Πόλεμος στην Ουκρανία: «Οι Ρώσοι ήρθαν στην Ουκρανία σαν στρατός αποικιστών» είπε ο Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Οι Ρώσοι ήρθαν στην Ουκρανία σαν στρατός αποικιστών» είπε ο Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος μίλησε στη βουλή της Ιρλανδίας - Η καταστροφή των καλλιεργειών και των υποδομών της Ουκρανίας από τους Ρώσους, σημαίνει σκόπιμη πρόκληση επισιτιστικής κρίσης, επισήμανε

zelensky
«Τα στρατεύματα της Ρωσίας ήρθαν στα εδάφη μας σαν στρατός αποικιστών». Αυτό δήλωσε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, κατά την παρουσία του, μέσω βιντεοκλήσης, στη βουλή της Ιρλανδίας την Τετάρτη, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, πως η Ρωσία δεν αξίζει να βρίσκεται στη διεθνή κοινότητα.

«Ο ρωσικός στρατός ήρθε στην Ουκρανία ως στρατός αποικιστών. Οι κρατικοί προπαγανδιστές της Ρωσίας, οι πολιτικοί δεν κρύβουν καν αυτό που θέλουν πια. Στον 21ο αιώνα, βλέπουν το κράτος τους ως μια αποικιακή αυτοκρατορία που υποτίθεται ότι έχει το δικαίωμα να υποτάξει γειτονικά έθνη και να καταστρέψουν κάθε υποδομή. Καταστρέφουν ακόμη και την ίδια την ταυτότητα των εθνών. Όλα όσα μας κάνουν Ουκρανούς», τόνισε ο Ζελένσκι.

Володимир Зеленський звернувся до народу й політиків Республіки Ірландія


Μίλησε, ακόμα, για τα εγκλήματα που διέπραξε ο ρωσικός στρατός κατά του ουκρανικού έθνους. Ειδικότερα, για τις δολοφονίες εκπαιδευτικών και όλων όσων σχετίζονται με τον ουκρανικό στρατό στα κατεχόμενα εδάφη, τις απαγωγές στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις δολοφονίες ηγετών των κοινοτήτων. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, μαζί με τον ρωσικό στρατό, στο ουκρανικό έδαφος μπήκαν και μονάδες που δημιουργήθηκαν για να καταστείλουν κάθε πολιτική αντίσταση.

Ταυτόχρονα, ο Ζελένσκι εξέφρασε την οργή του για το γεγονός πως μετά από όλες τις φρικαλεότητες που βιώνει η Ουκρανία κατά τη διάρκεια του πολέμου, «πρέπει ακόμα να προσπαθήσουμε να πείσουμε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει πιο αποφασιστική δράση απέναντι στο επιτιθέμενο έθνος».

Παράλληλα, ο Ζελένσκι ανέφερε πως η Ρωσία προκαλεί σκόπιμα την παγκόσμια επισιτιστική κρίση διακόπτοντας τις διαδικασίες σποράς στην Ουκρανία.

«Τώρα στην Ουκρανία είναι η εποχή της σποράς. Η καταστροφή των καλλιεργειών και των υποδομών σημαίνει σκόπιμη πρόκληση επισιτιστικής κρίσης. Και τι θα συμβεί ως αποτέλεσμα αυτής της κρίσης; Τουλάχιστον, πολιτική αναταραχή», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, συμπληρώνοντας πως τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν εκ νέου πυραυλικές επιθέσεις στο έδαφος της Ουκρανίας, αναφερόμενος στα πλήγματα που δέχτηκαν μια αποθήκη καυσίμων και ένα εργοστάσιο στο Ντνιπροπετρόφσκ.

«Αυτό έχει γίνει ήδη το σήμα κατατεθέν των κατακτητών - να καταστρέψουν οτιδήποτε προσφέρει ζωή στους απλούς ανθρώπους. Καταστρέφουν συνεχώς χώρους αποθήκευσης καυσίμων, κέντρα διανομής προϊόντων, καταστρέφουν ακόμη και συμβατικά γεωργικά μηχανήματα και ορυχεία», είπε ο Ζελένσκι.

Κλείσιμο
Επιπλέον, είπε ότι η Ρωσία έχει αποκλείσει όλα τα ουκρανικά λιμάνια, στα οποία βρίσκονται πλοία που είχαν ήδη φορτωθεί με αγροτικά προϊόντα για εξαγωγές.

«Η Ουκρανία είναι μια από τις κορυφαίες χώρες στην παγκόσμια αγορά τροφίμων. Χωρίς τις εξαγωγές μας, περισσότερες από δώδεκα χώρες στην Αφρική και την Ασία απειλούνται με υποσιτισμό. Η φυσική έλλειψη παραγωγής θα οδηγήσει σε αυξήσεις τιμών. Αυτό είναι γεγονός», είπε ο Ζελένσκι.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διεθνής κατακραυγή κατά Ρωσίας, έρευνα του ΟΗΕ για τη σφαγή στην Μπούτσα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το μοιραίο λάθος της 33χρονης και τα σενάρια για τα κίνητρα του φρικτού εγκλήματος

Το «Ημερολόγιο» του προξένου Μανώλη Ανδρουλάκη: Είκοσι μέρες στην κόλαση της Μαριούπολης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης