Μπαρτζώκας: «Ευλογημένος που προπονώ αυτούς τους παίκτες, μεγάλο σουτ ο Σλούκας»

Μπαρτζώκας: «Ευλογημένος που προπονώ αυτούς τους παίκτες, μεγάλο σουτ ο Σλούκας»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού στάθηκε στις ευκαιρίες της ομάδας του να «τελειώσει» πριν την παράταση το ντέρμπι με την Εφές, ενώ αναφέρθηκε φυσικά και στο νικητήριο τρίποντο του Κώστα Σλούκα

5492509
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του... θρίλερ με την Εφές, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είχαμε πολλές ευκαιρίες να πάρουμε το παιχνίδι και στην κανονική διάρκεια του, αλλά τα καταφέραμε στο τέλος με αυτό το καταπληκτικό σουτ του Σλούκα».

Στη συνέχεια, ο έμπειρος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου πρόσθεσε: «Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον κόσμο μας, αν και ήταν μικρός ο αριθμός τους. Μας βοήθησαν πολύ. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι όπως το περιμέναμε. Κάθε παιχνίδι της Ευρωλίγκας είναι πολύ κρίσιμο. Για αυτό σήμερα και οι δύο ομάδες έχασαν κάποια λέι απ και ελεύθερα σουτ και έκαναν λάθη. Φυσικά η ποιότητα της Εφές σε κάθε θέση έχει σημασία. Νομίζω ότι είχαμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε το ματς από την κανονική διάρκεια του.

Τελικά έγινε ότι έγινε και νικήσαμε στην παράταση με το μεγάλο σουτ του Σλούκα. Συγχαρητήρια σε όλους για ακόμη μια φορά. Νιώθω ευλογημένος που προπονώ αυτούς τους παίκτες. Για μας ήταν πολύ σημαντικό το να ξεπεράσουμε τα προβλήματα με τον κορονοϊό. Χθες στην τελευταία φάση της προπόνησης χάσαμε τον Ουόκαπ, τον καλύτερο μας αμυντικό στην περιφέρεια. Όπως ξέρετε έχουν καλούς παίκτες στην περιφέρεια και χρειάζεσαι καλούς αμυντικούς. Η απουσία του Ουόκαπ ήταν κρίσιμα, όμως όλοι προσπάθησαν να καλύψουν την απουσία του στην άμυνα και πλεον συγκεντρωνόμαστε στο επόμενο ματς».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Από την αρχή της χρονιάς βασιζόμαστε στο ομαδικό μας παιχνίδι και στις δύο μεριές του παρκέ. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα θεωρώ ότι είναι παραπάνω από ικανοποιητικά. Στόχος μας είναι να περάσουμε στην οκτάδα, δεν είναι καθόλου εύκολο, βλέπετε τον ανταγωνισμό που υπάρχει. Δεν υπάρχει κανένα εύκολο ματς. Βαφτίζουμε αυτή τη στιγμή παιχνίδι Ευρωλίγκας, εκτός έδρας, το οποίο ο Ολυμπιακός δεν έχει δικαίωμα να χάσει. Μιλάω το ματς με τη Μπασκόνια, για ένα κερδισμένο παιχνίδι. Δεν σας το λέω για να αποφύγω την πίεση, αλλά γιατί είναι μια πραγματικότητα. Βλέπετε πως οι καλύτερες ομάδες πάνε και χάνουν εξώ. Η νίκη μετράει, έχουμε 14 αυτή τη στιγμή, πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο, αλλά πραγματικά ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. Όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι να εκπληρώσουν τις προσδοκίες».

Για την άμυνα: «Όταν παίζεις καλά στην άμυνα, είναι ένας οδηγός για να κερδίσεις παιχνίδια. Εγώ πάντα πιστεύω ότι μετράει πολύ το να βάζεις σουτ. Το συμπέρασμα μου είναι ότι όποιες ομάδες σουτάρουν καλά στο τρίποντο κερδίζουν. Στο παγκόσμιο μπάσκετ βλέπετε πόσα σουτ γίνονται από το τρίποντο, δύσκολα βρίσκεις πολλά πράγματα στην ρακέτα. Το να σκοράρεις με συνέπεια από την περιφέρεια δίνει πολλές νίκες. Με βάση το πλάνο μας, δεν θεωρώ ότι κάναμε καλό παιχνίδι αμυντικά. Μπορούμε να κάνουμε ακόμη καλύτερα πράγματα, όμως κάποιοι παίκτες ήταν κουρασμένοι. Ξαναλέω ότι μετράει να... μανατζάρουμε λίγο την πνευματική μας ετοιμότητα και τη ψυχολογία μας ώστε να είμαστε έτοιμοι στις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας».

Για τον Μίτσιτς: «Είναι παρά πολύ δυνατός όταν επιτίθεται από τον δεξί διάδρομο με την ντρίμπλα του, είχαμε ένα πλάνο να μην μας επιτεθεί. Τελείωσε τις φάσεις και δημιούργησε πολλές ασίστ. Θεωρώ ότι υπήρξε κούραση ως προς τη συγκέντρωση μας. Δεν έχουμε τη φόρμα του Δεκεμβρίου, αλλά δεν νομίζω ότι είναι και κανείς αυτή τη στιγμή. Όλες οι ομάδες είναι πολύ κουρασμένες».

Για τον λιγοστό κόσμο στο ΣΕΦ: «Σας έχω ξαναπεί ότι σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις. Όμως είναι μια συνθήκη για μας ότι είμαστε η μόνη ομάδα στην Ευρώπη, μαζί με τον Παναθηναϊκό βέβαια που δεν έχει ελπίδες πρόκρισης, που παίζουμε με τόσο ελάχιστο κόσμο. Αποδείχθηκε και στον πρώτο γύρο πόσο σημαντική ήταν για μας η ατμόσφαιρα. Αυτά τα 1.000 άτομα σήμερα βοήθησαν πάρα πολύ».

«Όλα μεγεθύνονται λόγω του ονόματος της ομάδας μας. Όλοι ξέρουμε τι είναι ο Ολυμπιακός, κάνουμε 2-3 ήττες υπάρχει κρίση. Κάνουμε νίκες, πάμε να πάρουμε την Ευρωλίγκα. Όποιοι στελεχώνουν την ομάδα, πρέπει να είναι έτοιμοι να το αντιμετωπίσουν αυτό γιατί αυτή είναι η ομάδα μας. Είμαστε κι οι Μεσόγειοι λίγο... υπερβολικοί στις κρίσεις μας. Ακόμη και τη χρονιά που κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα το 2013, είχαμε πολλά πάνω-κάτω. Καλό είναι να γίνει μέσα στην διάρκεια της χρονιάς αυτό, για να μην γίνει στο τέλος. Η ομάδα πρέπει να μάθει να το διαχειρίζεται όλο αυτό. Έχω πιέσει στην ομάδα να μην σκέφτονται ποιο ματς έχουμε μετά στην Ευρωλίγκα. Εδώ υπάρχει μπροστά μας ένα ματς με το Λαύριο, όσο σκέφτεσαι σε βάθος χρόνου, σου φαίνεται βουνό», κατέληξε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Τρία νεκρά κοριτσάκια στην Πάτρα: Στο Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής πάει ο φάκελος

Βούλα Χατζηχρήστου: «Ο Κώστας είχε μπει στο νοσοκομείο για αποτοξίνωση»

Γηροκομείο - κολαστήριο στα Χανιά: Συγκλονιστική μαρτυρία ηλικιωμένου που βίωσε τον εφιάλτη - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης