Basketball Champions League, Νίζνι - ΑΕΚ 88-60: Παραδόθηκε σε απουσίες και Ρώσους

Basketball Champions League, Νίζνι - ΑΕΚ 88-60: Παραδόθηκε σε απουσίες και Ρώσους

Η αποδεκατισμένη ΑΕΚ (2-2) υπέστη ακόμη μία βαριά ήττα στο Basketball Champions League, αυτή τη φορά από την αήττητη Νίζνι (4-0), η οποία ετοιμάζει βαλίτσες για το Final-8 - Ο Αντρέι Βοροντσέβιτς με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ ήταν ο ηγέτης των Ρώσων

AEKBC
Οι συνθήκες είναι ειδικές. Δεν χρειάζονται δικαιολογίες. Ούτε... δάκρυα. Η ΑΕΚ γνώρισε βαριά ήττα και στο Νόβγκοροντ, από τη Νίζνι, η οποία έκανε το 4-0 στον όμιλο και ουσιαστικά είναι από τώρα στο Final-8.

Η ΑΕΚ αγωνίστηκε ξανά χωρίς σέντερ, αφού ο Δημήτρης Μαυροειδής δεν αγωνίστηκε ξανά και οι προσπάθειες ενός άλλου Δημήτρη (του Μωραίτη) δεν ήταν αρκετές.

Η ΑΕΚ προσπάθησε για πέντε λεπτά και μετά παραδόθηκε στη Νίζνι, η οποία τη χτύπησε τόσο κοντά στο καλάθι, όσο και μακριά απ' αυτό. Ξανά υστέρησε ο Ντάριλ Μέικον.

Το ματς

Η ΑΕΚ πρόσφερε την ελπίδα για πέντε λεπτά. Όσο σκόραρε ο Δημήτρης Μωραίτης που είχε 8 πόντους στο ξεκίνημα και η «Βασίλισσα» προηγήθηκε με 12-7.

Εκεί ξεκίνησαν τα προβλήματα. Η Νίζνι πίεσε στην άμυνά της, έτρεξε όσο μπορούσε (κάτι που έκανε πριν από 48 ώρες και η Στρασμπούρ) και με ένα σερί 16-0, προηγήθηκε με 23-12!

Από εκείνο το σημείο και μετά, η ΑΕΚ, η οποία έπαιξε ξανά χωρίς σέντερ, έμοιαζε (φυσιολογικά) ανήμπορη να ελέγξει το ματς.

Έχασε τα ριμπάουντ, δεν είχε δημιουργία (15-6 οι ασίστ στο πρώτο ημίχρονο) και είδε τη Νίζνι να βρίσκει λύσεις στο πρόσωπο των Βοροντσέβιτς (11 πόντους στο πρώτο 20λεπτο) και Κόμολοφ (12 πόντους με 4/4 τρίποντα).

Η ΑΕΚ μείωσε με ένα τρίποντο του Μωραίτη σε 37-28, αλλά είχε τη Νίζνι να ανεβάζει τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (41-28) και να κλείνει το ημίχρονο στη μεγαλύτερη τιμή (+16, 46-30) με το τρίποντο του Κόμολοφ.

Κλείσιμο
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικό. Η ΑΕΚ δεν έδειξε διάθεση να ρίξει τη διαφορά, η Νίζνι δεν έδειξε διάθεση να σταματήσει και η διαφορά ξεπέρασε τους 30 πόντους (76-45 στο 33').

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Νίζνι δεν θα μπορούσε να χάσει αν έκανε τα ουσιαστικά: είχε 24 ασίστ, 45 ριμπάουντ, και 50% στα σουτ.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Αντρέι Βοροντσέβιτς με 15 πόντους, 11 ριμπάουντ ο Αρτέμ Κομόλοφ με 21 (5/6 τρίπ.) και ο Κέισι Σέπαρντ στο τέλος με 17 πόντους.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Τορόποφ με 10 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ. Credit και στον Στρέμπκοφ με τις 6 ασίστ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Ντάριλ Μέικον (3/10 σουτ) έκανε ένα ακόμα κακό ματς, μετά το Στρασβούργο.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το σερί 16-0 της Νίζνι που την έφερε από νωρίς στο +11 (23-12 από 7-12).

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Ρογκαβόπουλος έκλεψε την μπάλα και ο Ματσιούλις κάρφωσε με τα δύο χέρια.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Νίζνι δεν έχει να πετάξει τίποτα. Η ΑΕΚ τα πάντα μετά το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 46-30, 81-42, 88-60

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης