Φωτογραφίες: Πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο η εκδήλωση Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Φωτογραφίες: Πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο η εκδήλωση Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Για την προβολή των νησιών καθώς και των καλοκαιρινών πολιτιστικών δρώμενων

perifereia-festival
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στο «Ελληνικό Κέντρο», η εκδήλωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την προβολή των νησιών καθώς και των καλοκαιρινών Πολιτιστικών Δρώμενων με κύριους άξονες το «Φεστιβάλ Χίου» και το νεοσύστατο «Διεθνές Φεστιβάλ Λέσβου Σαπφώ».

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης υποδέχθηκε πάνω από 300 εκλεκτούς καλεσμένους Βρετανούς και Έλληνες στους οποίους απεύθυνε χαιρετισμό .
k30
Ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης

Κλείσιμο
Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Νικήτας, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο Ιωάννης Τσαούσης, ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κούρος και ο George Philip Nicholas Windsor, Earl of St Andrews, πρύτανης του πανεπιστήμιου Bolton οι οποίοι απηύθυναν επίσης χαιρετισμό.

Το γεγονός, που φιλοξενήθηκε στο πανέμορφο κτήριο του «Ελληνικού Κέντρου» στην οδό Paddington, στην καρδιά του Marylebone παρουσίασε η επικοινωνιολόγος Αδριανή Μανέτα.
k20
Victoria Hislop-Λάκης Λαζόπουλος-Εύα Νάθενα-Κωνσταντίνος Μουτζούρης-Δήμητρα Μουτζούρη
Θέμα των ομιλιών κατά κύριο λόγο ήταν τα δυο πολιτιστικά γεγονότα του καλοκαιριού της ΠΒΑ, το «Διεθνές Φεστιβάλ Λέσβου Σαπφώ», που θα πραγματοποιηθεί στις 20-22 Ιουνίου στη Λέσβο και το «Φεστιβάλ Χίου», που θα λάβει χώρα μεταξύ 28 Αυγούστου με 5 Σεπτεμβρίου στη Χίο.

Ο ιστορικός Μιχάλης Μόσχος παρουσίασε τα πεπραγμένα του «Φεστιβάλ Χίου» και έκανε εισαγωγή στη συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ η οποία μίλησε στη συνέχεια για την αγάπη της για τα ελληνικά νησιά, πηγή έμπνευσης των βιβλίων της .
k1
Ο καθηγητής Kevin Featherstone και ο George Winsdor Earl of St Andrews

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Δήμητρα Μουτζούρη, καλλιτεχνική διευθύντρια του «Φεστιβάλ Χίου», που παρουσίασε το πρόγραμμα και τους συντελεστές των δυο Φεστιβάλ. Όσον αφορά στο Φεστιβάλ Λέσβου, αναφέρθηκε στους ομιλητές και καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν, μεταξύ των οποίων οι καθηγήτριες Sandra Boehringer , Laurie Laufer, Ευγενία Γιακουμοπούλου, Τασούλα Καραγεωργίου και Βενετία Κάντσααλλά και οι καλλιτέχνες Λάκης Λαζόπουλος, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Στεφανία Γουλιώτη , Λουκία Μιχαλοπούλου, Δημήτρης Χριστοφορίδης, Ζήσης Ρούμπος αλλά και η διεθνούς φήμης εικαστικός Julia Krahn.

k6
Νάγια Γιακουμάκη-Καλλιόπη Λαιμού-Χρήστος Λαιμός-Sonny o Jaga-Δήμητρα Μουτζούρη

k11
Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας-Ιωάννης Τσαούσης, πρέσβης της Ελλάδας στο Η.Β., Ευθύμιος Μητρόπουλος

Στο «Φεστιβάλ Χίου», που τελείται υπό την Αιγίδα της Βρετανικής Πρεσβείας , θα μιλήσουν οι : Tim Witmarsh ,Regius καθηγητής της Ελληνικής γλώσσας του Πανεπιστήμιου Cambridge, οι καθηγητές: Γιώργος Μπαμπινιώτης και Νίκος Σταμπολίδης, διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης, η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, η ιστορικός και παραγωγός του BBC Bettany Hughes ,ο αρχαιολόγος Θοδωρής Παπακώστας και ο Ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός με εισαγωγικό χαιρετισμό του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Σταμάτη Κριμιζή.

Στο «Φεστιβάλ Χίου» θα συμμετέχουν επίσης η Μιμή Ντενίση , Πρέσβειρα του Βορείου Αιγαίου, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, η Εύα Νάθενα, ο Γιώργος Λεμός καθώς και η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη .

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Εύα Νάθενα, που παρουσίασε την πολυβραβευμένη ταινία της «Φόνισσα», η οποία θα προβληθεί στη Χίο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, αφού προηγηθεί μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση με ακαδημαϊκούς καθηγητές του Ιδρύματος Παπαδιαμάντη.
k3
Εύα Νάθενα-Αγάπη Πολίτη-Γωγώ Αυγερινοπούλου

Τέλος ,ο Λάκης Λαζόπουλος εντυπωσίασε το κοινό μιλώντας για την stand up comedy, που θα παρουσιάσει στο «Διεθνές Φεστιβάλ Λέσβου Σαπφώ» αλλά και για τη νέα του τηλεοπτική σειρά που θα γυριστεί στη Λέσβο .
k25
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν τοπικά προϊόντα του Βορείου Αιγαίου που «ταξίδεψαν» ειδικά για την βραδιά από τα νησιά και έκλεψαν τις εντυπώσεις .

Ανάμεσα στους εκλεκτούς προσκεκλημένους οι: καθηγητής του LSE και πρόεδρος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Κevin Featherstone , 13ος Λόρδος Βύρων , Δήμαρχος του Cambridge George Pippas , Πρόεδρος του Ιδρύματος Τσάκος Ευθύμιος Μητρόπουλος , Πρέσβειρα του Κινήματος προστασίας νήσων Χρυσάνθη Λαιμού, Heini Alfayed, Παύλος και Δημήτρης Χορν, Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Νάγια Γιακουμάκη, Διευθύντρια του ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου Ελένη Σκαρβέλη , γλύπτρια Καλλιόπη Λεμού καθώς επίσης και οι εφοπλιστές: Γ. Φαράκλας με τη σύζυγο του Άννυ, Αναστάσιος Φαφαλιός με την σύζυγο του Ευγενία Λαιμού Μπότσαρη , Μαρία Χατζηπατέρα, Χαράλαμπος Χατζηπατέρας με τη σύζυγο του Καλλιόπη , Χρήστος Λ. Λεμός, Γιώργος Θ. Λαιμός , Νίκος Σκυλίτσης με τη σύζυγο του Πηγή Σκηνίτη, Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Η.Β., αλλά και οι: Βασίλης Κρουστάλλης του ABS , Αλέξανδρος Ξενάκης , Παναγιώτης Τρύφων , Ν. Σαρρής, Ξενοφών Ζαχαρούδης (Αντιπρόεδρος Hellenic Bankers Association ), Αγάπη Πολίτη, Έλενα Χατζηαλεξάνδρου, Δημήτρης Μονιούδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ελλήνων Μηχανικών, Κυριακή Μήτσου του ΕΙΠ, κ.α.

Ειδήσεις σήμερα:

Αναζητείται ο δράστης του φονικού έξω από μπαρ στο Μαρούσι - Βίντεο από τη συμπλοκή και τις πρώτες βοήθειες στο θύμα

Φωτιά στη μάχη του τίτλου - Πρώτη η ΑΕΚ, σοβαρές ελπίδες για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, χαμένος ο ΠΑΟ - Δείτε τα 11 γκολ

Πού βρίσκεται σήμερα ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης