«Ένιωθα παγιδευμένη»: Η ιστορία της πρώτης τρανσέξουαλ διαιτητή στο Ισραήλ

«Ένιωθα παγιδευμένη»: Η ιστορία της πρώτης τρανσέξουαλ διαιτητή στο Ισραήλ

Στα 27 της χρόνια η Σαπίρ Μπέρμαν έγινε η πρώτη τρανσέξουαλ διαιτητής στα χρονικά του Ισραήλ - Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε με υπερηφάνεια την ένταξή της στην κορυφαία κατηγορία

sapirrr
Κόκκινη... κάρτα στα στερεότυπα επιθυμεί να βγάλει η 27χρονη Σαπίρ Μπέρμαν, μιλώντας ανοιχτά σε επίσημη συνέντευξη Τύπου για την απόφασή της να  υποβληθεί σε εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου.

Η Μπέρμαν ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τη διαιτησία πριν από δέκα χρόνια, θεωρείται εξαιρετικά ταλαντούχα και με την υποστήριξη της οικογένειάς της, αλλά και της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Ισραήλ, είναι έτοιμη να γράψει τη δική της ιστορία στα χρονικά του αθλήματος.
Κλείσιμο

«Πάντα έβλεπα τον εαυτό μου ως γυναίκα, από νεαρή ηλικία. Συνειδητοποίησα ότι η κοινωνία δεν θα με δεχτεί, δεν θα είναι στο πλευρό μου, γι' αυτό συνέχισα έτσι για σχεδόν 26 χρόνια. Ένιωθα παγιδευμένη... Έτσι πριν από έξι μήνες, αποφάσισα να βγω και να δείξω ποια είμαι, πρώτα απ 'όλα στον εαυτό μου, για την ψυχή μου. Ήθελα να φοράω γυναικεία ρούχα και δεν ήξερα πώς να τα μοιραστώ με τον σύντροφό μου... σαφώς, δεν το πήρε καλά» τόνισε μεταξύ άλλων. χαμογελώντας.

Μάλιστα συνάδελφοί της από τον χώρο του ποδοσφαίρου υπογράμμισαν πως τόσο οι παίκτες όσο και οι υπόλοιποι διαιτητές ήταν απόλυτα υποστηρικτικοί απέναντι στην Μπέρμαν. «Όπως κάθε γυναίκα διαιτητής, απλώς ντύνεται σε ξεχωριστά αποδυτήρια», ανέφεραν.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το 2018 η Αγγλίδα διαιτητής, Lucy Clark, ή απλώς Nick (πριν τη μεταμόρφωση) κατέστη η πρώτη τρανς γυναίκα που περιλαμβάνεται επισήμως στις λίστες διαιτητών της βρετανικής ομοσπονδίας, πραγματοποιώντας μάλιστα το ντεμπούτο της σε επίσημο αγώνα του γυναικείου πρωταθλήματος.
ucy2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης