Κύπελλο Μπάσκετ, Λάρισα-Άρης 68-67: Οι Θεσσαλοί απέκλεισαν τον Άρη με βολές στο φινάλε

Κύπελλο Μπάσκετ, Λάρισα-Άρης 68-67: Οι Θεσσαλοί απέκλεισαν τον Άρη με βολές στο φινάλε

Η Λάρισα επικράτησε του Άρη με σκορ 68-67 με 3/3 βολές του Θριτ στο 1" για το φινάλε και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας όπου θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού Ιωνικός - Απόλλων

larisaaris
Η Λάρισα πανηγύρισε την πρόκρισή της στη 2η αγωνιστική της Β' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη 22/9 έπειτα από τη νίκη επί του Άρη σε ένα παιχνίδι που είχε συγκλονιστικό φινάλε!

Ο Τζέι Θριτ, ο οποίος μετρούσε 1/10 σουτ εντός πεδιάς (0/3 δίποντα, 1/7 τρίποντα) ήταν εκείνος που έκρινε το ματς, όταν κέρδισε φάουλ από τον Σακούρ Τζούστον στο 1" σε προσπάθεια για τρίποντο και διαμόρφωσε το τελικό 68-67 με 3/3 βολές.

Ο αγώνας
Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε το νωθρό ξεκίνημα της Λάρισας και προηγήθηκε 2-11 με το τρίποντο του Ολιβιέ Χάνλαν στο 4:39, υποχρεώνοντας τον Νίκο Παπανικολόπουλο να καλέσει timeout. Στη συνέχεια οι Θεσσαλοί προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως ο Άρης διατηρούσε σταθερά ισχνό προβάδισμα κι έκλεισε την πρώτη περίοδο στο υπέρ του 11-16 απέναντι στη Λάρισα που σημείωσε 3/15 σουτ εντός πεδιάς σε αυτό το διάστημα (0/3 τρίποντα).

Ακολούθως οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις στην επίθεση με τον Τζέιλεν Χάντσον, ο οποίος πέτυχε 7 πόντους στη δεύτερη περίοδο και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες με 23-23, σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι.

Στην τρίτη περίοδο, η Λάρισα και ο Άρης βρήκαν ρυθμό στην επίθεση, με τον νεοαποκτηθέντα φόργουορντ των «κίτρινων», Ζίριους Ουίλιαμς να σκοράρει πίσω από τα 6μ.75 για το 35-42 στο 27' και τον Τζέι Λόρενς να ισοφαρίζει σε 44-44 στο 30'. Ο Άρης προηγήθηκε με +7 όταν ο Άντονι Κάουαν έκανε το 53-60 στο 35' όμως η Λάρισα έκανε σερί 10-0 με μπροστάρη τον Θόδωρο Ζάρα ο οποίος πέτυχε κρίσιμα τρίποντα για το 63-60 στα 2:58 για το φινάλε!

Ο Κρουμπάλι με 2/2 βολές έκανε το 65-64 στο 39' ενώ ο Ουίλιαμς πέτυχε μεγάλο τρίποντο για το προβάδισμα του Άρη με 65-67. Ο Κρουμπάλι και ο Κάουαν χρεώθηκαν με βήματα, η Λάρισα είχε την τελευταία επίθεση και ο Σακούρ Τζούστον έκανε φάουλ στον Θριτ σε προσπάθεια για τρίποντο στο 1"!

Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 3/3 βολές και έστειλε τη Λάρισα στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας αφού ο Άρης δεν κατάφερε να κάνει κάποιο σουτ μετά από την επαναφορά.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Λάρισα αντέδρασε άμεσα όταν ο Άρης προηγήθηκε με 53-60 στο 35', βρήκε λύσεις πίσω από τα 6.75 με τον Ζάρα κι έφτασε στη νίκη με τις βολές του Θριτ στο φινάλε.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Θόδωρος Ζάρας κράτησε όρθια τη Λάρισα στην τελευταία περίοδο, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 13 πόντους (4/8 τρίποντα), 2 ασίστ και 1 ριμπάουντ σε 22:58 συμμετοχής.

Κλείσιμο
Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Ουσμάν Κρουμπάλι με 11 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Λόκετ έμεινε στους 6 πόντους με 2/5 σουτ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Θριτ είχε 1/10 σουτ εντός πεδιάς όμως έκρινε το ματς με 3/3 βολές.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Η απόδοση της Λάρισας στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Λάρισα τα 16 λάθη, ο Άρης την τελευταία φάση.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το φάουλ του Σακούρ Τζούστον στον Τζέι Θριτ στο 1" για το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 11-16, 23-23, 44-44, 68-67.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ρόμπερτ Νταρστ: Στη φυλακή ο μεγιστάνας του real estate για τη δολοφονία της καλύτερής του φίλης

EUMED9: H Μεσόγειος «φλέγεται» στη σκιά της AUKUS - «Στη γειτονιά της» γυρνά η Γαλλία

Χαμός στην Αγγλία με τον Χάμιλτον: Μετά το ατύχημα στη Μόντσα εθεάθη παρέα με μοντέλο του OnlyFans
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης