Champions League: «Καθάρισε» η Λίβερπουλ, μικρό προβάδισμα η Σίτι - Δείτε τα γκολ

Champions League: «Καθάρισε» η Λίβερπουλ, μικρό προβάδισμα η Σίτι - Δείτε τα γκολ

Η Λίβερπουλ είναι αγκαλιά με τους ημιτελικούς του Champions League καθώς επικράτησε 3-1 της Μπενφίκα στη Λισαβόνα με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση - Η Ατλέτικο άντεξε 70 λεπτά στην πίεση της Σίτι, αλλά ο Ντε Μπρόινε διαμόρφωσε το τελικό 1-0 που δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του Γκουαρδιόλα

Konate
Λίγες ημέρες πριν το απόλυτο ντέρμπι κορυφής στην Premier League (Κυριακή 10/14) Μάνστεστερ Σίτι και Λίβερπουλ έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση τους στην τελική τετράδα του Champions League.

Η Σίτι όπως αναμενόταν ζορίστηκε πολύ από το... λεωφορείο που πάρκαρε ο Σιμεόνε έξω από την περιοχή της Ατλέτικο. αλλά η ασίστ του Φόντεν έφερε το γκολ του Ντε Μπρόινε που έλυσε το γόρδιο δεσμό.

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε για περίπατο στη Λισαβόνα καθώς προηγήθηκε 0-2 στο ημίχρονο (και δεν έβαλε άλλα τόσο ελέω Βλαχοδήμου), αλλά στο δεύτερο τα χρειάστηκε με την Μπενφίκα να μειώνει νωρίς (49' Νούνιες) να χάνει ευκαιρίες και τελικά στο 87' ο Ντίαζ διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Μάντσεστερ Σίτι-Ατλέτικο 1-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj2m342ljah5)


Ήταν ανώτερη, είχε κατοχή της μπάλας της τάξεως του 70% αλλά, πρωτίστως, είχε υπομονή για να φτάσει στο γκολ. Εντέλει, η Μάντσεστερ Σίτι το πέτυχε, επικράτησε δικαίως εντός έδρας της Ατλέτικο Μαδρίτης, παίρνοντας μικρό, αλλά σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League (1-0) ενόψει της ρεβάνς στο «Wanda Metropolitano» (Τετάρτη 13/04, 22:00).

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα επέλεξε να ξεκινήσει τον Ζοάο Κανσέλο στα δεξιά της άμυνας αντί του τιμωρημένου Κάιλ Γουόκερ (με τον Πορτογάλο ουσιαστικά να παίζει ως τέταρτος χαφ), με τον Νέιθαν Ακέ στα αριστερά και χωρίς «καθαρόαιμο» σέντερ φορ, όπως άλλωστε συνηθίζει ο Καταλανός τεχνικός.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε ξεκίνησε τον Φελίπε στο κέντρο της άμυνας αντί του τραυματία Χοσέ Μαρία Χιμένες, χρησιμοποιώντας τον πολύ δραστήριο Μάρκος Γιορέντε στα χαφ, με τον φορμαρισμένο Ζοάο Φέλιξ να συνθέτει το επιθετικό δίδυμο με τον Αντουάν Γκριεζμάν.

Ιστορικό μηδέν
Οι Πολίτες είχαν την απόλυτη κατοχή της μπάλας από την αρχή, γιατί αυτό άλλωστε ήθελαν και οι Ροχιμπλάνκος, οι οποίοι απειλήθηκαν (σχετικά) για πρώτη φορά στο όγδοο λεπτό, με σουτ του Ζοάο Κανσέλο έξω από την περιοχή, το οποίο πάντως δεν είχε αποτέλεσμα.

Κλείσιμο
Η προσπάθεια του Πορτογάλου άνοιξε την… όρεξη της Σίτι, η οποία άρχισε να πιέζει περισσότερο και να στέλνει την μπάλα στην ερυθρόλευκη περιοχή, με την Ατλέτικο όμως να αμύνεται με σχετική άνεση.

Η πίεση της Σίτι στην προσπάθεια της Ατλέτικο να κάνει παιχνίδι ήταν ασφυκτική, με αποτέλεσμα η ομάδα του «Τσόλο» να χάνει γρήγορα την μπάλα και να υποχρεούται άμεσα να αμύνεται, δίνοντας ξεκάθαρα τα άκρα στους γηπεδούχους για να κάνουν σέντρες, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, ελλείψει και ενός σέντερ φορ που θα μπορούσε να τις τελειώσει.

Τα κερδισμένα κόρνερ ήταν συνεχή για τους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως είχαν να αντιμετωπίσουν μια… ενδεκάδα στην άμυνα, με τον Ιλκάι Γκιντογκάν να μην σουτάρει αποτελεσματικά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, σε μια από τις ελάχιστες φάσεις στο πρώτο μέρος.

Παρά την… χαώδη διαφορά στην κατοχή της μπάλας, πάντως, η Σίτι είχε χαμηλού ρυθμού κυκλοφορία της και έκλεισε το πρώτο ημίωρο χωρίς ούτε ένα σουτ / μια προσπάθεια εντός εστίας του Γιάν Όμπλακ, κάτι που συμβαίνει από σπάνια έως καθόλου σε παιχνίδια μιας ολόκληρης σεζόν.

Η Ατλέτικο έκανε «επιστημονική» άμυνα, κλείνοντας άψογα τους διαδρόμους και επιτρέποντας στην Σίτι να έχει «ακίνδυνη» κατοχή και ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις, με τον Ζοάο Φέλιξ να βρίσκει τον Γιορέντε στα μετόπισθεν, αλλά την φάση να διακόπτεται ορθά λόγω οφσάιντ.

Στην διάρκεια ενός κακού πρώτου ημιχρόνου (από πλευράς ρυθμού και ευκαιριών), Ραχίμ Στέρλινγκ και Κέβιν Ντε Μπρόινε έπεσαν μέσα στην περιοχή, χωρίς όμως να συνέβη τίποτα το επιλήψιμο.

Η Ατλέτικο, για πρώτη φορά σε αγώνα στην ιστορία της διοργάνωσης, δεν είχε τελική προσπάθεια (ούτε εντός, ούτε εκτός εστίας) στο πρώτο ημίχρονο, με πρώτο πασέρ τον… τερματοφύλακα της (!), ο οποίος έκανε 21 απόπειρες για πάσα (οι επτά εύστοχες).

Αυτό, μάλιστα, ήταν μόλις το δεύτερο Champions League ματς της Σίτι στο «Etihad» χωρίς τελική εντός εστίας και από τις δύο ομάδες στο πρώτο μέρος, μετά το… 0-0 με την Ρεάλ, στις 26 Απριλίου του 2016, στο πλαίσιο των ημιτελικών.

Πρώτα σουτ εντός εστίας μετά το… 50’
Η Ατλέτικο μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με μεγαλύτερο θράσος και εκμεταλλευόμενη μια κόντρα, έκανε το πρώτο της σουτ μόλις στο 50ό λεπτό, με την σέντρα - σουτ του Γιορέντε όμως να μην απειλεί ουσιαστικά τον Έντερσον.

Η… υποψία ευκαιρία της Ατλέτικο έβαλε στην πρίζα την Σίτι, η οποία κέρδισε δύο διαδοχικά φάουλ κοντά στην περιοχή και έκανε και αυτή την πρώτη της προσπάθεια εντός εστίας, σε σουτ του Ντε Μπρόινε που αποσόβησε ο Όμπλακ, για να ακολουθήσει σουτ άουτ του Στέρλινγκ.

Ο Σιμεόνε περίμενε μέχρι το 60ό λεπτό για να φρεσκάρει την ενδεκάδα και να δώσει ταχύτητα στην επίθεση του, ρίχνοντας ταυτόχρονα τους Ροντρίγκο Ντε Πολ, Ματέους Κούνια και Άνχελ Κορέα αντί των Κόκε, Γιορέντε και Γκριεζμάν.

Η Σίτι, η εικόνα της οποίας δεν άλλαξε ιδιαίτερα, έψαχνε να απειλήσει ουσιαστικά μόνο μέσω στατικών φάσεων, με τον Αϊμερίκ Λαπόρτ να χάνει μια καλή ευκαιρία με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ριγιάντ Μαχρέζ (64’).

Φόντεν, Ντε Μπρόινε και… γκολ!
Ο Γκουαρδιόλα άργησε, αλλά στο 68’ έκανε τριπλή αλλαγή, με Τζακ Γκρίλις, Φιλ Φόντεν και Γκαμπριέλ Ζεσούς να αντικαθιστούν Γκιντογκάν, Μαχρέζ και τον… ενοχλητικό (με τις βουτιές του) Στέρλινγκ.

Ο Φόντεν, τον οποίο πολλοί περίμεναν ως βασικό, έκανε άμεσα αισθητή την παρουσία του και, στην πρώτη του ενέργεια, σέρβιρε καταπληκτικά με «ποδιά» στον αντίπαλο στον Ντε Μπρόινε, ώστε ο Βέλγος να γιορτάσει με γκολ ύστερα από διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή το 50ό του παιχνίδι με την Σίτι στο Champions League (70’).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj2lbjcb5xsx)


Ο 21χρονος μέσος είχε κέφια και ταλαιπώρησε την άμυνα της Ατλέτικο περισσότερο σε είκοσι λεπτά απ’ ότι οι περισσότεροι συμπαίκτες του σε όλο το 90λεπτο, οι δύο ομάδες έδειξαν ικανοποιημένος με το 1-0 και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το «Wanda Metropolitano» (θα λείψει ο Γκαμπριέλ Ζεσούς λόγω τιμωρίας), όπου όλα δείχνουν ανοιχτά με το 1-0.


Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον - Ζοάο Κανσέλο, Στόουνς, Λαπόρτ, Ακέ - Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόδρι, Γκιντογκάν (68’ Γκρίλις), Ντε Μπρόινε - Μαχρέζ (68’ Φόντεν), Στέρλινγκ (68’ Γκαμπριέλ Ζεσούς).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ - Βρσάλικο, Σάβιτς, Φελίπε, Ρεϊνίλδο, Ρενάν Λόντι - Γιορέντε (60’ Ματέους Κούνια), Κοντογκμπιά, Κόκε (60’ Ντε Πολ) - Γκριεζμάν (60’ Κορέα), Ζοάο Φέλιξ (81’ Λεμάρ).

Μπενφίκα-Λίβερπουλ 1-3

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj2m68cz223d)


Ο μοναδικός φόβος μιας ενδεχόμενης αποτυχίας στη Λισαβόνα πριν από το ματς ήταν η «συντήρηση δυνάμεων». Άπαντες στις τάξεις της Λίβερπουλ είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους το ματς-τελικό του Σαββατοκύριακου στην Premier League απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι κι αυτή ίσως ήταν η μόνη «παγίδα» ικανή να εγκλωβίσει τους Reds απέναντι στην παρέα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου.

Και για ένα 20λεπτο στο δεύτερο μέρος, λίγο έλειψε να το κάνει με αρνητικά αποτελέσματα. Ωστόσο, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λουίς Ντίας (γκολ και ασίστ) και παρά την εκπληκτική απόδοση του Έλληνα κίπερ των Αετών, η Λίβερπουλ, πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στη Μπενφίκα, τη νίκη και μάλιστα με σκορ τέτοιο που της δίνει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο «Άνφιλντ» (1-3) και την ελευθερία να εστιάσει στο παιχνίδι της χρονιάς που ακολουθεί στο «Etihad».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj2lzdeun5wp)

Με όλα τα «όπλα» της στην αποστολή και τον Κώστα Τσιμίκα στον πάγκο, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ απέδειξε για 45 λεπτά τη διαφορά κλάσης που χωρίζει τις δύο ομάδες. Απόλυτη κυριαρχία, ματς για σεμινάριο από τον Αλεξάντερ-Άρνολντ που «οργίασε» με τις βαθιές μπαλιές του και υπερβολικός φόρτος εργασίας για τον Βλαχοδήμο, χάρη στον οποίον ουσιαστικά το σκορ ημιχρόνου περιορίστηκε στο 0-2. Ο διεθνής πορτιέρε άρχισε εντυπωσιακά την αναμέτρηση, λέγοντας όχι στον Σαλάχ στο 10’ και σε δύο αλλεπάλληλα σουτ από Μανέ και Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 12’. Ωστόσο, η άμυνά του προδόθηκε στην πρώτη στημένη μπάλα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Στο 17’ ο Ρόμπερτσον εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Κονατέ «πέταξε» ολομόναχος στην καρδιά της περιοχής για την καρφωτή κεφαλιά, ανοίγοντας το σκορ. Ήταν το παρθενικό γκολ του Γάλλου στόπερ στους Κόκκινους και σημειώθηκε με τη γνωστή συνταγή τους, δηλαδή με κεφαλιά κι από κόρνερ του Σκωτσέζου μπακ. Μετά από άλλα 17 λεπτά, στο 34’, οι Reds βρήκαν και δεύτερο γκολ, έπειτα από αριστουργηματική επίθεση και την απολαυστική 40άρα μπαλιά του Αλεξάντερ-Άρνολντ που έβγαλε σε κενό χώρο τον Ντίας. Ο Κολομβιανός σέρβιρε πάρε-βάλε με κεφαλιά τη μπάλα στον Μανέ κι εκείνος με κενή εστία δεν αστόχησε. Ο Βλαχοδήμος όπως και στο πρώτο γκολ δεν είχε περιθώριο αντίδρασης, αλλά σε κάθε άλλη περίπτωση κατέβασε ρολά, λέγοντας «όχι» σε δύο τετ-α-τετ κόντρα σε Ντίας (24’) και Σαλάχ (45’).

Η ανάπαυλα, ωστόσο, λειτούργησε ως αλλαγή διακόπτη και οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν μεταμορφωμένες, η καθεμία προς το αντίθετο. Οι Reds δεν πατούσαν καλά από το πρώτο λεπτό, οι Αετοί ανέκτησαν τη συγκρότησή τους και μπήκαν ξανά στο ματς με το… καλησπέρα. Μόλις στο 49’, από κλέψιμο στη μεσαία γραμμή, ο ταχύτατος Ράφα Σίλβα ξεδίπλωσε την αντεπίθεση από δεξιά και σέντραρε προς τον Νούνιες, με τον Κονατέ να βρίσκει «αέρα» στην προσπάθειά του να απομακρύνει και τον Ουρουγουανό να λέει «ευχαριστώ» πλασάροντας εύκολα τον Άλισον. Ήταν το «καμπανάκι» πως τίποτα δεν είχε τελειώσει για το σύνολο του Κλοπ, που συνέχισε «υπνωτισμένο» μέχρι το 65’ και κινδύνευσε να ισοφαριστεί, αλλά ο Άλισον απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Έβερτον στο 60’.

Ο Βλαχοδήμος από πρωταγωνιστής στο πρώτο μέρος έγινε… θεατής στο δεύτερο, μέχρι η Λίβερπουλ να κοντρολάρει τον ρυθμό στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Και τελικά να βρει το τρίτο γκολ στο φινάλε. Ο Ντίας προειδοποίησε στο 82’ με το άστοχο πλασέ του εντός περιοχής, αλλά στο 87’ δεν άφησε τη φανταστική κάθετη του Ναμπί Κεϊτά να πάει χαμένη, περνώντας τον Έλληνα κίπερ και πλασάροντας σε κενή εστία για το 1-3. Ο Ντίας έγινε έτσι ο πρώτος Κολομβιανός με γκολ και ασίστ σε ένα νοκ-άουτ παιχνίδι του θεσμού από τα προημιτελικά και μετά.

Το υποτιμημένο και χωρίς αντίκρισμα ρεσιτάλ του Βλαχοδήμου ολοκληρώθηκε με μία ακόμη επέμβαση στο 90+7’ σε νέο τετ-α-τετ απέναντι στον Ζότα.

Μπενφίκα (Νέλσον Βερίσιμο):
Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο, Οταμέντι, Βερτόνχεν, Γκριμάλντο, Σίλβα, Βάιγκλ, Τααράμπτ (70’ Μεϊτέ), Έβερτον (82’ Γιάρεμτσουκ), Ράμος (86’ Μάριο), Νούνιες

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (89’ Γκόμεζ), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Κεϊτά (89’ Μίλνερ), Τιάγκο (61’ Χέντερσον), Ντίας, Μανέ (61’ Φιρμίνο), Σαλάχ (61’ Ζότα)

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα

«Η Ρούλα πίστευε ότι της είχε κάνει μάγια η πεθερά της», λέει οικογενειακή φίλη Δασκαλάκη

«Ματωμένα χρήματα» κάθε πληρωμή που κάνει η Ευρώπη προς τη Ρωσία, λέει ο δήμαρχος του Κιέβου

Μπακογιάννη: Πήρε θάρρος ο Πούτιν με την εκλογή Όρμπαν -Αμφισβητεί την δημοκρατία στην ΕΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης