Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων: Εφιαλτική δεύτερη ημέρα και… αντίο άνοδος στο Κλουζ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων: Εφιαλτική δεύτερη ημέρα και… αντίο άνοδος στο Κλουζ

Η Εθνική ομάδα στίβου είχε άσχημη εικόνα στην δεύτερη ημέρα και έμεινε 8η στην 1η κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων

europaikoprotathlimaomadwn
Το όνειρο της ανόδου στην Σούπερ Λιγκ του στίβου, χάθηκε με πολύ άσχημο τρόπο για την Ελλάδα στο Κλουζ της Ρουμανίας.

Η δεύτερη ημέρα στην 1η κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων ήταν καταστροφική για τα ελληνικά χρώματα, καθώς τερμάτισε στην 8η θέση της βαθμολογίας, έπειτα από πολλές απώλειες βαθμών και έναν μηδενισμό, καθώς δεν κατέβηκε η Πεσιρίδου στα 100μ. με εμπόδια.

Ζημιά στα εμπόδια
Μεγάλη ζημιά έγινε για την εθνική ομάδα στα υψηλά εμπόδια. Στα 110 μ. εμπ. ο Κώστας Δουβαλίδης για άλλη μια φορά ήταν άτυχος. Μετά το πέμπτο εμπόδιο άρχισε να έχει ενόχληση στον δικέφαλο κι εκεί που προπορευόταν, έκοψε ταχύτητα λόγω των ενοχλήσεων και τερμάτισε τέταρτος στην κακή σειρά με 14.27, με αποτέλεσμα να δώσει 3 βαθμούς στην ελληνική ομάδα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cc8k5oecu5i1-sf)
Κλείσιμο


Στα 100μ. εμπ. γυναικών, η Ελισάβετ Πεσιρίδου αποφασίστηκε να πάει να αγωνιστεί παρά το γεγονός ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού. Όμως δεν μπήκε ποτέ στην αφετηρία με αποτέλεσμα να μην πάρουμε βαθμό στο αγώνισμα. Ετσι, εκεί που περιμέναμε τουλάχιστον 12 πόντους στα υψηλά εμπόδια, η Ελλάδα πήρε μόνο τρεις, με αποτέλεσμα να βρεθεί πολύ πίσω από την προπορευόμενη τριάδα και κάπου εκεί να χαθεί ήδη το όνειρο της ανόδου για την Σούπερ Λιγκ.

Τρίτη η Σκαρβέλη, τέταρτος ο Καραλής με 5,50μ.
Στο επί κοντώ ο Εμμανουήλ Καραλής αναμέναμε να είναι στην πρώτη ή την δεύτερη θέση, όμως τελικά κατετάγη τέταρτος. Με 5,50μ. περασμένο, έκανε δύο άκυρα στα 5,60μ. και πήγε τον πήχη για άλλη μία προσπάθεια στα 5,65μ. χωρίς να το περάσει. Με ένα τέτοιο άλμα θα ήταν τουλάχιστον δεύτερος, όμως δεν του βγήκε ο αγώνας στο Κλουζ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cc8jntlrauq9-sf)


Στην σφυροβολία η Σταματία Σκαρβέλη έκανε την δουλειά της και με το παραπάνω. Στην πρώτη της βολή έριξε 68,44μ. και εξασφάλισε θέση στην 4αδα, που της έδινε δικαίωμα για τέταρτη βολή. Εκεί βελτιώθηκε κι άλλο, αλλά το 68,76μ. δεν της έδωσε παραπάνω θέση και κατετάγη τρίτη τελικά, δίνοντας 10 βαθμούς στην Ελλάδα. Με 71,19μ. κέρδισε τον αγώνα η Ρουμάνα Γκελμπέρ.

Καλη παρουσία είναι στον ακοντισμό ο Δημήτρης Τσίτσος που ήταν έκτος με 72,40μ. Στην δισκοβολία ο Ιάσωνας Θανόπουλος με 53,27μ. στην τρίτη βολή έμεινε στην έβδομη θέση.

Το πάλεψαν Γκούσιν και Πανταζής
Στο τριπλούν μπορεί ο Ανδρέας Πανταζής να μην έκανε το μεγάλο άλμα (16,18μ.), όμως έκανε και με το παραπάνω αυτό που ήταν και ο σκοπός του αγώνα. Κατέκτησε την τρίτη θέση στον αγώνα και έδωσε 10 βαθμούς στην ελληνική ομάδα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cc8l2qe7nuu1-sf)


Φιλότιμη προσπάθεια και καλή εμφάνιση στο ύψος από την Τατιάνα Γκούσιν η οποία με 1,86μ. κατέκτησε την πέμπτη θέση. Πέρασε με την πρώτη αυτό το άλμα, αλλά είχε τρία άκυρα στο 1,88μ. χάνοντας την ευκαιρία να συνεχίσει τον αγώνα και να μπει στην τριάδα. Έδωσε όμως αρκετούς βαθμούς στην ελληνική αποστολή.

Μαχήτρια η Σπανουδάκη, τρίτη και στο 200αρι
Το πάλεψε η Ραφαέλα Σπανουδάκη ως το τέλος στα 200 μέτρα και τελικά τερμάτισε στην 3η θέση, όπως έκανε μία ημέρα πριν στα 100μ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε χρόνο 23.45 και έδωσε άλλους 10 βαθμούς στην ομάδα. Εκανε τρεις κούρσες συνολικά, αν προσθέσουμε την σκυτάλη, δίνοντας συνολικά 29 βαθμούς, στην πιο «παραγωγική» παρουσία της ελληνικής αποστολής.

Καλή παρουσία είχαν και τα κορίτσια στην 4Χ400μ. (Φέρρα, Πολίτη, Γναφάκη, Βασιλείου) που τερμάτισαν στην 4η θέση συνολικά με χρόνο 3:32.90. Οι υπόλοιποι αθλητές της ελληνικής αποστολής σήμερα έμειναν στα χαμηλά, συγκεντρώνοντας ελάχιστους βαθμούς.

Λευκορωσία και Τσεχία πήραν την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ, ενώ υποβιβάστηκαν Ρουμανία και Εσθονία, μαζί με την Ιρλανδία που δεν κατέβηκε στην διοργάνωση.

Η τελική βαθμολογία
Τσεχία 320.5 ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

Λευκορωσία 315 ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

Ολλανδία 300

Ελβετία 278

Τουρκία 267

Σουηδία 263.5

Φινλανδία 263

ΕΛΛΑΔΑ 255

Νορβηγία 243

Βέλγιο 242

Ρουμανία 207 ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Εσθονία 157 ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Καρολάιν: Οι ποινές που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για τα εγκλήματα του πιλότου

Γλυκά Νερά: «Είχαν ένα παράξενο δέσιμο» - Όλα όσα κατέθεσε φίλη της Καρολάιν που την είχε δει λίγο πριν την δολοφονία

Ελληνικό: Αυτά είναι τα έργα που ξεκινούν – 70.000 θέσεις εργασίας με την ολοκλήρωση του έργου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης