Η επόμενη μέρα της Ιστιοπλοΐας

Η επόμενη μέρα της Ιστιοπλοΐας

Η μαρτυρία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου που συγκλόνισε το πανελλήνιο, έφερε την ελληνική ιστιοπλοΐα πιο κοντά στην κάθαρση.  Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το άθλημα βρισκόμαστε προ των ευθυνών μας και κρινόμαστε. Καλούμαστε όμως τώρα να αναλάβουμε δράση για να ανατρέψουμε τα κακώς κείμενα δεκαετιών και να κόψουμε τον δρόμο όσων εκμεταλλεύονται τη θέση τους και κακοποιούν αυτούς που θα έπρεπε να προστατεύουν: τους αθλητές και τις αθλήτριές μας.

Papadimitriou-22
Είναι ευθύνη δική μας να δημιουργήσουμε ένα κλίμα ασφάλειας  για τους ιστιοπλόους μας, για όσους θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα, αλλά και για όσους ήδη δοξάζουν τη χώρα μέσα από αυτό. 

Απαιτείται ριζική αναδιάρθρωση του συστήματος, διαφάνεια και αξιοκρατία, με κώδικα δεοντολογίας και πειθαρχικό κώδικα που δεν θα αφήνουν περιθώρια για άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας. Άκρως απαραίτητη είναι και η επιλογή των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στα παιδιά μας με αυστηρά κριτήρια, με ειδική εκπαίδευση και κατάρτιση σε σχολές προπονητών, αλλά και προπονητικά camps με ομοσπονδιακούς προπονητές.   

Πέρα από το κλίμα ασφάλειας, απαιτείται αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της ίδιας της Ομοσπονδίας, με ανανέωση του καταστατικού της και σχεδιασμό του αγωνιστικού προγράμματος έτσι ώστε να έχει διάρκεια τουλάχιστον τετραετίας.  Φυσικά, το οικονομικό σκέλος είναι που θα επιτρέψει την πλήρη ανάπτυξη του οράματος μας για το άθλημα, γι’ αυτό και θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην απορρόφηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Υπάρχει μακρόπνοο σχέδιο, πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από το οποίο θα υποστηριχθούν και οι μικρότεροι όμιλοι της περιφέρειας, καθώς όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε το μέλλον της ιστιοπλοΐας, κανένας δεν θα μείνει στο περιθώριο.  

Ο «Φρέσκος Άνεμος» έχει διατρανώσει τις θέσεις του εξαρχής, δεν περιορίζεται πίσω από γραφεία και κλειστές πόρτες. Δεν μας αφορούν οι τακτικισμοί, βγαίνουμε μπροστά, δηλώνουμε το παρών και ξεκαθαρίζουμε πως η επόμενη μέρα για την ιστιοπλοΐα έχει διακριτά όρια, αξιοκρατία, διαφάνεια και εκπαίδευση σε όλους τους τομείς.
Papadimitriou-16

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου είναι Υποψήφιος Προέδρος και επικεφαλής του «Φρέσκου Ανέμου» για τις επερχόμενες εκλογές της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης