Champions League Live: Με χατ τρικ Μπενζεμά η Ρεάλ αγκάλιασε την πρόκριση, τεράστια νίκη της Βιγιαρεάλ! - Δείτε τα γκολ

Champions League Live: Με χατ τρικ Μπενζεμά η Ρεάλ αγκάλιασε την πρόκριση, τεράστια νίκη της Βιγιαρεάλ! - Δείτε τα γκολ

Με το... ενάμιση πόδι  στα ημιτελικά του Champions League είναι η Ρεάλ χάρις στο νέο σόου του Καρίμ Μπενζεμά, ενώ η Βιγιαρεάλ μετά τη Γιουβέντους σόκαρε και τη Μπάγερν -  Στο βροχερό Λονδίνο ο Γάλλος επιθετικός πέτυχε δεύτερο σερί χατ τρικ  (21', 24', 46) με τον Χάβερτς να μειώνει στο 40' - Στην Ισπανία η Βιγιαρεάλ έκανε συγκλονιστική εμφάνιση, είχε δοκάρι, απίθανες ευκαιρίες, αλλά νίκησε μόνο με 1-0 την πολύ μέτρια Μπάγερν

benzema-0
Κόντρα στην Παρί το δικό του χατ τρικ σε 12 λεπτά έφερε την επική ανατροπή και την πρόκριση στα προημιτελικά.

Σήμερα ο «Karim the Dream» Μπενζεμά χρειάστηκε 25 λεπτά για να πετύχει δεύτερο συνεχόμενο χατ τρικ φέρνοντας την Ρεάλ αγκαλιά με την πρόκριση στα ημιτελικά μετά τη νίκη με 3-1 επί της Τσέλσι στο Λονδίνο.

Ωστόσο το αποτέλεσμα της βραδιάς ήταν η τεράστια νίκη της Βιγιαρεάλ, καθώς το «κίτρινο υποβρύχιο» του Ουνάι Έμερι βύθισε και την Μπάγερν με το τελικό 1-0 να αδικεί κατάφωρα τους Ισπανούς και να είναι ιδιαίτερα κολακευτικό για τους Βαυαρούς

Τσέλσι-Ρεάλ Μαδρίτης 1-3

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj3gayfqie81)


Απέκλεισε «μόνος» του την Παρί Σεν Ζερμέν και φαίνεται πως θέλει να κάνει το ίδιο και με την τωρινή πρωταθλήτρια Ευρώπης! Ο φα-ντα-στι-κός Καρίμ Μπενζεμά, με δεύτερο διαδοχικό χατ - τρικ στο Champions League, οδήγησε την Ρεάλ Μαδρίτης σε θρίαμβο μέσα στο Λονδίνο επί της Τσέλσι (3-1), σπουδαία νίκη που φέρνει την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι μια ανάσα από τα ημιτελικά, ενόψει της ρεβάνς στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» την επόμενη Τρίτη (12/04, 22:00).

Κλείσιμο
Οι Μπλε, παρά το βαρύ σκορ και την πρώτη ήττα της ιστορίας τους από την Ρεάλ (αλλά και στην καριέρα του Τόμας Τούχελ από την Βασίλισσα), έδειξαν χαρακτήρα, δεν τα παράτησαν ποτέ και είναι δεδομένο ότι θα τα δώσουν όλα για να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν να βρεθούν στην τελική τετράδα.

Ο Τούχελ έκανε τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με την εντός έδρας συντριβή από την Μπρέντφορντ (1-4), με Ρις Τζέιμς, Αντρέας Κρίστενσεν, Ζορζίνιο και Κρίστιαν Πούλισικ να ξεκινούν και τους Μάρκος Αλόνσο, Ρούμπεν Λόφτους - Τσικ, Τίμο Βέρνερ και Χακίμ Ζίγιες να μένουν στον πάγκο.

Ο Αντσελότι, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης (06/04) βγήκε αρνητικός σε τεστ κορονοϊού και μετέβη αυθημερόν στο Λονδίνο, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Φεδερίκο Βαλβέρδε σε συνδυαστικό ρόλο τέταρτου χαφ και τρίτου επιθετικού, με τον Ουρουγουανό να κάνει πολλή και πολύτιμη δουλειά.

Η Ρεάλ, σε αντίθεση με ό, τι συνέβη στο πρώτο ματς της φάσης των «16» με την Παρί Σεν Ζερμέν και εκμεταλλευόμενη την προσέγγιση της Τσέλσι, έπαιξε πιο ψηλά, έψαξε να ελέγξει μέσω της κατοχής της μπάλας και απείλησε πρώτη με μακρινό σουτ του Έντερ Μιλιτάο, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Εντουάρντ Μεντί.

Προτού συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο, πάντως, και οι Μπλε πρόλαβαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, με τον Νγκολό Καντέ να βρίσκει με βαθιά μπαλιά τον Κάι Χάβερτς, με τον Γερμανό να μπαίνει στην περιοχή και να στρώνει την μπάλα για να απειλήσει τον Τιμπό Κουρτουά (ο Βέλγος τερματοφύλακας αποδοκιμαζόταν έντονα από τους πρώην φιλάθλους του κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα), χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, υπό την πίεση και του Νταβίντ Αλάμπα, ο οποίος συμπλήρωσε εκατό παιχνίδια καριέρας στο Champions League.

Καρίμ Μπενζεμά, το μεγαλείο σου!
Ένα λάθος του (μέτριου φέτος) Ζορζίνιο στην μεσαία γραμμή σήμανε… σάλπισμα αντεπίθεσης για τους Μαδριλένους, με Μπενζεμά και Βαλβέρδε να συνδυάζονται για να φτάσει η μπάλα στον Βινίσιους Ζούνιορ ο οποίος, με προσπάθεια μέσα από την περιοχή, άγγιξε το 0-1, αφού το σουτ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της μπλε εστίας (10’).

Η Τσέλσι, αφού γλίτωσε το γκολ με αρκετή δόση τύχης, προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της και απάντησε στο 15’ με εκτέλεση φάουλ του Ρις Τζέιμς που έδιωξε εύκολα ο Κουρτουά, σε μια φάση όπου ο Έντερ Μιλιτάο έχασε την μπάλα, έκανε επίτηδες φάουλ και είδε δικαίως κίτρινη κάρτα που τον αφήνει εκτός από την ρεβάνς της επόμενης Τρίτης (12/04, 22:00).




Ο Βινίσιους έδειχνε και ήταν πολύ κεφάτος και η Ρεάλ δεν επρόκειτο να το αφήσει ανεκμετάλλευτο. Εξαιρετικός συνδυασμός με τον Μπενζεμά, κούρσα του Βραζιλιάνου από τα αριστερά και σέντρα συστημένη για το κεφάλι του Γάλλου, ο οποίος νίκησε τον Μεντί για να δώσει προβάδισμα στην Βασίλισσα σε ένα «Στάμφορντ Μπριτζ» που σιώπησε λόγω της καταρρακτώδους βροχής αλλά, κυρίως, λόγω… Καρίμ (21’).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj3egpw9kzgp)


Ο 34χρονος Γάλλος, άλλωστε, άργησε μόλις 165 δευτερόλεπτα για να «χτυπήσει» ξανά. Άψογη σέντρα του Λούκα Μόντριτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής και νέα άπιαστη κεφαλιά του Μπενζεμά, ο οποίος νίκησε ξανά τον Κρίστενσεν, ο οποίος φέρεται κλεισμένος από την Μπαρτσελόνα, αλλά έζησε έναν εφιάλτη κόντρα στην μεγάλη, παραδοσιακή αντίπαλο των Καταλανών.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj3eia1ur4fd)


Οι γκολάρες του Μπενζεμά αποσυντόνισαν σε σημείο… σοκ την Τσέλσι, η Ρεάλ μύρισε αίμα και απείλησε εκ νέου με τον Ντάνι Καρβαχάλ, μια άμυνα που έμπαζε από παντού, «εξηγώντας» γιατί δέχθηκε τέσσερα γκολ από την Μπρέντφορντ πριν από τέσσερα 24ωρα.

Δώρο και χατ - τρικ του Καρίμ
Η Τσέλσι ήξερε ότι, για να έχει ρεαλιστικές πιθανότητες, θα έπρεπε να βρει γκολ πριν από την ανάπαυλα. Και αυτό το σημείωσε ο άνθρωπος των σπουδαίων γκολ. Ο Χάβερτς, περί ου ο λόγος, μείωσε με δυνατή κεφαλιά ύστερα από σέντρα - λουκούμι του Ζορζίνιο (40’).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj3erdwy2ucx)


Το γκολ του Γερμανού εκτόξευσε την ψυχολογία των Μπλε, ο ενθουσιασμός των οποίων λίγο έλειψε να τους στοιχίσει πολύ ακριβά, όταν ο Βινίσιους βγήκε και πάλι εξαιρετικά στην κόντρα, σέρβιρε στον Μπενζεμά εξαιτίας (νέου) λάθους του Ζορζίνιο και ο Γάλλος, ο οποίος είχε βάλει τα δύσκολα με το κεφάλι, έχασε το εύκολο με το πόδι, αγγίζοντας το 1-3.

Ο Τούχελ, όντας μη ικανοποιημένος με όσα είδε στο πρώτο μέρος (λογικό…), άλλαξε διάταξη μετά την ανάπαυλα, γύρισε σε τετράδα στην άμυνα και τριάδα στα χαφ, με τον Ματέο Κόβατσιτς να αντικαθιστά τον Αντρέας Κρίστενσεν, ενώ ο Χακίμ Ζίγιες πήρε την θέση του Καντέ, συμπληρώνοντας τριάδα μπροστά με Χάβερτς και Κρίστιαν Πούλισικ.

Ο Γερμανός, όμως, δεν πρόλαβε να διαπιστώσει αν οι αλλαγές του θα έπιαναν τόπο. Οι παίκτες του, βλέπετε, είπαν να… χαρίσουν στο 50ό δευτερόλεπτο της επανάληψης ένα γκολ στον Μπενζεμά. Λάθος γύρισμα του Μεντί στον Αντόνιο Ρίντιγκερ, κλέψιμο του πανέξυπνου Καρίμ και πλασέ στην κενή εστία, για το δεύτερο διαδοχικό χατ - τρικ του πρώτου Γάλλου με 10+ γκολ σε μια σεζόν της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (46’), με 37 τέρματα σε 36 παιχνίδια φέτος!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj3ey04wm35d)


Η σοκαρισμένη Τσέλσι προσπάθησε να αντιδράσει με «κεραυνό» του Θέσαρ Αθπιλικουέτα που έβγαλε με καταπληκτική απόκρουση ο Κουρτουά (49’), με την Ρεάλ να κλείνεται σωστά πίσω με διπλή ζώνη άμυνας, ψάχνοντας τις κόντρες για να πληγώσει ξανά τους ευάλωτους Λονδρέζους.

Η Βασίλισσα έχασε με τραυματισμό τον Μιλιτάο (πήρε την θέση του ο Νάτσο), ο Τούχελ τα έπαιξε όλα για όλα, αλλάζοντας σε διάταξη 4-1-4-1 με Λόφτους - Τσικ και Ρομελού Λουκάκου και τον Βέλγο να χάνει μεγάλη ευκαιρία προ του συμπατριώτη του για το 2-3 (69’), προτού αγγίξει το γκολ και ο Μέισον Μάουντ με μακρινό σουτ που έφυγε λίγο άουτ.

Η Τσέλσι έκαψε τα τελευταία… κανονάκια της με Τζέιμς και Ζίγιες, ο Κουρτουά ήταν πολύ σταθερός κάτω από τα δοκάρια (ως συνήθως δηλαδή) και το τελικό σφύριγμα του Γάλλου Κλεμάν Τουρπέν βρήκε την Ρεάλ να ετοιμάζει σχέδια για τα ημιτελικά και την Τσέλσι να σκέφτεται αν υπάρχει τρόπος να κάνει το «μεγάλο κόλπο» στο σπίτι της 13άκις πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί - Κρίστενσεν (46’ Κόβατσιτς), Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ - Τζέιμς, Καντέ (46’ Ζίγιες), Ζορζίνιο (64’ Λόφτους - Τσικ), Μάουντ, Αθπιλικουέτα - Χάβερτς, Πούλισικ (64’ Λουκάκου).


Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά - Καρβαχάλ, Μιλιτάο (64’ λ. τρ. Νάτσο), Αλάμπα, Μεντί - Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος (74’ Καμαβινγκά) - Βαλβέρδε (86’ Ντάνι Θεμπάγιος), Μπενζεμά (86’ Μπέιλ), Βινίσιους Ζούνιορ.


Βιγιαρεάλ-Μπάγερν Μονάχου 1-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj3eadjemyb5)


Χρειάστηκε να περάσουν 13 ολόκληρα χρόνια για να φτάσει η στιγμή που το σεντόνι κυματίζει στο «Θεράμικα». Μεσολάβησε ένας υποβιβασμός, μία κούπα Europa League, αλλά η περηφάνεια για το Κίτρινο Υποβρύχιο δεν αλλοιώθηκε σε κανένα στάδιο. Η Βιγιαρεάλ επέστρεψε στα προημιτελικά του Champions League και χάρισε μια μοναδική παράσταση στους φίλους της, νικώντας την πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάγερν Μονάχου (1-0), χωρίς 5-5-0 και «πούλμαν» στην περιοχή, αποδεικνύοντας ότι η πρόκριση κόντρα στη Γιουβέντους μόνο τυχαία δεν ήταν και θα κυνηγήσει στο Μόναχο την ολοκλήρωση του θαύματος.

Περισσότερα σε λίγο...

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούγι, Φόιτ (81’ Οριέ), Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν, Κοκλέν (59’ Πεντράθα), Καπού, Παρέχο, Μορένο, Νταντζούμα (81’ Τσουκουεζέ), Λο Σέλσο

Μπάγερν (Μάνουελ Νόιερ): Νόιερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ, Ντέιβις, Κίμιχ, Μουσιάλα, Κομάν, Μίλερ (62’ Γκορέτσκα, 90+4' Ρόκα), Γκνάμπρι (62’ Σανέ), Λεβαντόφσκι




Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Διαλύεται ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Ισραήλ επειδή πήγαν να βάλουν δημητριακά με προζύμι στα νοσοκομεία!


«Οι Ρώσοι ήρθαν στην Ουκρανία σαν στρατός αποικιστών, θέλουν να προκαλέσουν επισιτιστική κρίση» είπε ο Ζελένσκι

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εδώ και ημέρες προσπαθεί απεγνωσμένα να μιλήσει με τον Μάνο Δασκαλάκη, λέει ο δικηγόρος της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης