Η Σιμόν Μπάιλς και άλλες γυμνάστριες ζητούν 1 δισ. δολάρια από το FBI για την υπόθεση Νάσαρ

Η Σιμόν Μπάιλς και άλλες γυμνάστριες ζητούν 1 δισ. δολάρια από το FBI για την υπόθεση Νάσαρ

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης της γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς μαζί με 90 γυμνάστριες ζητούν αποζημίωση της τάξεως του 1 δισ. δολαρίων από το FBI για την καθυστέρηση στις έρευνες για την υπόθεση Νάσαρ

24691399_2
Ένα δισ. δολάρια ζητούν ως αποζημίωση από το FBI για την καθυστέρηση του στις έρευνες στην υπόθεση του Λάρι Νάσαρ, η Σιμόν Μπάιλς και άλλες 90 γυμνάστριες στις ΗΠΑ.

Ο Λάρι Νάσαρ  ήταν ο αρχίατρος της ομοσπονδίας γυμναστικής των ΗΠΑ και δέχτηκε  τόσο από την Μπάιλς όσο και από άλλους γυμναστές και γυμνάστριες δεκάδες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση.

Τα θύματα του Νασάρ συμφώνησαν να κινηθούν εναντίον του FBI, διότι θεωρούν ότι γνώριζε για τη δράση του Νασάρ και δεν προχώρησε εγκαίρως στις απαιτούμενες ενέργειες.

Έτσι 90 γυμνάστριες μέσω του δικογορικού γραφείου Manly, Stewart & Finaldi της Καλιφόρνια αξιώνουν αποζημίωση που συνολικά φτανει το 1.000.000.000 δολάρια από το FBI.



Κλείσιμο
«Αν το FBI είχε κάνει απλά τη δουλειά του, ο Νάσαρ θα είχε σταματήσει πριν κακοποιήσει εκατοντάδες κοριτσια, μεταξύ των οποίων και εμένα», δήλωσε η γυμνάστρια Σαμάνθα Ρόι.

Το FBI έχει έξι μήνες περιθώριο για να απαντήσει στις αξιώσεις των αθλητριών.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πράκτορες του FBI γνώριζαν από το 2015 για τις δραστηριότητες του Νασάρ αλλά δεν ενέργησαν όπως θα έπρεπε και έτσι εκείνος ήταν ελεύθερος να συνεχίσει τη δράση του.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ πάντως δήλωσε τον Μάιο ότι δεν θα ασκήσει ποινικές διώξεις εναντίον πρώην πρακτόρων του FBI που απέτυχαν να ανοίξουν γρήγορα έρευνα.

H USA Gymnastics με έδρα την Ινδιανάπολη ενημέρωσε τοπικούς πράκτορες του FBI το 2015 ότι τρεις αθλήτριες δήλωσαν ότι δέχθηκαν επίθεση από τον Νάσαρ. Ωστόσο, το FBI δεν άνοιξε επίσημη έρευνα ούτε ενημέρωσε τις ομοσπονδιακές ή πολιτειακές αρχές στο Μίσιγκαν για την υπόθεση.

Το 2016 πράκτορες του FBI στο Λος Άντζελες ξεκίνησαν έρευνα μιλώντας με πολλά από τα θύματα. Ο Νάσαρ συνελήφθη το 2016 ενώ ήταν γιατρός στο Μίτσιγκαν.




«Είναι καιρός το FBI να λογοδοτήσει», είπε η Μάγκι Νίκολς, πρωταθλήτρια γυμναστικής των ΗΠΑ στην Οκλαχόμα το 2017-19.

Ο Νάσαρ ξεκίνησε να δουλεύει στην ομοσπονδία το 1986 και από τα μέσα των '90 ξεκίνησαν οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση. Το 2015 η ομοσπονδία τον απέλυσε.

Πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης ακόμα και παιδιών ηλικίας 6 ετών από το 1998, κατοχής παιδικής πορνογραφίας και καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων. Κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες και τον Ιανουάριο του 2018 καταδικάστηκε σε 60 χρόνια κάθειρξης σε ομοσπονδιακή φυλακή και από 40 έως 175 σε φυλακή του Μίτσιγκαν.




Ειδήσεις σήμερα:

«Η αντικατασκοπεία δεν έχει νόημα, τα επιτελεία είναι ελβετικό τυρί», εξερράγη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Πυροβόλησε τη σύζυγό του στο στήθος με την καραμπίνα - Τι λέει η ιατροδικαστική έκθεση για την 59χρονη στη Δράμα

Έπεσαν οι υπογραφές για το καζίνο στο Ελληνικό – Επένδυση άνω του 1 δισ. ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης