Παραιτήθηκε από την Εθνική Γερμανίας ο Γιόαχιμ Λεβ - Αποχωρεί μετά το Euro

Παραιτήθηκε από την Εθνική Γερμανίας ο Γιόαχιμ Λεβ - Αποχωρεί μετά το Euro

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Γερμανίας αναμένεται να αποτελέσει ο Γιοάχιμ Λεβ, μετά την ολοκλήρωση του EURO το καλοκαίρι του 2021, μιας και ο 61χρονος τεχνικός υπέβαλλε την παραίτησή του

451695728
Ο Γιόαχιμ Λεβ ζήτησε να τερματίσει το συμβόλαιό του, το οποίο αρχικά ήταν σε ισχύ μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του EURO το καλοκαίρι του 2021.

Το αίτημα του έγινε έγινε αποδεκτό από την Γερμανική Ποδοσφαιρική Ένωση (DFB), η οποία πλέον βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή.

«Πήρα την απόφαση με προσοχή, γεμάτος υπερηφάνεια και τεράστια ευγνωμοσύνη, αλλά παράλληλα διατηρώ το τεράστιο κίνητρο για το προσεχές Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είμαι υπερήφανος επειδή είναι ξεχωριστό και μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ τη χώρα μου. Κι επειδή είχα τη δυνατότητα να συνεργαστώ με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της χώρας για σχεδόν 17 χρόνια.

Είχα σπουδαίους θριάμβους, αλλά και σκληρές ήττες μαζί τους, αλλά πάνω απ' όλα ζήσαμε υπέροχες στιγμές, όχι μόνο λόγω της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014. Είμαι ευγνώμων προς την Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία μου παρείχε πάντα ένα ιδανικό εργασιακό περιβάλλον για εμένα και την ομάδα μου», ήταν τα λόγιά του λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του.

Ο Λεβ αποτέλεσε μέλος της εθνικής Γερμανίας από το 2004, καθώς ήταν βοηθός του Γιούργκεν Κλίνσμαν. Ο τελευταίος αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του το 2006 και από τότε ο Λεβ «αναβαθμίστηκε» σε πρώτο προπονητή της εθνικής Γερμανίας, ενώ, στα 15 χρόνια που κάθεται στον πάγκο της «νατσιονάλμανσαφτ», την οδήγησε στην κατάκτηση του τροπαίου στο Μουντιάλ του 2014 και στην κατάκτηση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών το 16/17.

Πάντως λίγες ημέρες νωρίτερα, η «BILD» είχε αναφέρει πως ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ είναι έτοιμος να αποδεχθεί την πρότασης της Εθνικής Γερμανίας αμέσως μετά το Εuro 2020! 

Πηγή: Gazzetta
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης