Κάρλο Αντσελότι: Το παιδί από την ιταλική φάρμα που έγινε ο απόλυτος record man του Champions League

Κάρλο Αντσελότι: Το παιδί από την ιταλική φάρμα που έγινε ο απόλυτος record man του Champions League

Ο Κάρλο Αντσελότι το 2022 από σπουδαίος προπονητής έγινε μύθος για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Τα δυο μεγάλα ρεκόρ της χρονιάς και η ιστορία του Ιταλού που ζει και αναπνέει για το calcio

carlo_ancelotti_prop_art
Μέσα σε μια χρονιά που κατηγορήθηκε για... ληγμένο δίπλωμα εκείνος φρόντισε να κάνει τους πάντες να μιλούν για αυτόν. Το όνομα του είναι Κάρλο Αντσελότι. Δεν είναι σταρ σαν τον Ζοσέ Μουρίνιο, δεν έχει την αίγλη του Ζινεντίν Ζιντάν, την αναγνώριση του Πεπ Γκουαρδιόλα και του Γιούργκεν Κλοπ.

Μόνο που ο 62χρονος Ιταλός που έχει περισσότερα από 1.200 παιχνίδια ως προπονητής σε πάγκους κορυφαίων ομάδων έχει δυο πράγματα που οι κύριοι που τα αναφέραμε δεν τα έχουν και μπορεί να μην τα αποκτήσουν ποτέ στην καριέρα τους.

Πριν από μια ημέρα έγινε ο μοναδικός προπονητής στον κόσμο με 4 κατακτήσεις Champions League. Το πήρε το 2003 και το 2007 με την Μίλαν, το 2014 και το 2022 με την Ρεάλ Μαδρίτης.

"I am the record man!" Ancelotti on becoming the first manager to win four Champions League trophies


Στο ενδιάμεσο έχασε εκείνον τον περίφημο τελικό της Πόλης. Η Μίλαν κέρδισε με 3-0 στο ημίχρονο, ισοφαρίστηκε σε 3-3 από την Λίβερπουλ και έχασε την κούπα στα πέναλτι. Ήταν ένα μάθημα για όλους. Ο Κάρλο Αντσελότι πριν από τον τελικό του 2022 είπε πως δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτό που συνέβη το 2005!

Κλείσιμο
Επιπλέον μέσα στο 2022 οδήγησε την Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ισπανία. Άναψε το πούρο του και συλλογίστηκε: «Μα τι έχω κάνει ο άτιμος;». Πήρε πρωτάθλημα με την Ρεάλ. Ευκολάκι...

Μόνο που ο Κάρλο Αντσελότι είναι πλέον ο μοναδικός προπονητής στον κόσμο που έχει κερδίσει την κούπα στα 5 μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Στην Ισπανία με την Ρεάλ, στην Ιταλία με την Μίλαν, στην Γερμανία με την Μπάγερν Μονάχου, στην Γαλλία με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Θα πει κάποιος: «Ήταν προπονητής σε ομάδες φαβορί και τα κέρδιζε». Σωστό και άλλοι προπονητές είχαν τις ευκαιρίες του αλλά δεν έχουν τα ρεκόρ του.

Con ustedes: 'Carletto el fiestas'


Πάνω και από τον Πέισλι

Το 1981 η Λίβερπουλ κέρδιζε με 1-0 την Ρεάλ Μαδρίτης στο Παρίσι με γκολ του Κένεντι και ο Μπομπ Πέισλι γίνονταν ο πρώτος προπονητής με 3 κατακτήσεις στο Κύπελλο Πρωταθλητριών (σημερινό Champions League).

To 2022 η Ρεάλ Μαδρίτης νικάς με 1-0 την Λίβερπουλ στο Παρίσι με γκολ του Βινίσιους και ο Κάρλος Αντσελότι έγινε ο πρώτος με 4 Champions League. Στην εξέδρα με μια κουκούλα στο κεφάλι ήταν ο άνθρωπος που κατέκτησε και εκείνος 3 Champions League, ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Ο Κάρλος ο προπονητής που είναι και... τσακάλι έχει κερδίσει το Champions League με 2 ομάδες αλλά ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι το έχει κερδίσει και ως παίκτης και ως τεχνικός.

Το 1989 και το 1990 ήταν μέλος της μεγάλης Μίλαν που σάρωνε τα πάντα στην Ευρώπη, πριν εμφανιστεί το Champions League. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι Μιγκέλ Μουνιόθ, Τζιοβάνι Τραπατόνι, Γιόχαν Κρόιφ, Φρανκ Ράικαρντ, Πεπ Γκουαρδιόλα και Ζιντάν.

Carlo Ancelotti all 11 goals for Milan


Ο Αντσελότι έφτασε τα 8 ευρωπαϊκά ως προπονητής. Εκτός από τα 4 Champions League έχει και 2 Σούπερ Καπ Ευρώπης με την Μίλαν και 1 με την Ρεάλ ενώ έχει και ένα ξεχασμένο Ιντερτότο με την Γιουβέντους.

Έχει κερδίσει το Champions League σε 5 διαφορετικές δεκαετίες ('80, '90, '00, '10, '20).

«Είμαι ο άνθρωπος των ρεκόρ»

«Είμαστε ενθουσιασμένοι. Τι να πω; Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Είμαι άνθρωπος των ρεκόρ. Είχα την τύχη να επιστρέψω εδώ στη Ρεάλ πέρσι και να ζήσω μια φανταστική σεζόν Ένας φανταστικός σύλλογος, μια πραγματικά καλή ομάδα με ποιότητα και δυνατό χαρακτήρα», θα πει μετά από τον μεγάλο τελικό ο Κάρλος με απόλυτη ειλικρίνια και θα τρέξει να φιλήσει με πάθος την σύζυγο του!

Ο αρχηγός της Ρεάλ, ο Μαρσέλο, είπε για τον Ιταλό μια ημέρα πριν από τον τελικό: «Είμαι τυχερός που προπονούμαι με τον Αντσελότι και εκτός από το ότι καταλαβαίνει πολύ καλά το ποδόσφαιρο, ξέρει πώς να διαχειρίζεται τα αποδυτήρια».

Λόγια που βγήκαν από το στόμα ενός παίκτη που την επόμενη ημέρα κατέκτησε το 5ο Champions League της καριέρας του.

«Ο Αντσελότι είναι ανεξάρτητος τύπος και άνετος στην επικοινωνία με όλους στην ομάδα. Έχει γοητεία, χιούμορ και μια κάποια χαλαρότητα, αλλά και μια φοβερή ηρεμία την ώρα της φουρτούνας.Ενσαρκώνει αυτή τη δύναμη και την ευκαιρία που προσφέρει το ποδόσφαιρο», είχε πει κάποτε για εκείνον ο Φίλιπ Λαμ.

Το παιδί της φάρμας

Ο Κάρλος Αντσελότι γεννήθηκε 10/8/1959 στη Βόρεια Ιταλία και οι γονείς του είχαν φάρμα και τυροκομείο. Βοηθούσε εκεί αλλά το όνειρο του ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής.

«Δεν χρειάστηκε ποτέ να πάμε στο σούπερ μάρκετ. Όλα όσα παράγαμε στο σπίτι. Το ψωμί, το γάλα, το τυρί. Είχαμε κοτόπουλα για τα αυγά», είχε πει κάποτε για εκείνη την φάρμα των παιδικών του χρόνων ο Κάρλος.

Το όνειρο του ξεκίνησε από την Πάρμα (με προπονητή τον Τσεζάρε Μαλντίνι) ενώ έπαιξε και στην Ρόμα. Απογειώθηκε όμως στην Ρόμα του Αρίγκο Σάκι. Ντελικάτος μέσος με μυαλό και τεχνική. Στα 33 του κρέμασε τα παπούτσια του και τον πήρε βοηθό στην εθνική Ιταλίας ο Αρίγκο Σάκι. Έφτασαν έως τον τελικό του Μουντιάλ του 1994 όπου και η Ιταλία με το χαμένο πέναλτι του Μπάτζιο είδε την Βραζιλία να σηκώνει την κούπα!

Το πρώτο του τρόπαιο ως προπονητής ήταν το Ιντερτότο με την Γιουβέντους το 1999. Τον έδιωξαν από την Γιούβε κατά την διάρκεια του ημιχρόνου, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος με την Αταλάντα τη σεζόν 2000/2001.

Από το 2001 έως το 2009 ανέλαβε την αγαπημένη του Μίλαν και κέρδισε τα πάντα! Πήρε την Premier League με την Τσέλσι, το πρωτάθλημα στην Γαλλία με την Παρί μετά από 19 χρόνια.

Το 2014 είναι πρωταθλητής Ευρώπης για 3η φορά με την Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι το 10ο για την Βασίλισσα. Αντικατέστηκε τον Μουρίνιο. Τον έδιωξε γρήγορα ο Πέρεθ και πήγε στην Μπάγερν, στην Νάπολι και στην Έβερτον πριν επιστρέψει στη Ρεάλ!

Τον έχουν κατηγορήσει ότι χάνει τα αποδυτήρια αλλά για να έχεις κερδίσει αλλά για έναν άνθρωπο που έχει 23 τίτλους ως προπονητής αυτό είναι... χαζό. Εκτός ποδοσφαίρου έχει δυο παιδιά, με τον γιο του να είναι και προπονητής, αλλά και δυο εγγόνια.

Έχει κάνει δυο γάμους και στα διαστήματα που δεν ήταν παντρεμένος είχε τις επιτυχίες στις γυναίκες που δεν περνούσαν απαρατήρητες από τα ΜΜΕ.

Why Carlo Ancelotti Deserves MORE Respect! | Explained


Ειδήσεις σήμερα:

Ο πατέρας του Ράινερ ξεσπά για τη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα - «Να μην γίνει η χώρα καταφύγιο για απαγωγείς παιδιών»

Η Ράνια Σβίγκου η νέα γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Η Μόσχα ανακοίνωσε την καταστροφή ενός μεγάλου οπλοστασίου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης