Μπουτσικάρης: «Ξέρουμε το πώς θα γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα. Δυστυχώς δεν ξέρουμε το πότε»

Μπουτσικάρης: «Ξέρουμε το πώς θα γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα. Δυστυχώς δεν ξέρουμε το πότε»

«Πρέπει να αντιληφθούν οι ομάδες ότι έτσι δεν πάμε πουθενά. Μας βουλιάζει όλους μαζί η τοξικότητα», είπε ο πρόεδρος της Super League 1 στον απολογισμό του για τη φετινή σεζόν

5097008
Έναν απολογισμό με αφορμή την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος σε σχέση και με τις συνέπειες που έχει επιφέρει στο ποδόσφαιρο η πανδημία, έκανε ο πρόεδρος της Super League, Λεωνίδας Μπουτσικάρης προς τους εκπροσώπους του Τύπου, σε διαδικτυακή άτυπη ενημέρωση που έλαβε χώρα την Πέμπτη (1//4).

Ο κ. Μπουτσικάρης στάθηκε ιδιαίτερα στο μεγάλο θέμα της επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα, αναφερόμενος στην παρ’ ολίγον άδεια που είχε δοθεί προ μηνών και η οποία ανακλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες.

«Είχαμε ετοιμάσει ένα πρωτόκολλο αναλυτικό, περιελάμβανε τα πάντα, πώς θα πάρεις εισιτήριο, πώς θα μπεις, πού θα καθίσεις, με τι αποστάσεις, πώς θα αποχωρήσεις κλπ. Είχε εγκριθεί από τους λοιμωξιολόγους, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν αμέσως και την επόμενη μέρα, μέσα σε λίγες ώρες, η απόφαση άλλαξε.

Ξέρουμε το πώς θα γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι το πότε. Δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη, δυστυχώς. Εξετάζουν τα δεδομένα εβδομάδα με την εβδομάδα και δεκαήμερο με το δεκαήμερο. Είναι αδύνατο να μπούνε σε τέτοιο σχεδιασμό».

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού αποκάλυψε ότι «την Παρασκευή θα συζητηθεί από τους λοιμωξιολόγους το αίτημά μας σε ό,τι αφορά τα πρωταθλήματα υποδομών. Είναι οριακά τα πράγματα, θέλω να πιστεύω ότι το αίτημά μας θα εισακουστεί».

Γενικότερα, στάθηκε στην πολύ καλή αντιμετώπιση της πανδημίας από τις ομάδες και την ανταπόκρισή τους στο υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ παραδέχτηκε πως «κάναμε λάθη, υπήρξαν παθογένειες, αλλά με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό αντιμετωπίσαμε την πανδημία. Ήταν μια χρονιά επιβίωσης. Ελπίζουμε η επόμενη να είναι χρονιά ανάκαμψης».

Ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της συμπεριφοράς των παραγόντων και της τοξικότητας που εκπέμπει η διαμάχη μεταξύ των ΠΑΕ, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Πρέπει πρώτα απ’ όλα να αλλάξουμε εμείς. Αν δεν αλλάξουμε μόνοι μας την τοξικότητα θα συνεχίσουμε να μετράμε μειώσεις στην κατάταξη της UEFA. Πρέπει να αντιληφθούν οι ομάδες ότι έτσι δεν πάμε πουθενά. Μας βουλιάζει όλους μαζί. Αδικούμε τους εαυτούς μας.

Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει απίστευτες δυνατότητες, αλλά δεν εκμεταλλευόμαστε αυτή τη δυναμική. Υπάρχουν σημάδια συναίνεσης και συνεννόησης και πιστεύω όλοι έχουμε καταλάβει ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει πουθενά. Πρέπει σίγουρα να αλλάξει και το πλαίσιο, αλλά η ουσία είναι να αλλάξει η αντίληψη».

Κατά τ’ άλλα, ο πρόεδρος της Super League αναφέρθηκε και στα εξής θέματα:

Για το ποσοστό από το στοίχημα: «Ευχαριστούμε την κυβέρνηση για την ορθή της απόφαση να ικανοποιήσει ένα διαχρονικό και δίκαιο αίτημα. Με τα χρήματα αυτά θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και θα μειωθούν οι εξαρτήσεις. Θα δοθεί ένα ποσοστό και στις διοργανώτριες. Αυτό μας δίνει μια ευκαιρία. Θέλω να ελπίζω ότι θα την εκμεταλλευτούμε και θα την αξιοποιήσουμε».

Για την κατάσταση των αγωνιστικών χώρων: «Δεν μπορέσαμε να πιέσουμε αρκετά τις ομάδες σε αυτό το θέμα και δεν υπήρχαν και χρήματα να επενδύσουν σε αυτό. Πλέον αυτό αλλάζει, αρχικά με αξιολόγηση και προτάσεις, σε δεύτερη φάση να γίνουν τα έργα και τρίτο στάδιο η συνεχής παρακολούθηση».

Για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων: «Υπάρχει μια συζήτηση, αλλά δεν θα έχουμε εξελίξεις άμεσα, πρέπει πρώτα να συμφωνήσουμε μεταξύ μας για το τι είναι αυτό που πουλάμε, για πόσο καιρό το πουλάμε κλπ, είναι ένα πακέτο. Μετά να πάμε να διαπραγματευτούμε με τους ενδιαφερόμενους. Υπάρχει ομάδα που έχει συμβόλαιο και για του χρόνου, αλλά έχει πει ότι συμμετέχει στη συζήτηση κανονικά».

Για την πρόταση του Ολυμπιακού να γίνει νωρίτερα ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος: «Οι εμπλεκόμενες ομάδες ζήτησαν να μιλήσουν με το αγωνιστικό τους τμήμα. Εκκρεμεί το θέμα, ίσως και μέσα στην ημέρα να υπάρξει απάντηση».

Για τον αριθμό των 14 ομάδων στο πρωτάθλημα και το format των πλέι οφ/πλέι άουτ: «Υπάρχουν απόψεις ότι το μοντέλο είναι επιτυχημένο, υπάρχουν κατά καιρούς και σκέψεις για μείωση των ομάδων. Όμως δεν υπάρχει κάποια θέση της Super League και μια γενικότερη εικόνα. Δεν υπάρχει ενιαία θέση».

Για την διαιτησία: «Το VAR έχει βοηθήσει. Χρειάζεται και επιμόρφωση, ανάπτυξη με βάση τα πρότυπα της UEFA. Βρισκόμαστε σε συνεργασία με την ΚΕΔ για διάφορα θέματα και ανταλλάσουμε διαρκώς προτάσεις».

Για την οικονομική κατάσταση στη λίγκα λόγω της πανδημίας: «Έχουμε κάνει έναν προϋπολογισμό. Δεν είναι ευχάριστος. Είναι σίγουρο ότι θα έχουμε ζημίες. Υπάρχει όμως σχεδιασμός».

Πηγή:www.sport-fm.gr


Ειδήσεις σήμερα 

Πάει για το «μπαμ» με Χάαλαντ η Μπαρτσελόνα - Στη Βαρκελώνη ο πατέρας και ο ατζέντης του!

Σον: Δεν ανανεώνει με Τότεναμ κι η Μπάγερν Μονάχου περιμένει!

Λέικερς - Μπακς: Η αγκαλιά των αδερφών Αντετοκούνμπο στο τέλος του ματς! (vid)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης