Τη Ράνια Σβίγκου πρότεινε ο Τσίπρας για νέα γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Τη Ράνια Σβίγκου πρότεινε ο Τσίπρας για νέα γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Για τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα πρότεινε τον Γιώργο Βασιλειάδη

5612347__1_
Τη Ράνια Σβίγκου για νέα γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιώργος Βασιλειάδη για τη θέση του αναπληρωτή πρότεινε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευχαρίστησε τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, για την προσφορά του και του έδωσε τα εύσημα για τις οργανωτικές του ικανότητες και που κατάφερε να πενταπλασιάσει τα μέλη του κόμματος.

Μάλιστα ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως ο ιδιος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος του έχει ζητήσει να ολοκληρώσει την θητεία του ως γραμματέας και στη θέση του να έρθει ένα νέο πρόσωπο.

Όπως τόνισε κατά την εισήγηση του ο Αλέξης Τσίπρας, η επιλογή του προσώπου βασίζεται στους άξονες: Ανανέωση/Ισότιμη εκπροσώπηση Φύλων/Ενότητα/Ανιδιοτέλεια/Προοπτική. Η Ράνια Σβίγκου θα γίνει η πρώτη γυναίκα γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μία κίνηση που ήρθε να ολοκληρώσει το ζήτημα της ισότητας στην εκπροσώπηση των φύλων εντός του κόμματος, μετά την απόφαση για ποσόστωση 50% στη νέα Κεντρική Επιλογή.

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε δύο προϋποθέσεις για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την «καθοδήγηση» του κόμματος. Αρχικά να μην είναι βουλευτές, αλλά και τη δέσμευση ότι δε θα είναι υποψήφιοι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση διεκδικώντας το σταυρό. Θα μείνουν στο κόμμα για να δουλέψουν αποκλειστικά για αυτό μέχρι τη λήξη της θητείας τους στο επόμενο συνέδριο, δηλαδή δεν θα συμμετέχουν στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ νικήσει στις επόμενες εκλογές.

Ειδήσεις σήμερα:

Η βασανισμένη ζωή της Ρόμι Σνάιντερ, ο έρωτας με τον Αλέν Ντελόν και το τραγικό φινάλε πριν 40 χρόνια


Ουκρανία: Υποσχέσεις για τα τρόφιμα και απειλές για τα δυτικά όπλα από Πούτιν

Νύχτα επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη: «Πεδίο μάχης» το ΑΠΘ με μολότοφ και δακρυγόνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης