Αυτοί που έχουν αγωνιστεί σε Μπάγερν και Λίβερπουλ

Αυτοί που έχουν αγωνιστεί σε Μπάγερν και Λίβερπουλ

Ο Σαντιό Μανέ μπαίνει στη λίστα των ποδοσφαιριστών, που έχουν φορέσει τη φανέλα τόσο των Βαυαρών, όσο και των «κόκκινων». Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει ποιοι ήταν οι προηγούμενοι

2-paiktes-0
Κρίστιαν Ζίγκε: Το μεγάλο όνομα στην καριέρα του το έκανε στην Μπάγερν. Μόλις 18 ετών ήταν ο Ζίγκε το 1990, όταν τον απέκτησαν οι Βαυαροί, με τους οποίους αγωνίστηκε για επτά συνεχόμενα χρόνια και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Γερμανίας και ένα κύπελλο UEFA. Στη συνέχεια πήγε στη Μίλαν και τη Μίντλεσμπρο, για να πάρει μεταγραφή για τη Λίβερπουλ το 2000. Στο Άνφιλντ μπορεί να έμεινε μόλις για ένα χρόνο, όμως ήταν μέλος της ομάδας, που τη σεζόν 2000-01 έφτασε στο τρεμπλ, με την κατάκτηση του κυπέλλου UEFA, του κυπέλλου Αγγλίας και του League Cup.
2-paiktes-1
Μάρκους Μπάμπελ: Η Μπάγερν Μονάχου ήταν η πρώτη ομάδα στην καριέρα του (ξεκίνησε από τις ακαδημίες της) και μετά από ένα... διάλειμμα στο Αμβούργο, ο Γερμανός επέστρεψε στο Μόναχο για να γίνει βασικός στην αμυντική της γραμμή. Ο Μπάμπελ ήταν ένα από τα κορυφαία μπακ της δεκαετίας του ’90, με τίτλους σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Το 2000 αποφάσισε να κάνει το μεγάλο άλμα, παίρνοντας μεταγραφή από την Μπάγερν στη Λίβερπουλ. Τρία χρόνια έμεινε στο Άνφιλντ και highlight της παρουσίας του στην ομάδα ήταν το γκολ στο νικηφόρο τελικό του κυπέλλου UEFA, το 2001, απέναντι στην Αλαβές.
2-paiktes-2
Ντίτμαρ Χάμαν: Στις ακαδημίες της Μπάγερν ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο και στα 20 του χρόνια ανέβηκε στην πρώτη ομάδα του συλλόγου. Για μια πενταετία (1993-1998) ήταν βασικό μέλος στη μεσαία γραμμή των Βαυαρών, κατακτώντας πρωταθλήματα, κύπελλα και μια φορά το κύπελλο UEFA. Στη συνέχεια έκανε το άλμα για την Premier League και μετά από μία σεζόν στη Νιούκαστλ, το 1999 πήρε μεταγραφή για τη Λίβερπουλ. Ο Γερμανός μέσος έζησε στιγμές δόξας στο Άνφιλντ, καθώς στα επτά χρόνια που φόρεσε την κόκκινη φανέλα, ήταν παρών σε δύο ιστορικές στιγμές. Αρχικά, στο τρεμπλ της σεζόν 2000-01 και στη συνέχεια στην κατάκτηση του Champions League το 2005.
2-paiktes-3
Πέπε Ρέινα: Εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία είχε ο Ισπανός τερματοφύλακας στους δύο συλλόγους. Κι αυτό γιατί στη Λίβερπουλ ήταν «φύλακας-άγγελος» κάτω από τα δοκάρια της για μια οκταετία, ενώ στην Μπάγερν οι συμμετοχές του ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Το καλοκαίρι του 2005, ο Ράφα Μπενίτεθ πήρε στο Άνφιλντ το συμπατριώτη του και ο τελευταίος το δικαίωσε απόλυτα. Σχεδόν 400 συμμετοχές (396) μέτρησε στην εστία της Λίβερπουλ μέχρι το 2013, όμως ο Ρέινα έπεσε σε μια περίοδο που οι τίτλοι ήταν ελάχιστοι για τους «κόκκινους». Μετά από μια χρονιά στη Νάπολι, το 2014 ο Ισπανός γκολκίπερ πήρε μεταγραφή για την Μπάγερν. Ο ρόλος του ήταν αναπληρωματικός του Νόιερ, κάτι που αποτυπώθηκε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο. Έπαιξε μόλις σε τρία παιχνίδια και στο τέλος της σεζόν επέστρεψε στη Νάπολι.
2-paiktes-4
Τσάμπι Αλόνσο: Σε δύο ομάδες έχει αγωνιστεί εκτός Ισπανίας στην καριέρα του. Στη Λίβερπουλ και στην Μπάγερν. Ο Τσάμπι Αλόνσο πήρε μεταγραφή για τους «κόκκινους» το 2004 και για πέντε χρόνια αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο στη μεσαία γραμμή, στο πλευρό του Στίβεν Τζέραρντ. Στην πρώτη του κιόλας σεζόν ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην κατάκτηση του Champions League (σκόραρε στον τελικό με τη Μίλαν), στο «έπος» της Κωνσταντινούπολης. Ο Τσάμπι Αλόνσο εξαργύρωσε τις εκπληκτικές του εμφανίσεις με μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία αγωνίστηκε για πέντε χρόνια. Το 2014, ο Πεπ Γκουαρδιόλα χρειάστηκε την εμπειρία του Ισπανού χαφ, τον οποίο και πήρε στην Μπάγερν. Οι Βαυαροί αποτέλεσαν την τελευταία ομάδα στην καριέρα του Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2017.
Κλείσιμο
2-paiktes-5
Σερντάν Σακίρι: Μπορεί σε καμία από τις δύο ομάδες να μη θεωρήθηκε ποτέ βασικός, όμως ήταν παρών σε κορυφαίες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας τους. Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε στην Μπάγερν την τριετία 2012-2015 και εκτός του... σαρώματος στις εγχώριες διοργανώσεις, ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το τρεμπλ τη σεζόν 2012-2013. Τρία χρόνια ήταν το διάστημα της παραμονής του και στο Άνφιλντ. Ο Σακίρι φόρεσε τη φανέλα της Λίβερπουλ από το 2018 έως το 2021 και εκτός του Champions League το 2019, πανηγύρισε και την κατάκτηση της Premier League το 2020. Του πρώτου πρωταθλήματος των «κόκκινων» μετά από 30 χρόνια.
2-paiktes-6
Τιάγκο Αλκάνταρα: Ο μοναδικός εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, μαζί με τον Μανέ, στη λίστα. Μόνο που έκανε το αντίθετο δρομολόγιο. Μετά από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και την παρουσία στην πρώτη ομάδα, ο Τιάγκο πήρε μεταγραφή για την Μπάγερν Μονάχου το 2013. Ο ποδοσφαιρικός του πατέρας, Πεπ Γκουαρδιόλα, τον πήρε στους Βαυαρούς την πρώτη κιόλας σεζόν της παρουσίας του στην τεχνική ηγεσία. Ο Ισπανός χαφ... ρίζωσε στην Αλιάνζ Αρίνα, μένοντας για επτά συνεχόμενα χρόνια και κατακτώντας όλους τους τίτλους σε Γερμανία και Ευρώπη. Το 2020, λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Champions League με την Μπάγερν, ήρθε η πρόταση του Γιούργκεν Κλοπ και της Λίβερπουλ. Μέχρι και σήμερα, ο Τιάγκο Αλκάνταρα είναι κάτοικος Άνφιλντ. Μόνο που από του χρόνου δε θα έχει για συμπαίκτη τον Σαντιό Μανέ.
2-paiktes-7
Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης