Premier League, Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1: Μαθήματα κυνισμού από τον Έμερι...

Premier League, Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1: Μαθήματα κυνισμού από τον Έμερι...

Η Άστον Βίλα ήταν «φονική» στο ντεμπούτο του Έμερι στον πάγκο και την επιστροφή του Ισπανού στην Premier League, δίδαξε στη Γιουνάιτεντ την τέχνη του αποτελέσματος και την υπέταξε με 3-1 για να την επαναφέρει σε εποχές εσωστρέφειας

26421626
Η εικόνα της στα τελευταία παιχνίδια είχε γεννήσει υποσχέσεις. Ελπίδες ανάκαμψης, αγωνιστικής και βαθμολογικής βελτίωσης στην Premier League, οι οποίες ωστόσο εξανεμίστηκαν μέσα σε ένα εφιαλτικό 90λεπτο στο «Βίλα Παρκ». Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άλλωστε υποχρεώθηκε σε πισωγύρισμα από την «φονική» Άστον Βίλα που στο ντεμπούτο του Ουνάι Έμερι στον πάγκο δίδαξε μαθήματα κυνισμού στους Κόκκινους Διάβολους για να πάρει τη νίκη με 3-1 και να τους κρατήσει έξω από το «κλαμπ» της πρώτης τετράδας.

Δείτε τα highlights ΕΔΩ.

Εξοπλισμένος με αυτοπεποίθηση από τον τίτλο του... άχαστου απέναντι στη Γιουνάιτεντ, ο Έμερι οργάνωσε ένα σχέδιο που βασίστηκε στην έκπληξη και την αμυντική δομή. Και το πρώτο σκέλος έμελλε να δουλέψει στο... ακέραιο, αφού μόλις στο 12΄η Άστον Βίλα είχε φροντίσει να σκοράρει δυο φορές εναντίον των φιλοξενούμενων και να τους φέρει προ τετελεσμένων. Αρχικά στο 7΄ο Μπέιλι ολοκλήρωσε μια υπέροχη ομαδική συνεργασία με άψογο τελείωμα για το 1-0, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ντιν ανέβασε τον δείκτη του σκορ με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ.

Η εικόνα των Lions είχε αιφνιδιάσει πλήρως τη Γιουνάιτεντ που πελαγοδρομούσε στον αγωνιστικό χώρο και λίγο έλειψε να το πληρώσει με ένα τρίτο τέρμα όταν στο 16΄ο Μπουέντια αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως χρειάστηκαν συνολικά 30 λεπτά προκειμένου η Γιουνάιτεντ να συνέλθει από τη... ζαλάδα και να αρχίσει να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κερδίζοντας προοδευτικά μέτρα προς το αντίπαλο μισό.

Κλείσιμο
Η άνοδος στο γήπεδο μάλιστα μεταφράστηκε σε πρώτο χρόνο σε δυο μεγάλες ευκαιρίες με πρωταγωνιστές τους Γκαρνάτσο (33΄) και Ρονάλντο (34΄), αμφότεροι ωστόσο νικήθηκαν από τον Μαρτίνες. Η βελτιωμένη εικόνα πάντως ώθησε τη Γιουνάιτεντ να πιέσει μέχρι τέλους για το γκολ και τελικά δικαιώθηκε όταν στο 44΄ο Σο δοκίμασε το πόδι του από μακριά, με τη μπάλα να αλλάζει πορεία πάνω στον Ράμσεϊ και να καταλήγει στα δίχτυα του Μαρτίνες για το 2-1.

Emeri__2_


Όποιος νόμιζε ωστόσο πως η μείωση του σκορ θα έβαζε ξανά στο παιχνίδι τους παίκτες του Τεν Χαγκ, αναγκάστηκε να το ξανασκεφτεί με το... καλησπέρα του β΄μέρους. Σε μια... επανάληψη του πρώτου η Γιουνάιτεντ μπήκε υπνωτισμένη, η Βίλα αποφασισμένη και σαν αποτέλεσμα προέκυψε το 3-1 με φανταστικό τελείωμα του Ράμσεϊ στο παραθυράκι έπειτα από εντυπωσιακή ενέργεια και ασίστ του Ουότκινς.

Ένα σκορ που αρκούσε στους Lions για να εφαρμόσουν νέο σχέδιο και να κλειστούν στο καβούκι τους, εξοστρακίζοντας κάθε μπαλιά που παραβίαζε την περιοχή τους. Κι αφού ο Μαρτίνες τη γλίτωσε στο 68΄σε κεφαλιά του Μαρτίνες, η Βίλα κράτησε με σχετική ευκολία χωρίς ευκαιρία μια ακίνδυνη,άνευρη , στερούμενη από φαντασία Γιουνάιτεντ, η οποία αποχώρησε με σκυμμένο το κεφάλι από το «Βίλα Παρκ» για πρώτη φορά από το μακρινό 1995.

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής στην Premier League και η βαθμολογία:
Λιντς-Μπόρνμουθ 4-3 (3΄ πεν. Ροντρίγκο, 60΄ Γκρίνγουντ, 68΄ Κούπερ, 84΄ Σάμερβιλ - 7΄ Ταβερνιέ, 19΄ Μπίλινγκ, 48΄ Σολάνκε)

Μάντσεστερ Σίτι-Φούλαμ 2-1 (16΄ Αλβαρες, 90+5΄πεν. Χάαλαντ - 28΄πεν. Περέιρα)

Νότιγχαμ Φόρεστ-Μπρέντφορντ 2-2 (20΄ Γκιμπς-Γουάιτ, +90΄αυτ. Ζανκα - 45΄ πεν. Μπεούμο, 75΄ Γουισά)

Γουλβς-Μπράιτον 2-3 (13΄ Γκουέδες, 34΄πεν. Νέβες - 10΄ Λαλάνα, 44΄ Μιτόμα, 84΄ Γκρος)

Έβερτον-Λέστερ 0-2 (45΄ Τίλεμανς, 86΄ Μπαρνς)

Τσέλσι-Άρσεναλ 0-1 (63΄ Γκάμπριελ)

Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Γ. 3-1 (7΄ Μπέιλι, 11΄ Ντινιέ, 49΄ Ράμζεϊ - 45΄ αυτ. Ράμζεϊ)

Σαουθάμπτον-Νιούκαστλ 1-4 (88΄ Περό - 35΄ Αλμιρόν, 58΄ Γουντ, 62΄ Γουίλοκ, +90΄ Γκιμαράες)

Γουέστ Χαμ-Κρίσταλ Πάλας 1-2 (20΄ Μπενράμα - 41΄ Ζαχά, +90΄ αυτ. Κρέσγουελ)

Τότεναμ-Λίβερπουλ 1-2 (70΄ Κέιν - 11΄, 40΄ Σαλάχ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγώνες)
Αρσεναλ 34
Μάντσεστερ Σίτι 32
Νιούκαστλ 27
Τότεναμ 26
Μάντσεστερ Γ. 23
Μπράιτον 21
Τσέλσι 21
Φούλαμ 19 -14αγ.
Λίβερπουλ 16 -12αγ.
Μπρέντφορντ 16 -14αγ.
Κρίσταλ Πάλας 16 -12αγ.
Άστον Βίλα 15
Λιντς 15
Λέστερ 14 -14αγ.
Γουέστ Χαμ 14
Έβερτον 14 -14αγ.
Μπόρνμουθ 13 -14αγ.
Σαουθάμπτον 12
Γουλβς 10 -14αγ.
Νότιγχαμ Φόρεστ 10 -14αγ.



Ειδήσεις σήμερα:

H κακοκαιρία Eva επιμένει - Δείτε πώς μπήκε η καταιγίδα στην Αττική

Συμβούλιο της Επικρατείας: «Μπαράζ» προσφυγών κατά του νέου πολεοδομικού σχεδίου για Μάτι, Νέα Μάκρη, Ραφήνα

Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Επέστρεψε με κήρυγμα ο Λουπασάκης - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης