμοιβαίου σεβασμού», ο ακόμη εν ενεργεία πρώτος σκόρερ του αθλήματος παραδέχθηκε από νωρίς πως ήταν πολύ κοντά σε συμφωνία με την... καινούργια μισητή αντίπαλο και εδώ και χρόνια απόλυτη κυρίαρχο στην Αγγλία, Μάντσεστερ Σίτι, σε ένα από τα λίγα δύσκολα που του έβαλε ο συνεντευξιαστής.

Όταν επρόκειτο να φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ρονάλντο χορτασμένος από την κατάκτηση ενός ακόμη Τσάμπιονς Λιγκ ανακοίνωσε σε δηλώσεις του μετά το ματς πως ερχόταν η αποχώρηση, για να πάει στην Ιταλία για λογαριασμό της Γιουβέντους. Κάτι παρόμοιο θέλει να κάνει και τώρα. Τότε, στην Ιταλία, αν και ήταν ο καλύτερος από όλους τους συμπαίκτες του και προσπάθησε σε υπερθετικό βαθμό να κουβαλήσει την ομάδα σε επιτυχία, το πρότζεκτ στη «Γηραιά Κυρία» απέτυχε (κάτι που εξακολουθεί να είναι ορατό) και είχε έρθει η ώρα να βρει την επόμενη ομάδα του. Μετά από πολλές συζητήσεις με σχεδόν όλους τους μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης, αλλά και σενάρια βγαλμένα από τα πιο τρελά ποδοσφαιρικά όνειρα που τον ήθελαν συμπαίκτη στην Παρί Σεν Ζερμέν με τον μεγάλο του αντίπαλο όλα αυτά τα χρόνια, Λιονέλ Μέσι, αυτό που έμοιαζε πιθανότερο ήταν να πάει στη Μάντσεστερ Σίτι του ποδοσφαιρικού πατέρα του Μέσι, Πεπ Γκουαρδιόλα. Είναι κάτι που προς τιμήν του παραδέχθηκε στη... διαβασμένη συνέντευξη με τον Μόργκαν.

«Ήμουν κοντά στη Σίτι, αλλά συνειδητά πήγα στη Γιουνάιτεντ λόγω του παρελθόντος. Η καρδιά μου μού μίλησε δυνατά. Ο Σερ Άλεξ μου είπε ότι δεν γίνεται να πάω στη Σίτι κι εγώ είπα "ΟΚ boss"», αναφέρει αποσπασματικά ο Πορτογάλος, με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να επιβεβαιώνεται πως ήταν εκείνος που μεσολάβησε για να επικρατήσει η λογική και να παρθεί μια «καλή και συνειδητή απόφαση». Παράλληλα θα ολοκληρωνόταν μια τεράστια εμπορική επιτυχία την οποία ήθελε να πιστωθεί ο Εντ Γούντγουρντ λίγο πριν την προκαθορισμένη αποχώρησή του από τον σύλλογο στα τέλη του 2021, για να προσπαθήσει έτσι να κρύψει κάτω από το χαλί τις πολύχρονες διαμαρτυρίες της πλειοψηφίας του κόσμου της Γιουνάιτεντ ο οποίος ζητούσε με μανία την αποχώρησή του. Και σε σημαντικό βαθμό το πέτυχε, αφού ακόμη και τώρα αρκεί μια αναζήτηση στο διαδίκτυο με τα ονόματα των δύο για να δει κανείς πως «έπαιξε τεράστιο ρόλο στην επιστροφή». Όπως είχε κάνει γνωστό και ο Γκάρι Λίνεκερ, ο Γούντγουορντ πανηγύριζε σαν τρελός όταν έκλεισε το deal και ενώ όλοι πίστευαν ακόμα πως απομένουν μόνο οι υπογραφές με τη Σίτι.

Gary Lineker - "Ed Woodward signed Ronaldo when he was in my garden!" | BBC Sounds


Έτσι έπρεπε να γίνει (απ' όποια σκοπιά και να το δει κανείς) και έτσι έγινε, με τον Ρονάλντο να γυρνάει στη Γιουνάιτεντ του Ούλε Γκούναρ Σόλσκιερ ο οποίος τότε είχε το κλίμα κυρίως με το μέρος του και κατ' επέκταση αρκετή πίστωση χρόνου. Την ίδια ώρα ήταν ένας... διαχειρίσιμος άνθρωπος ο οποίος σεβόταν έτσι κι αλλιώς τον Πορτογάλο εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και ήθελε και προς δικό του (προπονητικό) όφελος να έχει απολύτως ικανοποιημένο έναν παίκτη σαν εκείνον για να τραβάει κουπί ακόμη κι όταν έλειπε παντελώς η παραγωγή ποδοσφαίρου από την πλευρά της ομάδας του. Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν ήταν, αλλά και μετά από τις συμβουλές του Σκωτσέζου, ούτε που προσπάθησε να περάσει... χαλινάρι στον Κριστιάνο. Και το παραδέχθηκε κι ο ίδιος μ' αυτό το «όσο ήμουν χαρούμενος».

Cristiano Ronaldo 24 Goals For Manchester United 21/22


«Μετά από εννέα χρόνια στη Ρεάλ και τρία στη Γιουνέντους, όταν επέστρεψα νόμιζα ότι θα έβλεπα διαφορετικά πράγματα, αλλά εξεπλάγην αρνητικά γιατί είδα πως όλα ήταν τα ίδια. Με εξέπληξε το πόσο ασταθής ήταν ο σύλλογος. Ήταν σαν να είχε σταματήσει το ρολόι. Ο ΣΑΦ άφησε μεγάλο κενό, όπως μεγάλο κενό άφησε και ο Ντέιβιντ Γκιλ. Γενικά η δομή γύρω από τον ΣΑΦ ήταν πολύ δυνατή» - CR7

Προφανώς, όπως λέει και ο Ρονάλντο, αυτά που συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες μπορούν να τα ξέρουν από πρώτο χέρι μόνο όσοι τα ζουν. Ειδικά στην περίπτωση του αγγλικού Τύπου, όπου εδώ και δεκαετίες οι αθλητικές «ψευτο-ειδήσεις» βγαίνουν με το τσουβάλι. Φτάνει κανείς να δει μόνο τα καλοκαιρινά μεταγραφικά σενάρια για να πάρει μια γεύση. Όμως όσο ο Κριστιάνο έπαιζε βασικός αυξάνοντας τους αριθμούς του όπως πολύ καλά ξέρει να κάνει, όσο μπορούσε να πετάει το περιβραχιόνιο, να σπάει κινητά παιδιών πάνω στην ένταση και να φεύγει για τα αποδυτήρια (στην περίοδο που το καράβι άρχισε να μπάζει νερά για τα καλά) ήταν πασιφανές πως ακόμη και όταν θα τελείωνε η ασυλία του Σόλσκιερ εκείνος θα παρέμενε πρώτο βιολί, έχοντας στο μυαλό του δεδομένου και του εγωισμού του πως ο επόμενος προπονητής θα πρέπει... αναγκαστικά να χτίσει πάνω σ' αυτόν. Τα δεδομένα της επιστροφής του στη Γιουνάιτεντ, αυτά που συμφώνησε δηλαδή, θα παρέμεναν ίδια.

Ronaldo Caught On Camera SMASHING Fan's Phone


Τη θέση του σύμφωνα με τον Ρονάλντο «ωραίου τύπου Σόλσκιερ» πήρε ο Ραλφ Ράνγκνικ αλλά όσο και να προσπάθησε ο Τύπος να ευνοήσει ώστε το πείραμα αυτό να δουλέψει, ο Γερμανός δεν είναι προπονητής, κάτι στο οποίο στέκεται ορθώς ο Ρονάλντο για να βάλει κι άλλα επιχειρήματα στην αρχική του θέση γύρω από τον σύλλογο. «Για παράδειγμα είναι ενδιαφέρον το ότι ένας σύλλογος όπως η Γιουνάιτεντ, όταν απολύθηκε ο Όλε έφεραν έναν διευθυντή ποδοσφαίρου για προπονητή, τον Ράνγκνικ, ενώ δεν είναι προπονητής. Ήταν για όλους μια έκπληξη. Αν δεν είσαι προπονητής, πώς θα γίνεις προπονητής στη Γιουνάιτεντ; Είσαι αυτομάτως κάποια βήματα πίσω. Δεν τον ήξερα, κανείς δεν τον ήξερε. Τον έλεγα αφεντικό (boss) αλλά μέσα μου δεν το ένιωσα ποτέ. Από τη μία εξεπλάγην αλλά από την άλλη όχι και τόσο αν σκεφτείς τη δομή που είχε ο σύλλογος», είπε στη συνέντευξη, ξεχνώντας ωστόσο πως ο Ράνγκνικ ως σοβαρός επαγγελματίας (ίσως και χωρίς την πίεση αφού θα αποχωρούσε από τον πάγκο) είχε εντοπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν στον σύλλογο και όπως ο Ζοσέ Μουρίνιο παλαιότερα είχε μιλήσει ανοιχτά για αυτά που έπρεπε να αλλάξουν. Ενδεχομένως να αφορούσαν και τον Πορτογάλο. Όμως, στη σούμα για τον Ρονάλντο, ήταν ακόμη ένας που ήρθε, είδε και... τα μάζεψε.

Τα δεδομένα και η «ειδωλολατρία» προς το πρόσωπο του Ρονάλντο θα ανατρέπονταν όταν η διοίκηση θα έδινε τα κλειδιά στον Έρικ τεν Χαχ, έναν άνθρωπο με μικρή προπονητική εμπειρία που ωστόσο είχε κάνει σημαντική δουλειά στον Άγιαξ έχοντας να διαχειριστεί ένα γερό μείγμα νέων και έμπειρων ποδοσφαιριστών. Έναν φιλόδοξο άνθρωπο με τη δική του φιλοσοφία και έναν δυνατό χαρακτήρα, συνδυασμός που είτε θα τον οδηγήσει στο πάνθεον είτε θα τον ρίξει στα βράχια. Έναν άνθρωπο που ελπίδα όλων στο «κόκκινο στρατόπεδο» είναι να φέρει τη Γιουνάιτεντ ξανά σε μεγάλες επιτυχίες που θα παρασύρουν τον σύλλογο να βγει από την περίοδο της κακοδιαχείρισης ή τουλάχιστον να πάρει μια σημαντική ανάσα σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που ισχυρίζεται ότι θέλει για το κλαμπ και ο Ρονάλντο. Απλώς επειδή «έσπασε» η συμφωνία που τον γύρισε στο «Ολντ Τράφορντ», όπως και γιατί «δεν υπάρχει σεβασμός ανάμεσά τους», το ήθελε χωρίς τον... αυστηρό Τεν Χαχ. Το λέει και ο ίδιος άλλωστε, έστω και από τη δική του οπτική. «Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Είναι πιο πολύ μπίζνες πλέον. Μου λέει η Τζορτζίνα, "Πώς γίνεται να σας συμπεριφέρονται σαν ένα κομμάτι κρέας;", και της απαντάω ότι είναι αλήθεια. Τη μία σε θέλουν και σου δίνουν τα πάντα, την άλλη όχι και προσπαθούν να σου κάνουν δύσκολη τη ζωή. Στη Γιουνάιτεντ είναι σαν να είμαι το μαύρο πρόβατο. Το ίδιο και στην Πορτογαλία τους τελευταίους μήνες», είπε.

000_32NV3JC


Όσον αφορά τον Ολλανδό κόουτς, είναι ξεκάθαρο πως αυτή η σχέση δεν θα δούλευε από την αρχή. «Ήξερα λίγα πράγματα για τον Τεν Χαχ, είχα δει τι έκανε στον Άγιαξ», είπε ως σταρ σε μια... λάιτ δολοφονία χαρακτήρα στην πρώτη του αναφορά για τον προπονητή του, για να απασφαλίσει στο δεύτερο κομμάτι της συνέντευξης το βράδυ της Πέμπτης, αναφέροντας:

«Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου, Πιρς. Είναι κάτι που πιθανώς μετανιώνω, ή και όχι. Δεν ξέρω. Είναι δύσκολο να σου πω 100%. Αλλά ας πούμε ότι μετανιώνω. Την ίδια ώρα ένιωθα ότι ο προπονητής προκαλούσε την υπομονή μου. Δεν είμαι κάποιος που επιτρέπει στον εαυτό του να μπαίνει από τον προπονητή του στο γήπεδο για να παίξει τρία λεπτά. Συγγνώμη, δεν είμαι τέτοιου είδους παίκτης, ξέρω τι μπορώ να προσφέρω στις ομάδες. Αλλά έφυγαν από το γήπεδο και άλλοι οκτώ παίκτες, είναι κάτι που συνέβαινε, όμως τα έβαλαν με μένα, το μαύρο πρόβατο. Ζήτησα συγγνώμη από τον προπονητή και για μένα αυτό το θέμα είχε κλείσει.

Αυτό που μου έλεγε πάντα ο Τεν Χαχ ήταν ότι δεν έκανα προετοιμασία και ότι θα έπρεπε να περιμένω την ευκαιρία μου. Το κατάλαβα. Καταλαβαίνω ότι, ας το θέσουμε έτσι, έπρεπε να καθαρίσει το σπίτι μιας και η Γιουνάιτεντ τα πήγαινε πολύ άσχημα για μια πενταετία, αλλά ο Τύπος το έκανε πολύ μεγάλο θέμα γιατί μάλλον η επικοινωνία δεν ήταν καλή. Στην αρχή και χωρίς να έχει γίνει προετοιμασία το καταλάβαινα. Αλλά πάει παραπέρα από αυτό. Νομίζω ότι δεν μου έδειξε τον σεβασμό που μου αξίζει. Αλλά είναι αυτό που είναι και ίσως είναι αυτός ο λόγος που έφυγα στο παιχνίδι με την Τότεναμ. Είπε ότι δεν με έβαλε με τη Σίτι από σεβασμό, αλλά για μένα είναι δικαιολογίες. Όλη την ώρα δικαιολογίες που δεν βγάζουν νόημα. Μου έδειξε ασέβεια, με προκαλούσε. Δεν μου έδειξε και αυτός είναι ο λόγος που είμαστε σ' αυτήν την κατάσταση. Ο Τύπος προσπάθησε να προστατέψει αυτόν γιατί υπέγραψε τριετές και θα είναι περισσότερο στη Γιουνάιτεντ από μένα, όταν τελειώσει το δικό μου συμβόλαιο. Καταλαβαίνω πλήρως.

Μου αρέσουν οι άνθρωποι που δεν είναι ψεύτες, που είναι ευθείς, κι εγώ δεν διαπραγματεύομαι την ηθική μου. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με κανέναν σύλλογο, με κανέναν προπονητή, και στη Γιουνάιτεντ με τιμώρησαν τρεις ημέρες γιατί έφυγα με την Τότεναμ. Ο Κριστιάνο (ο γιος του) δεν το πίστευε. Έλεγε πώς είναι δυνατόν να σε τιμωρούν και να λένε ότι δεν συμπεριφέρεσαι σωστά ενώ είσαι ο καλύτερος στον κόσμο. Από τη μία ήμουν καλά γιατί χαλάρωσα, αλλά από την άλλη ήμουν πολύ απογοητευμένος. Οκ, μετάνιωσα, ζήτησα συγγνώμη, δεν είμαι τέλειος. Έκανα ένα λάθος, αλλά το να με τιμωρήσουν για τρεις ημέρες ήταν πολύ. Έδωσαν τροφή στον Τύπο και αυτό με απογοήτευσε.

😱The Moment Ronaldo refused Ten Hag to come on as a Substitute against Tottenham Hotspur


Νομίζω ότι η στρατηγική του συλλόγου ήταν να με κάνει να αντιδράσω κατ' αυτόν τον τρόπο γιατί κατά πάσα πιθανότητα ήθελαν να φύγω. Προσπάθησαν να με κάνουν να φύγω. Όχι μόνο ο προπονητής αλλά και οι άλλοι 2-3 τύποι που είναι εκεί γύρω. Δεν θα έπρεπε να το πω, αλλά δεν με νοιάζει και πολύ. Ένιωθα προδωμένος. Όχι μόνο φέτος αλλά και πέρυσι», σχολίασε.

Το δίκαιο και το... απόλυτο δίκιο του Κριστιάνο

Ενώ στη Γιουνάιτεντ έχουν κρεμάσει ταμπελάκι «work in progress», ο Κριστιάνο κάνει εκτενή αναφορά σε όλα εκείνα που έχουν οδηγήσει την κατάσταση στα σημερινά δεδομένα. Θίγει θέματα υποδομών (αν και είναι αρκετά οξύμωρο να ξεκινάει όχι τόσο από την πισίνα που παίζει τεράστιο ρόλο, αλλά από το τζακούζι) όπως και αθλητικής συμπεριφοράς από την πλευρά των νεότερων παικτών, ενώ τα βάζει ανοιχτά και με τη διοίκηση, η οποία δεδομένα τα έχει κάνει σχεδόν όλα λάθος εδώ και μια δεκαετία.

Για τις υποδομές: «Η πισίνα, το τζακούζι, ακόμη και το γυμναστήριο. Ακόμη και η κουζίνα, οι σεφ, οι οποίοι είναι εξαιρετικοί και τους λατρεύω. Θα περίμενα να δω καινούργια πράγματα».

Για τους νεότερους: «Παλιά ήταν αλλιώς γιατί έβλεπα παίκτες όπως ο Κιν και ο Γκιγκς και ήθελα να μαθαίνω από αυτούς. Τώρα ακούνε, αλλά τις περισσότερες από το ένα μπαίνει και από το άλλο βγαίνει. Και το ίδιο ισχύει σε όλα τα πρωταθλήματα. Εγώ δεν εκπλήσσομαι, από αυτή τη γενιά οι περισσότεροι δεν θα παίζουν τα χρόνια που παίζαμε εμείς, μέχρι τα 37 κλπ. Ο Ντάλοτ είναι πολύ επαγγελματίας. Θα μπορούσα να πω τον Μαρτίνες, ο Κασεμίρο μπήκε στα 30, οπότε θα έλεγα Ντάλοτ».

Για τη διοίκηση: «Οι ιδιοκτήτες του συλλόγου, οι Γκλέιζερς, δεν νοιάζονται για τον σύλλογο. Εννοώ τον επαγγελματικό αθλητισμό. Νοιάζονται για τα λεφτά από το μάρκετινγκ και όχι για τον αθλητισμό κατά τη γνώμη μου. Δεν έχω μιλήσει ποτέ με τους Γκλέιζερς. Δίνουν όλη τη δύναμη στους προέδρους και τους αθλητικούς διευθυντές. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι οι παίκτες θέλουμε το καλύτερο για τον σύλλογο. Εγώ θέλω το καλύτερο για τον σύλλογο, τον αγαπώ και αυτός είναι ο λόγος που επέστρεψα. Αλλά κάποια πράγματα στον σύλλογο δεν βοηθούν για να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο. Είναι μπερδεμένο, είναι δύσκολο και για μένα θα είναι δύσκολο να παραχθεί κάτι τα επόμενα 2-3 χρόνια εξατίας της δομής. Πρέπει να καταστρέψεις κάτι για να το ξανά χτίσεις. Για μένα δεν είναι πρόβλημα. Αν θέλουν να περάσουν σε μια νέα εποχή πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα».

Κι αν στα παραπάνω δεν μπορεί κανείς παρά να συμφωνήσει, σε αυτά που ανέφερε για την οικογένειά του μετά τον θάνατο του νεογέννητου γιου του, δεν μπορεί κανείς να κάνει το παραμικρό σχόλιο. Πόσω δε μάλλον αν επαληθευτεί η δήλωσή του πως ο πρόεδρος της Γιουνάιτεντ δεν τον πίστευε όταν εκείνος του έλεγε πως ήταν άρρωστη η νεογέννητη κόρη του, Μπέλα. Πιο αναλυτικά:

«Είναι ίσως η χειρότερη εμπειρία της ζωής μου από τότε που πέθανε ο πατέρας μου. Ξέρεις, το να περιμένεις ένα παιδί και όλα να είναι φυσιολογικά αλλά έχεις αυτό το πρόβλημα προφανώς είναι σκληρό. Είμαστε άνθρωποι κι εγώ κι η Τζορτζίνα. Προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι έγινε. Ήταν πολύ δύσκολο να καταλάβουμε. Το ποδόσφαιρο παράλληλα προχωράει. Πολλές οι διοργανώσεις, δεν σταματάει, είναι πάρα πολλές οι διοργανώσεις. Στραφήκαμε στα παιδιά μας και πρέπει να είμαστε και χαρούμενοι. Ειδικά με τη Μπέλα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω σε κανέναν. Δεν είχα νιώσει ποτέ το να είμαι χαρούμενος και λυπημένος την ίδια ώρα. Δεν ξέρεις αν θες να κλάψεις ή να γελάσεις, δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις. Δεν έχω τις λέξεις για να περιγράψω τι ένιωθα εκείνες τις ώρες. Ήταν πολύ δύσκολο να παίξω μετά από όλα αυτά, αλλά είχα την στήριξη της οικογένειας, της Τζορτζίνας (είναι πολύ ώριμη για την ηλικία της) και της αγγλικής κοινότητας και θέλω να πω ευχαριστώ γι' αυτό. Ήταν δύσκολο, αλλά την ίδια ώρα βοηθούσε για να ξεχαστώ. Πλέον όμως το ποδόσφαιρο πάει γρήγορα και δεν έχεις χρόνο να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά. Το καλοκαίρι η κόρη μου είχε βρογχίτιδα και ήταν στο νοσοκομείο. Ο κόσμος έλεγε ότι δεν θέλω να ταξιδέψω, να πάρω μέρος στην προετοιμασία, αλλά πρέπει να καταλάβει ότι είμαι άνθρωπος και θα είμαι πάντα στο πλευρό της οικογένειάς μου. Ένιωθα πολύ άβολα με το πώς με αντιμετώπισαν. Είμαι από τους καλύτερους επαγγελματίες, αλλά δεν ήθελα να αφήσω την οικογένειά μου αυτό το καλοκαίρι».

Full Cristiano Ronaldo Interview With Piers Morgan Part 1

Ολόκληρο το πρώτο κομμάτι της συνέντευξής του

Το άδικο του Πορτογάλου και το προδιαγεγραμμένο τέλος

Στόχος του Κριστιάνο Ρονάλντο από την αρχή της συνέντευξης ήταν να τονίσει την αδικία προς το πρόσωπό του, ωστόσο δεν ήταν εξίσου δίκαιος με ανθρώπους που κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν από τα πόστα τους (όπως τους μάγειρες που... μακροημερεύουν ασχέτως απόδοσης), και κυρίως δεν ήταν δίκαιος απέναντι στον σύλλογο, παραβιάζοντας τους όρους του συμβολαίου του με αποτέλεσμα την Παρασκευή να εκδοθεί ανακοίνωση από τους «κόκκινους διαβόλους», βάσει της οποίας έχουν ξεκινήσει να γίνονται τα απαραίτητα (νομικά) βήματα για να επιλυθεί το θέμα. Όπως γίνεται αντιληπτό από τη σύντομη ανακοίνωση έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για να σπάσει το συμβόλαιο, κάτι που αναμένεται να κοστίσει στον Πορτογάλο 16 εκατομμύρια λίρες, με την εβδομαδιαία αμοιβή του να αγγίζει το μισό εκατομμύριο λίρες.

Αφού λοιπόν ανέμεινε την προβολή ολόκληρης της συνέντευξης, η Γιουνάιτεντ έδωσε έτσι μια απάντηση στον Κριστιάνο, ο οποίος στο prime time επεισόδιο της Πέμπτης είχε δηλώσει:

«Είναι δύσκολο να πω αν θα είμαι παίκτης της Γιουνάιτεντ μετά τη διακοπή. Το μυαλό μου είναι στο Παγκόσμιο, γιατί προφανώςθα είναι το τελευταίο της καριέρας μου. Δεν ξέρω τι θα συμβεί μετά το Μουντιάλ. Αλλά όπως είπα πριν και θα λέω πάντα, οι οπαδοί είναι πάντα στην καρδιά μου και ελπίζω ότι θα είναι με την πλευρά μου είτε γυρίσω είτε όχι. Κανείς δεν είναι τέλειος. Είμαι άνθρωπος και πατέρας. Πάντα θα κάνω λάθος. Αλλά είναι δύσκολο να πω ότι θα γυρίσω μετά το Παγκόσμιο.

Την απόφαση να επιστρέψω την πήρα με βάση το συναίσθημα, αν και δεν το κάνω αυτό γενικά. Αλλά ήταν μια καλή απόφαση γιατί ήμουν χαρούμενος όταν με άφηναν να είμαι χαρούμενος. Οπότε προσπάθησα να δώσω την εμπειρία μου για να βοηθήσω τη Γιουνάιτεντ να είναι καλά, να είναι εκεί που πρέπει. Φέτος αν είχα κάνει προετοιμασία θα συνέχιζα από εκεί που το άφησα πέρυσι. Δεν μπορώ να πω εάν ψάχνω για μια καινούργια δοκιμασία γιατί η συγκέντρωσή μου είναι στο Παγκόσμιο, αλλά ίσως είναι καλύτερο και για τους δυο μας να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο. Αν επιστρέψω θα είμαι ο ίδιος Κριστιάνο και ελπίζω να είναι δίπλα μου και να μ' αφήσουν να λάμψω».

PART 2: The Cristiano Ronaldo Full Interview With Piers Morgan


Ολόκληρο το δεύτερο κομμάτι της συνέντευξης

Το «αύριο» για τον Ρονάλντο

Προφανώς δεν μπορεί να γίνει ακόμα καμία σοβαρή πρόβλεψη για το ποιο θα είναι το μέλλον του CR7 κι αν αυτό θα τον βρει σε κάποια ομάδα της Αγγλίας όπως οι Άρσεναλ ή Μάντσεστερ Σίτι. Το βέβαιο είναι πως το γυαλί έχει σπάσει και στα 37 του δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων να αλλάξει ένας ολόκληρος σχεδιασμός (υποτυπώδης ή όχι) ακόμη και για έναν παίκτη της δικής του απείχησης και δυναμικής.

Αυτό που θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον είναι το πώς θα αντιδράσουν οι πραγματικοί οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αν, δηλαδή, θα συνασπιστούν με τον κορυφαίο παίκτη στην ιστορία τους ή αν θα βάλουν για ακόμη μία φορά το κλαμπ πάνω από οποιοδήποτε πρόσωπο. Το κάνανε με τους Γκλέιζερς, το κάνανε με τον Γούντγουορντ, το κάνανε με όλους τους προπονητές που πέρασαν χωρίς να τους επαναφέρουν στην κορυφή και κυρίως τον Σόλσκιερ. Με τον Ρονάλντο;

Ειδήσεις σήμερα:

Τζεφ Μπέζος για την Black Friday - «Μην ψωνίσετε κάτι ακριβό, έρχεται οικονομική ύφεση»

Μουντιάλ 2022: Η FIFA απαγορεύει την πώληση αλκοόλ στα γήπεδα

Βίαζε την αδερφή των φίλων του στην Κρήτη από τα 5 της χρόνια - Τον κατήγγειλε η μητέρα της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης