Champions League, Γιουβέντους-Τσέλσι 1-0: «The italian job» - Δείτε όλα τα γκολ της βραδιάς

Champions League, Γιουβέντους-Τσέλσι 1-0: «The italian job» - Δείτε όλα τα γκολ της βραδιάς

Ο Αλέγκρι τον εμπιστεύθηκε αντί του Κεν και ο Φεντερίκο Κιέζα τον δικαίωσε σκοράροντας απέναντι στην Τσέλσι για το 1-0 της Γιουβέντους και το 2x2 στους ομίλους του Champions League - Νέος διασυρμός της Μπαρτσελόνα (3-0 στην έδρα της Μπενφίκα), ο Ρονάλντο στο 90'+5' λύτρωσε τη Γιουνάιτεντ (2-1 τη Βιγιαρεάλ)

kieza
Ήταν μια βραδιά που ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζε ότι θα είναι από τις πιο αδιάφορες στην ιστορία του Champions League, αλλά στη γιορτή των κορυφαίων ποτέ μη λες ποτέ...

Γκολ στα 15 δευτερόλεπτα του Β' ημιχρόνου ο Κιέζα για τη Γιουβέντους που λύγισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι, άλλα δύο γκολ η εξαιρετική Μπενφίκα στην Μπαρτσελόνα του Κούμαν (λογικά επιστρέφει Βαρκελώνη  για να απολυθεί) και φυσικά το κερασάκι στην τούρτα δεν θα μπορούσε να το βάλει κάποιος άλλος πλην του Ρονάλντο ο οποίος την ημέρα που έγινε ο ρέκορντμαν συμμετοχών στο Champions League λύτρωσε τη Γιουνάιτεντ διαμορφώνοντας το 2-1 στο ματς με τη Βιγιαρεάλ.

Αναλυτικά τα όσα συνέβησαν από τον 5ο έως τον 8ο όμιλο

5ος όμιλος
Μπενφίκα-Μπαρτσελόνα 3-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cemp2q5alzt5-sf)


Κλείσιμο
Πρόσφατα ο Κούμαν δήλωνε ότι: «Είναι τυχεροί που με έχουν»! Προφανώς κανείς στην Μπαρτσελόνα δεν συμμερίζεται αυτή την τοποθέτησή του. Και προφανώς ο Ολλανδός τεχνικός δεν θα μακροημερεύσει στον πάγκο της.

Οι Μπλαουγκράνα, στην μετά τον Λιονέλ Μέσι εποχή, παρουσιάζουν το χειρότερο δυνατό πρόσωπο και γνωρίζοντας δεύτερη ήττα σε ισάριθμα ματς του 5ου ομίλου, απειλούνται ξεκάθαρα με έναν απρόσμενα γρήγορο αποκλεισμό.

Και δεν είναι μόνο ότι τον εντός διασυρμό από την Μπάγερν ακολούθησε ο εκτός από την Μπενφίκα (3-0), αλλά ότι η εικόνα της ομάδας είναι... ασθενική.

Το θέμα όμως δεν ήταν μόνο η χείριστη εμφάνιση των Καταλανών, αλλά και η υπέροχη παρουσία των Αετών. Με μπροστάρη τον εκπληκτικό Ντάργουιν Νούνιες, οι Πορτογάλοι διέλυσαν κάθε αμυντικό πλάνο των φιλοξενούμενών τους και θα μπορούσαν να έχουν απογειώσει το κοντέρ της παραγωγικότητάς τους.

Μόλις στα 75 δεύτερα ξεκίνησε η γιορτή. Ο Νούνιες άδειασε τον Ερικ Γκαρθία και πλάσαρε στην γωνία του κακού Τερ Στέγκεν. Στο 10' ο Ντε Γιονγκ έχασε την πρώτη τεράστια ευκαιρία του και στο follow up αστόχησε ο Πέδρι.

Στο 52' ο Νούνιες πήγε να βάλει το γκολ της αγωνιστικής, αλλά με τον Τερ Στέγκεν να έχει φτάσει σχεδόν στον κέντρο, δεν έβαλε τα σωστά φάλτσα και σημάδεψε από μακριά το δοκάρι.

Στο 57' ο Ντε Γιονγκ εξ επαφής έστειλε επίσης την μπάλα στο δοκάρι σε μία τρελή εικόνα, ενώ ο Σέρζι Ρομπέρτο δεν κατάφερε να ισοφαρίσει (67').

Ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα ο Ράφα Σίλβα σε φάση διαρκείας με την άμυνα της Μπάρτσα να πετάει χαρταετό, έκανε το 2-0 με πλασέ με το εξωτερικό. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 79' ήρθε και το 3-0 με εύστοχο πέναλτι του Νούνιες.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cemnpra3634h-sf)


Στο φινάλε αποβλήθηκε ο Ερικ Γκαρθία και άφησε την ομάδα του να αναζητά τα αρχεία της καταστροφής. Η τελευταία φορά που ξεκίνησε με δύο ήττες σε όμιλο ήταν το 2000, ενώ συνολικά από τις 140 ομάδες που έχουν αρχίσει με αυτόν τον τρόπο τον όμιλο, μόλις οι 12 έχουν καταφέρει να προκριθούν!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cemnv2jw00a1-sf)


Κάπως έτσι η Μπαρτσελόνα που γνώρισε τη χειρότερη ήττα της στην Πορτογαλία και δεν έχει καν σουτ εντός εστίας σε 180 αγωνιστικά λεπτά, λογικά θα πάει σύντομα ή άμεσα σε αλλαγή προπονητή...

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζέσους): Βλαχοδήμος, Οταμέντι, Γκριμάλντο (75' Αλμέιντα), Βερίσμο, Βερτόνγκεν, Βάιγκλ, Ζοάο Μάριο, Λάζαρο (45' Ζιλμπέρτο), Ντάργουιν Νούνιες (86' Ράμος), Γιάρεμτσουκ (75' Τάαραμπτ), Ράφα Σίλβα (86' Πίτσι)

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Πικέ (33' Γκάβι), Ντεστ, Ερικ Γκαρθία, Μπουσκέτς (68' Νίκο Γκονθάλεθ), Πέδρι (68' Κουτίνιο), Ντε Γιονγκ, Σέρζι Ρομπέρτο (89' Μινγκέθα), Ντεπάι, Ντε Γιονγκ (68' Φατί).


Μπάγερν Μονάχου-Ντινάμο Κιέβου 5-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cemob6fhfla9-sf)

«Στο τέλος το τρόπαιο θα το πάρει εκείνος με τις περισσότερες νίκες. Και στόχος μας είναι να είμαστε εμείς αυτοί». Μία μέρα πριν υποδεχτεί τη Ντιναμό Κιέβου, ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν εξηγούσε το αυτονόητο: ότι η Μπάγερν πάει μόνο για το τρίποντο και για το φινάλε σκέφτεται τη μεγάλη κούπα. Οι Ουκρανοί αποδείχτηκαν σχετικά εύκολος αντίπαλος, με τον Λεβαντόφσκι να φροντίζει αρχικά και τους συμπαίκτες του να συνηγορούν γι' αυτό το 5-0, τη δεύτερη νίκη της ομάδας του σε ισάριθμες αγωνιστικές στον όμιλο.

Η αρχή έγινε νωρίς (12') με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, για να λάβει ακόμα μία ασίστ από τον Μίλερ (27') και να πλασάρει στην κίνηση. Ηταν το 77ο τέρμα του στο Champions League, όπου είναι τρίτος σκόρερ όλων των εποχών. Μάλιστα είναι ενδεικτικό ότι στα 18 τελευταία ματς των Βαυαρών στον θεσμό, ο Λέβα έχει σκοράρει 22 φορές και σε όλα μέτρησαν νίκες.

Στο 68' χτύπησε στην κόντρα με βολίδα στο οριζόντιο δοκάρι και μέσα ο Γκνάμπρι, κλειδώνοντας το τρίποντο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι σκοράρουν διαδοχικά στα 81 τελευταία επίσημα παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Σανέ που νωρίτερα είχε βγάλει την ασίστ στο 3-0, έβαλε ένα περίεργο γκολ σε σέντρα σουτ (75'), ξεγελώντας άθελά του τον Μπούστσαν.

Το ματς όμως δεν έληξε εκεί. Η ακόρεστη Μπάγερν έβαλε και πέμπτο με κεφαλιά του Τσούπο-Μότινγκ (87') καλπάζει μόνη στην κορυφή και ρολάρει, καθώς μετά το ξεκίνημά της με ισοπαλία, τρέχει εννέα σερί επιτυχίες, δείχνοντας ασταμάτητη...

Μπάγερν (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Ουπαμεκανό, Ερναντές, Ζίλε, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα (80' Ζάμπιτσερ), Σανέ (79' Σαρ), Γκνάμπρι (69' Μουσιάλα), Μίλερ, Λεβαντόφσκι (80' Τσούπο-Μότινγκ)

Ντιναμό Κιέβου (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Μπούστσαν, Σαμπάνοβ, Ζαμπαμίλ, Τίμτσικ (46' Κετζιόρα), Μικολένκο, Σίντορτσουκ, Σαπαρένκο (46' Σεπέλιεβ), Αντριγιέφσκι, Ντε Πένα, Τσιγκάνκοβ, Γκάρμας.

Βαθμολογία
1.Μπάγερν 6 (8-0)
2.Μπενφίκα 4 (3-0)
3.Ντ. Κιέβου 1 (0-5)
4.Μπαρτσελόνα 0 (0-6)

6ος όμιλος
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Βιγιαρεάλ 2-1

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cempb4yfaas1-sf)


Είναι τελικά γραμμένο στ' άστρα. Είναι η μοίρα του. Είναι αυτό το ποδοσφαιρικό ανεξήγητο που παίρνει από το χέρι ορισμένους αστέρες και τους οδηγεί σε τεράστιες νύχτες.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, στη βραδιά που έφτασε στις 178 συμμετοχές στο Champions League για να γίνει ο απόλυτος record-man στο κομμάτι των εμφανίσεων στα χρονικά του θεσμού, σκόραρε στο 95' για την ανατροπή και το 2-1 επί της Βιγιαρεάλ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εμφανίστηκε παντελώς ανέτοιμη ν' αντιμετωπίσει τη Βιγιαρεάλ του Ουνάι Έμερι. Το «κίτρινο υποβρύχιο» ήταν πιο απειλητικό, πιο συμπαγές, πιο ενωμένο στον αγωνιστικό χώρο και οι «κόκκινοι διάβολοι» έμοιαζαν να περιμένουν απλά τις ατομικές ενέργειες κυρίως από τον Πολ Πογκμπά και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, μήπως και βρισκόταν μια λύση για να δημιουργηθεί ευκαιρία για γκολ.

Η Βιγιαρεάλ ήταν εκείνη που έκανε το «Ολντ Τράφορντ» να παραμείνει σιωπηλό, με τον Νταβίντ Ντε Χέα να παίζει σπουδαίο ρόλο στη διατήρηση του μηδέν στο πρώτο μέρος. Ο Ντανζούμα από αριστερά ταλαιπώρησε τον Ντάλοτ, είδε όμως τον Ισπανό γκολκίπερ να του αρνείται το γκολ, ενώ, ο Πάκο Αλκάθερ έβρισκε κενά και αδυναμίες στα μετόπισθεν της Γιουνάιτεντ, δίχως όμως να καταφέρει να την τιμωρήσει. Και ο Πίνο πριν την ανάπαυλα είχε την ίδια τύχη, αφού ο Ντε Χέα ήταν σε απόλυτη ετοιμότητα στο χαμηλό σουτ.

Οι Ισπανοί πήραν αυτό που άξιζαν με την έναρξη του δευτέρου μέρους και βγάζοντας περισσότερους παίκτες σε αντεπίθεση που εκδηλώθηκε με 4 εναντίον 3, ήρθε το γκολ. Ο Ντανζούμα από αριστερά κατάφερε με το εξωτερικό να κάνει το γύρισμα μπροστά από τον Ντάλοτ για τον Πάκο Αλκάθερ και ο τελευταίος με προβολή έκανε το 1-0 για το «κίτρινο υποβρύχιο».

Η Γιουνάιτεντ ανέβασε τον ρυθμό της αναμέτρησης και κατάφερε από μια φάση απόλυτα σχεδιασμένη από τις προπονήσεις, να βρει απάντηση. Στο 60' ο Μπρούνο εκτέλεσε φάουλ με ψηλή μπαλιά εκτός περιοχής ενώ όλοι περίμεναν εντός και ο Τέλες έκανε το φαλτσαριστό σουτ για να περάσει η μπάλα ανάμεσα από έξι κορμιά και να φτάσει στα δίχτυα για το 1-1.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν θα άφηναν το υπόλοιπο κομμάτι της αναμέτρησης να περάσει ανεκμετάλλευτο. Προσπάθησαν πολύ και τελικά οι πρωταγωνιστές έγιναν δύο. Αρχικά στα τελευταία λεπτά ο Τέλες μετά το γκολ που είχε πετύχει κατάφερε να μπλοκάρει ένα σουτ πάνω στη γραμμή όντας πεσμένος και κάπου εκεί έφτασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο να προκαλέσει «σεισμό» στο «Ολντ Τράφορντ».

Στο 95' από γέμισμα που έγινε από αριστερά και με τον Λίνγκαρντ να μην μπορεί να κάνει τελείωμα, ο Πορτογάλος από πολύ πλάγια θέση πλάσαρε για το 2-1 και πανηγύρισε σαν τρελός πετώντας τη μπλούζα και φανερώνοντας τους κοιλιακούς του.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cemo6ljonsd5-sf)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Νταλότ, Λίντελοφ, Βαράν, Τέλες (89' Φρεντ), Πογκμπά (75' Καβάνι), ΜακΤόμινεϊ, Γκρίνγουντ (89' Λίνγκαρντ), Μπρούνο, Σάντσο (75' Μάτιτς), Κριστιάνο

Βιγιαρεάλ: Ρούλι, Φόιτ, Αλμπιόλ (73' Μαντί), Τόρες, Μορένο (73' Πένια), Παρέχο, Καπού, Τριγκέιρος (61' Εστουπινιάν), Πίνο (73' Μπαρδονάδο), Αλκάθερ (58' Ντία), Ντανζούμα

Αταλάντα-Γιουνγκ Μπόις 1-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cemljmk1tizd-sf)


Βαθμολογία
1.Αταλάντα 4 (3-2)
2.Μάν. Γιουνάιτεντ 3 (3-3)
3.Γιουνγκ Μπόις 3 (2-2)
3.Βιγιαρεάλ 1 (3-4)

7ος όμιλος
Σάλτσμπουργκ-Λιλ 2-1

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cemozsulwt1d-sf)


Απίθανα πράγματα με τη Ζάλτσμπουργκ στο φετινό Champions League, αφού έπειτα από δυο στροφές έχει κερδίσει πέντε πέναλτι. Στην πρεμιέρα κέρδισε τρία, ευστόχησε στο ένα και πήρε το βαθμό από τη Σεβίλλη στην Ισπανία.

Στη 2η στροφή κέρδισε δυο, ευστόχησε και πήρε την πρώτη νίκη της σεζόν επικρατώντας 2-1 της Λιλ εντός έδρας. Οι Αυστριακοί ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, πίεσαν, είχαν φάσεις και στο 35' κέρδισαν πέναλτι.

Ο Αντεγιέμι δεν αστόχησε και πέτυχε το 1-0. Η Λιλ δεν μπόρεσε να αντιδράσει και στο 53' οι Αυστριακοί πέτυχαν δεύτερο, με τον ίδιο τρόπο. Ο Αντεγιέμι βρέθηκε ξανά στην άσπρη βούλα και σημείωσε το 2-0.

Το μόνο που κατάφερε η Λιλ ήταν να μειώσει με τον Γιλμάζ στο 62' με φάουλ και... γκάφα του γκολκίπερ. Oι Γάλλοι πίεσαν για την ισοφάριση, χωρίς πάντως να καταφέρουν κάτι περισσότερο. Ετσι, οι Αυστριακοί πέρασαν στην κορυφή, με τη Λιλ να έχει ένα βαθμό.



Βόλφσμπουργκ-Σεβίλλη 1-1

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cemos5343qg9-sf)


Ισόπαλες 1-1 αναδέιχθηκαν Βόλφσμπουργκ και Σεβίλλη, με τους Γερμανούς να έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία και τους Ισπανούς να χάνουν τεράστια ευκαιρία στο τέλος για να πάρουν το ματς. Ετσι και οι δυο ομάδες μοιράζονται τη 2η θέση του 7ου ομίλου.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά, πίεσαν, ωστόσο η Βόλφσμπουργκ άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 48' μετά από ωραία ανάπτυξη βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με υπέροχο τελείωμα του Στέφεν! Η Σεβίλλη πήρε τον έλεγχο, πίεσε και στο 85' είχαμε τη φάση του ματς.

Ο Γκιλαβογκί έδιωξε τη μπάλα, στη συνέχεια βρήκε τον Λαμέλα και ο διαιτητής είδε μόνος του τη φάση, έδειξε το σημείο του πέναλτι και έδωσε δεύτερη κίτρινη στον Γάλλο. Ο Ράκιτιτς ευστόχησε και διαμόρφωσε το 1-1. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις οι Σεβιλιάνοι είχαν μεγάλη ευκαιρία, αλλά η προσπάθεια του Μουνίρ βρήκε το δοκάρι.

Βαθμολογία
1.Ζάλτσμπουργκ 4 (3-2)
2.Σεβίλλη 2 (2-2)
3.Βόλφσμπουργκ 2 (1-1)
4.Λιλ 1 (1-2)

8ος όμιλος
Γιουβέντους-Τσέλσι 1-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cemoheqal5zl-sf)

Ήταν παιχνίδι που ήθελε υπομονή και φαντασία. Η Τσέλσι είχε την κατοχή, με ποσοστά που ξεπερνούσαν το 70%, όμως, δεν είχε τον τρόπο για να διασπάσει τον τρόπο με τον οποίο είχε παραταχθεί η Γιουβέντους.

Όσο κι αν οι Ζορζίνιο και Κόβατσιτς από τα χαφ έψαχναν χώρους, όσο κι αν ο Ζίγιεχ στην ευκαιρία που πήρε στο αρχικό σχήμα ήθελε να συνεισφέρει επιθετικά, στο πρώτο μέρος μονάχα μια τελική προς την εστία από τον Λουκάκου ήταν αυτό που κατάφεραν οι «μπλε».

Μάλιστα, η Γιουβέντους λίγο έλειψε από το πουθενά, από ένα κλέψιμο στο χώρο της μεσαίας γραμμής να βρει γκολ, με τον Κιέζα – που προτιμήθηκε αντί του Κεν – να φεύγει μόνος, αλλά να πλασάρει άουτ από πλάγια θέση. Οι «μπιανκονέρι» έπρεπε να πάρουν περισσότερο τη μπάλα για να σταματήσουν ν' αμύνονται σε τόσο μεγάλα διαστήματα, αλλά δεν έβγαιναν με συχνότητα από τα καρέ τους.


Η Γιουβέντους κατάφερε τον απόλυτο αιφνιδιασμό με την έναρξη του δευτέρου μέρους και άνοιξε το σκορ μόλις 10 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα! Από βαθιά μπαλιά προς αριστερά και με τον Μάρκος Αλόνσο να χάνει την κεφαλιά, ο Μπερναντέσκι «τρύπησε» την άμυνα των «μπλε» για τον Κιέζα που πλάσαρε αμέσως για το 1-0.

Ο Τόμας Τούχελ δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του σε αυτό το κομμάτι του ματς κι έτσι με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τους Λόφτους – Τσικ, Χάντσον – Οντόι και Τσάλομπα αντί των Ζίγιεχ, Ζορζίνιο και Αθπιλικουέτα.

Ό,σο κι αν προσπάθησε ο Λουκάκου που ήταν ο κύριος εκφραστής των καλών ευκαιριών για τους Πρωταθλητές Ευρώπης, όσο κι αν ανησύχησε τη Γιουβέντους στο φινάλε η κεφαλιά του Χάβερτς, οι «μπλε» έφυγαν ηττημένοι από το Τορίνο και η «Γηραιά Κυρία» έκανε το απόλυτο στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων.

Ζενίτ-Μάλμε 4-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cemlraxmrxwx-sf)


Βαθμολογία
1.Γιουβέντους 4 (4-0)
2.Ζενίτ 3 (4-1)
2.Τσέλσι 3 (1-1)
4.Μάλμε 0 (0-7)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Χώρισαν ύστερα από 25 χρόνια γάμου λόγω... τσακωμών για το εμβόλιο κατά της Covid- 19!

Γιατί αναμένεται άμεσα έλλειψη σε κινητά, υπολογιστές, ταμπλέτες κλπ;

Στην Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στη Βουλή η ψήφιση της Συμφωνίας Ελλάδας - Γαλλίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης