Europa League: Στα προημιτελικά Γρανάδα και Ρόμα - Δείτε τα γκολ

Europa League: Στα προημιτελικά Γρανάδα και Ρόμα - Δείτε τα γκολ

Η Ρόμα έκανε το 2/2 απέναντι στη Σαχτάρ (1-2) και πέρασε στους «8» του Europa League, όπως και η «σταχτοπούτα» Γρανάδα παρά την ήττα από τη Μόλντε στη Βουδαπέστη (2-1)

roma_europaa
Δεν έχει τέλος το ευρωπαϊκό όνειρο της Γρανάδα!

Η ισπανική ομάδα έχασε μεν 2-1 από τη Μόλντε στη Νορβηγία, αλλά με το 2-0 του πρώτου ματς πήρε ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League, στην πρώτη της συμμετοχή στην Ευρώπη!

«Χρυσός» σκόρερ για την εκπληκτική ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνες, ο Ρομπέρτο Σολδάδο, ο οποίος στα 35 του ζει… δεύτερη νιότη στη Γρανάδα, έχοντας σκοράρει -θυμίζουμε- και στο πρώτο ματς.

Το παιχνίδι, πάντως, ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τους Ανδαλουσιανούς, αφού, με ένα απίστευτο αυτογκόλ, ο Χεσούς Βαγέχο, στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έκανε πλασέ και άνοιξε το σκορ για τη... Μόλντε στο 29'! Οι Νορβηγοί πίεσαν για να φτάσουν και στο δεύτερο γκολ, ώστε να στείλουν το ματς στην παράταση, αλλά, τελικά, ήρθε η ισοφάριση από τον Σολδάδο (72') με γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι.

Το μόνο, από εκεί και πέρα, που κατάφεραν οι απογοητευμένοι γηπεδούχοι ήταν να πάρουν τη νίκη-γοήτρου με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Έρικ Χέστασντ στο 88ο λεπτό.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ca0qot9x06s9-sf)


Ιταλική ομάδα, με σκορ πρώτου αγώνα υπέρ της με 3-0, σε νοκ άουτ ευρωπαϊκή αναμέτρηση, πολύ απλά σημαίνει… πρόκριση, όπως αποδείχτηκε και στην περίπτωση της Ρόμα!

Οι «τζιαλορόσι» έφυγαν από το Κιεβο με το νικηφόρο 2-1 απέναντι στην Σαχτάρ Ντόνετσκ και, σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα από το πρώτο ματς στο «Ολίμπικο», έκαναν το 2Χ2 εξασφαλίζοντας φυσικά την παρουσία τους στην προημιτελική φάση του φετινού Europa League.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ca0qotai4gdt-sf)


Στο πρώτο ημίχρονο το… σενάριο ήταν βγαλμένο από το βιβλίο οδηγιών του Πάουλο Φονσέκα, με την Ρόμα να αμύνεται με αυτοπεποίθηση και επάρκεια, δημιουργώντας και μερικές καλές ευκαιρίες στην αντεπίθεση.

Την ώρα που οι γηπεδούχοι δυσκολεύθηκαν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, άρα και φάσεις για να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα που… τόσο χρειάζονταν.

Αντιθέτως, ήταν οι φιλοξενούμενοι εκείνοι που πέτυχαν τελικά και γκολ με το… καλημέρα στην επανάληψη, στο 48ο λεπτό, χάρη σε κεφαλιά του Μαγιοράλ, ο οποίος έφτασε έτσι τα έξι τέρματα στην διοργάνωση!

Η Σαχτάρ ήθελε πλέον… πέντε τέρματα για να περάσει εκείνη στην επόμενη φάση. Βρήκε ένα, με την προβολή του Ζούνιορ Μοράες λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, αλλά… μέχρι εκεί.

Μάλιστα, η Ρόμα φρόντισε να βρει και δεύτερο γκολ, όταν από την ισπανική συνεργασία των Πέδρο, Πέρεθ και Μαγιοράλ, ο τελευταίος έστειλε ανενόχλητος την μπάλα στα δίχτυα του Τρουμπίν, για το 1-2 στο 72’…

Σκορ που διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και έδωσε… πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση των Ρωμαίων.

Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης