Champions League: Το ασύλληπτο ρεκόρ του Κουρτουά και η «μπηχτή» του Κλοπ

Champions League: Το ασύλληπτο ρεκόρ του Κουρτουά και η «μπηχτή» του Κλοπ

Ο Βέλγος τερματοφύλακας θα έπρεπε να έχει δεχθεί σύμφωνα με τα στατιστικά 2,5 γκολ από το συνεχές σφυροκόπημα του Σαλάχ - Η Λίβερπουλ είχε 24 τελικές ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης μόλις τρεις - Ο Κουρτουά παρά την έντονη αμφισβήτηση απέδειξε πως οι απαντήσεις δίνονται στον αγωνιστικό χώρο - Δείτε βίντεο

courtois_champions_league_art
Η Ρεάλ Μαδρίτης έχοντας σε τρομερή φόρμα τον Τιμπό Κουρτουά ο οποίος κατέβασε ρολά, αλλά και τον Βινίσιους που σκόραρε το μοναδικό τέρμα στην αναμέτρηση, κατέκτησε το 14ο τίτλο της στο Champions League. Η κούπα με τα «μεγάλα αυτιά» ήταν και η πρώτη του Βέλγου πορτιέρε στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Αν μπορεί να γίνει μία σύνοψη του ματς, αυτή καταγράφεται μέσα από τις τελικές προσπάθειες των δύο ομάδων, αφού η Λίβερπουλ είχε 23 τελικές προσπάθειες, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης τρεις , εκ των οποίων δύο μόλις στην εστία και η μία εξ αυτών ήταν το γκολ που χάρισε στους Μαδριλένους και το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στον κόσμο.

Από την άλλη, η κόκκινοι μπορεί να πίεζαν από την αρχή έως την λήξη του ματς, ωστόσο βρέθηκαν απέναντι στον Τιμπό Κουρτουά σε εξαιρετική ημέρα, αν και ίσως από τους πιο υποτιμημένους παίκτες στον κόσμο, κατάφερε να κατεβάσει ρολά και με τις αποκρούσεις του να κρατήσει την Ρεάλ σε θέση ισχύος. 

Ο Βέλγος είχε εννέα σωτήριες επεμβάσεις για να κρατήσει το μηδέν στην εστία της ομάδας και φυσικά πήρε, εκτός από το μετάλλιο του και τον τίτλο του MVP του τελικού.

Δείτε βίντεο με όλες τις επεμβάσεις του:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ckbq3jq5smxl)

Κλείσιμο
Οι εννέα επεμβάσεις του αποτελούν ρεκόρ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, καθώς ποτέ ξανά κανείς γκολκίπερ σε τελικό Champions League, δεν είχε κάνει τόσες. Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, ο έμπειρος γκολκίπερ έφερε σε απόγνωση τον Μοχάμεντ Σαλάχ που δεν μπορούσε να τον νικήσει με όποιον τρόπο κι αν το προσπάθησε. Από την πλευρά του, πάντως ο Κουρτουά ξεχώρισε την σπουδαία επέμβαση του κόντρα στον Αιγύπτιο μεσοεπιθετικό των «Reds».

«Είναι απίστευτο, τόσα χρόνια, τόση δουλειά. Ήρθα στην ομάδα της ζωής μου. Είδα πολλούς να με κριτικάρουν. Απόψε δείξαμε ποιος είναι ο βασιλιάς της Ευρώπης. Αισθανόμουν καλά τις τελευταίες εβδομάδες. Όταν κάνεις την πρώτη επέμβαση... Κανείς δεν μπορεί να μου πάρει την επιθυμία να κατακτήσω το Champions League. Δεν γινόταν να μην κατακτήσω ένα. Είπα στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον τελικό ότι θα κερδίσουμε. Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω την επέμβαση που έκανα στον Μοχάμεντ Σαλάχ».

telikos-statistika-5
Τα στατιστικά του τελικού του Champions League


Σύμφωνα με το Wyscout, ο Κουρτουά θα έπρεπε να είχε δεχθεί 2.59 τέρματα από τους «Reds», αλλά χάρη στα τρομερά αντανακλαστικά του, ο Βέλγος κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Τα νούμερα του Τιμπό Κουρτουά στον τελικό με την Λίβερπουλ σύμφωνα με το Wyscout:

  • Αποκρούσεις 9 (67%)
  • Εξοδοι: 3
  • Μακρινές πάσες: 13 (54%)
  • Κοντινές πάσες: 15 (100%)

Από την κριτική στην αποθέωση

Ο Κουρτουά δέχθηκε έντονη κριτική όσο ήταν στο Νησί, για τις εμφανίσεις του με τα χρώματα της Τσέλσι. Η αλήθεια είναι πως δεν κατάφερε ποτέ να μπει στο κλίμα της ομάδας του με αποτέλεσμα οι οπαδοί των Λονδρέζων να τον βάζουν συχνά στο στόχαστρό τους. Μετά το τέλος του αγώνα με την Λίβερπουλ, ο Βέλγος έστειλε μήνυμα προς τους Άγγλους φιλάθλους μετά την κατάκτηση του Champions League και τη μεγαλειώδη εμφάνισή του, τονίζοντας ότι ήθελε πολύ αυτή τη νίκη για να κλείσει τα στόματα των επικριτών του.

«Χρειαζόμουν αυτή τη νίκη. Για την καριέρα μου και όλη τη σκληρή δουλειά μου. Ήθελα να σεβαστούν το όνομά μου, γιατί δεν νομίζω ότι έχω τον σεβασμό που μου αξίζει. Ειδικά στην Αγγλία. Είδα πολλή κριτική ακόμα και μετά από μία εξαιρετική χρονιά, είδα πολλούς να λένε ότι δεν είμαι αρκετά καλός, κλπ. Εδειξα την αξία μου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η μπηχτή του Κλοπ: «Όταν είναι ο γκολκίπερ MVP κάτι πάει λάθος στην άλλη ομάδα»

Η Λίβερπουλ δεν ολοκλήρωσε τη σεζόν με τον τρόπο που θα ήθελε, μιας και είδε την Ρεάλ να σκαρφαλώνει στην κορυφή της Ευρώπης για την 14η φορά στην ιστορία της. Παρ' όλα αυτά ο Γιούργκεν Κλοπ δεν σταματάει να πιστεύει στην ομάδα του, τονίζοντας πως θα επιστρέψει στις επιτυχίες στο άμεσο μέλλον.

Μάλιστα, ο Γερμανός τεχνικός έβγαλε το καπέλο στον Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος είχε καθοριστική συμβολή στο να κατακτήσει η Ρεάλ Μαδρίτης το Champions League.

«Δεν είναι κάτι το εκπληκτικό, είναι ένα φυσιολογικό ποδοσφαιρικό αποτέλεσμα. Είχαμε πολλά περισσότερα σουτ και σουτ εντός εστίας, όμως το πιο σημαντικό στατιστικό είναι με το μέρος της Ρεάλ. Πέτυχαν ένα γκολ και εμείς δεν το κάναμε, αυτή είναι η ευκολότερη εξήγηση στον κόσμο του ποδοσφαίρου, όμως το σεβόμαστε αυτό. Όταν ένας τερματοφύλακας είναι MVP, κάτι συμβαίνει λάθος στην άλλη ομάδα. Ο Κουρτουά έκανε τρεις εκπληκτικές επεμβάσεις όμως θα προτιμούσα να είχα περισσότερες τέτοιες ευκαιρίες.

Όταν παίζεις κόντρα στην Ρεάλ και παίζουν τόσο πίσω, είναι πολύ επικίνδυνοι στην κόντρα. Είδα να κάνουμε αρκετά καλά πράγματα όμως δεν ήταν αρκετά. Νομίζω πως η Ρεάλ είχε ένα σουτ στο στόχο και αυτό ήταν το γκολ.

Κάναμε ένα καλό ματς αλλά όταν χάνεις 1-0 αυτό δεν είναι αρκετό. Είπα στα παιδιά πως αισθάνθηκα υπερηφάνεια απόψε, αλλά τα παιδιά χρειάζονται κάτι παραπάνω και το καταλαβαίνω. Αυτά τα παιδιά είχαν μία εξαιρετική σεζόν. Οι δύο διοργανώσεις που δεν μπορέσαμε να κατακτήσουμε, τις χάσαμε με τη μικρότερη δυνατή διαφορά».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ckbrsc8n656x)


Ειδήσεις σήμερα:

Σε επιφυλακή για «θερμό καλοκαίρι»: «Τείχος» στον Έβρο, επαγρύπνηση στα νησιά για την επέτειο της Άλωσης

Κατάληψη ελληνικών τάνκερ: «Πόλεμος νεύρων» από τους Ιρανούς - Το παρασκήνιο για πληρώματα και φορτίο

Ηλιούπολη: Φωτιά με έναν νεκρό σε διαμέρισμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης