Μπαρτζώκας: «Έχει αβαντάζ η Μπασκόνια, αλλά θα είμαστε έτοιμοι»

Μπαρτζώκας: «Έχει αβαντάζ η Μπασκόνια, αλλά θα είμαστε έτοιμοι»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε ενόψει της πρεμιέρας του Ολυμπιακού στη Euroleague κόντρα στη Μπασκόνια (21:00, 1/10) και στάθηκε στη νοοτροπία που θα πρέπει να έχει η ομάδα του

bartzokass
Ο Ολυμπιακός θέλει να μπει με το... δεξί στη Euroleague και αντιμετωπίζει την Μπασκόνια στο ΣΕΦ. Γιώργος Μπαρτζώκας και Λιβιό Ζαν Σαρλ μίλησαν για την πρεμιέρα των Πειραιωτών, με τον Έλληνα head coach να στέκεται στην πιο έτοιμη αγωνιστική ομάδα από τη Χώρα των Βάσκων και να τονίζει πως ο ένας πρέπει να παίζει για τον άλλο σε επίθεση και άμυνα.

«Εύχομαι να έχουμε υγεία και να πάνε όλα καλά. Πάντα η πρεμιέρα είναι δύσκολη. Eιδικά όταν παίζεις στο γήπεδό σου έχεις ένα βαθμό μεγαλύτερης πίεσης. Η Μπασκόνια είναι μια ομάδα με τον ίδιο προπονητή αρκετό καιρό και έχει μια αγωνιστική φυσιογνωμία. Έχει παίξει τρία επίσημα παιχνίδια και αυτό της δίνει ένα αβαντάζ σε σχέση με εμάς, γιατί έδωσε δύσκολους αγώνες με την Μπανταλόνα και την Βαλένθια εκτός . Γενικά είναι πιο έτοιμη αγωνιστικά γιατί ξεκίνησε την προετοιμασία της πριν από όλους τους άλλους. Όμως, πιστεύουμε πως είμαστε έτοιμοι, είμαστε σε καλό επίπεδο. Θα παίξουμε με ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση και θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το παιχνίδι τους, που περιλαμβάνει πάνω από 50% εκτέλεση στα πρώτα δευτερόλεπτα. Είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ καλά στο γήπεδο στο transition, που εκτελεί γρήγορα και είναι σημαντικό να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Πρέπει να τους πιέσουμε στο επιθετικό ριμπάουντ, να έχουμε καλή επικοινωνία, να μην εκτελέσουν πολύ γρήγορα με επιτυχία.

Πρέπει να παίζουμε μαζί, να παίζει ο ένας για τον άλλο και στην άμυνα και την επίθεση, να παίζουμε με ενθουσιασμό και να είμαστε μαχητές. Μέσα στη σεζόν θα πρέπει να διαχειριστούμε τα αποτελέσματα, τις καλές και κακές στιγμές και τους τραυματισμούς. Αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό είναι να είμαστε ομαδικοί. Τα παιχνίδια είναι δύσκολα από την πρώτη αγωνιστική και αν βγάλουμε 5-6 ομάδες που είναι πολύ δύσκολο να μείνουν εκτός οχτάδας λόγω πολλών παραμέτρων, νομίζω πως όλες οι υπόλοιπες ομάδες θα πέσουν μαζί για να πάρουν τις 2-3 θέσεις που μένουν και να μπουν στα playoffs. Aυτό το ποσοστό ειναι πολύ μικρό και είμαστε και εμείς σε αυτό το γκρουπ, δεν είμαστε στους 5-6 πρώτους. Αυτό σημαίνει πως κάθε αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό», ήταν τα λόγια του Μπαρτζώκα.

Ο Ζαν Σαρλ είπε από την πλευρά του: «Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε τη σεζόν με το δεξί. Είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικός αγώνας για εμάς και έχουμε μελετήσει πολύ για αυτόν. Η Μπασκόνια είναι δυνατή ομάδα. Έκανε κάποιες αλλαγές και έχει κάποιους πολύ καλούς παίκτες, όπως είναι ο Μπόλντγουιν, ο οποίος πέρυσι έκανε εξαιρετική σεζόν με την Μπάγερν. Φυσικά είναι επικίνδυνη ομάδα. Η κούρσα για τα πλέι οφ θα αρχίσει αύριο και θεωρώ πως είναι μια από τις βασικές αντιπάλους μας σε αυτή τη μάχη. Η επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο είναι σίγουρα ένα συν για εμάς. Εγώ ήρθα στον Ολυμπιακό και για τον κόσμο του. Πέρυσι δεν είχαμε την ευκαιρία να τους έχουμε κοντά μας, πήρα, όμως, μια μικρή γεύση σε εκτός έδρας παιχνίδια, και ήταν ‘τρελό’, οπότε ανυπομονώ να τους δω».

Media Day για αγώνα με Μπασκόνια

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο εξάχρονος Φώτης που τραυματίστηκε στα καρτ - Ζήτησε να φάει παστίτσιο

arogi.gov.gr: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης - Πώς θα αποζημιωθούν


Μητσοτάκης: Ελλάδα και Σλοβακία μπορούν να αναβαθμίσουν σημαντικά τους αμυντικούς και διπλωματικούς τους δεσμούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης