Stoiximan Basket League, ΠΑΟΚ-Κολοσσός 82-74: Τον οδήγησαν οι τρεις... σωματοφύλακες

Stoiximan Basket League, ΠΑΟΚ-Κολοσσός 82-74: Τον οδήγησαν οι τρεις... σωματοφύλακες

Ο ΠΑΟΚ (10-8) πήρε τη νίκη απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου (6-12), στηριζόμενος στην τριάδα Γκρίφιν, Λοβ και Τέρνερ

paokolossos
Το έχουν τα ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες. Εκείνο του πρώτου γύρου, κρίθηκε με ένα νικητήριο σουτ (με τον Κολοσσό να καταθέτει ένσταση, αλλά να την χάνει). Αυτό στον δεύτερο γύρο, ήταν ντέρμπι μέχρι το 38'. Ο ΠΑΟΚ με «αιχμές» τους Γκρίφιν, Τέρνερ και Λοβ κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση του Κολοσσού. Και ο Άρης Λυκογιάννης έφτασε στη νίκη απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ca943myqoyfd-sf)


Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να μπορεί να αποσπαστεί στο σκορ.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αποκτήσει διαφορά 5 πόντων (24-19) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με τον Κολοσσό, κυρίως με τις λύσεις που έδωσε ο Άρτις και ο Καντέρ, κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ.

Με καλάθια των Γκρίφιν, Λοβ και Κακλαμανάκη, ο ΠΑΟΚ (στο δεύτερο ημίχρονο) κατάφερε να μετατρέψει το ρευστό 52-49 σε 61-54. Και λίγο αργότερα, οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη κατάφεραν να φτάσουν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, το +10 (66-56).

Σε εκείνο το σημείο, ξεκίνησε η παράσταση του Κερέμ Καντέρ, του πρώτου σκόρερ του Κολοσσού και του πρωταθλήματος. Σημαντικά καλάθια πρόσφερε και ο Θοδωρής Ζάρας με το σκορ να μετατρέπεται σε 68-65.

Με το σκορ στο 73-67, ο Άρτις βιάστηκε να σουτάρει για τρεις και στην επόμενη επίθεση ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ (μαζί με τον Τέρνερ), ο Μάλκολμ Γκρίφιν έφερε ξανά τη διαφορά στους 8 πόντους (75-67).

O Kολοσσός έκανε πολλά λάθη στο φινάλε, ο ΠΑΟΚ τα εκμεταλλεύτηκε, φτάνοντας ξανά τη διαφορά στους 10 πόντους (78-68) 1.13 πριν το τέλος.

Κλείσιμο
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο ΠΑΟΚ πήρε 16 πόντους στον αιφνιδιασμό, υποχρεώσε τον Κολοσσό σε 18 λάθη και είχε τις λύσεις στο κρίσιμο σημείο.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μάλκολμ Γκρίφιν και ο Έλστον Τέρνερ, με 18 και 17 πόντους αντίστοιχα. Μερίδιο έχει και ο Λοβ, παρά τα 6 λάθη.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης, με 11 πόντους.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Μιχάιλο Άντριτς με 2/7 σουτ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Ο Κάρτερ έκλεψε την μπάλα από τον Ξανθόπουλο, με το σκορ στο 76-68 και στην εξέλιξη ο Λοβ, με δύο βολές έκρινε τον τελικό νικητή. Μάλιστα, μετά τις βολές (78-68), ο Κάρτερ έκλεψε ξανά την μπάλα!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Κερέμ Καντέρ κατάφερε να πετύχει τρίποντο και να κερδίσει το φάουλ, πετυχαίνοντας και τη βολή.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Κολοσσός τα τελευταία τρία λεπτά και τα 18 λάθη που έκανε. Ο ΠΑΟΚ τα χαμένα ριμπάουντ και τα (επίσης) 15 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 40-38, 63-56, 82-74.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Τζένιφερ Άρκιουρι για Μπόρις Τζόνσον: Τον έλεγα «Μέγα Αλέξανδρο» και μου ζητούσε σέξι φώτο όταν ήταν πεσμένος

Εικόνες εποχών... προ κορωνοϊού στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Για βόλτα οι Αθηναίοι στη «σκιά» της Ακρόπολης (φωτογραφίες)

Στους 23 οι νεκροί από την κατάρρευση της δεκαώροφης πολυκατοικίας στο Κάιρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης