Champions League, Πόρτο-Γιουβέντους 2-1: Οι «Δράκοι» υπέταξαν την «Μεγάλη Κυρία» - Δείτε τα γκολ

Champions League, Πόρτο-Γιουβέντους 2-1: Οι «Δράκοι» υπέταξαν την «Μεγάλη Κυρία» - Δείτε τα γκολ

Η Πόρτο με δύο τέρματα στην εκκίνηση των δύο ημιχρόνων, προηγήθηκε 2-0, αλλά ο Κιέζα μείωσε στο 83’ και έδωσε σημαντικές ελπίδες πρόκρισης στην Γιουβέντους, παρά την ήττα με 2-1 - Στο άλλο ματς, η Σεβίλλη άνοιξε το σκορ, ωστόσο η Ντόρτμουντ με τον σούπερ Χάαλαντ (δύο γκολ) έφτασε στην ανατροπή και τη νίκη (2-3) βάζοντας πλώρη για τα προημιτελικά του Champions League

porto-juventus-0
Με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις συνεχίστηκε το πρόγραμμα της φάσης των «16» του Champions League!

Στο «Ντραγκάο», μια υπνωτισμένη Γιουβέντους δέχτηκε από ένα γκολ στην εκκίνηση των δύο ημιχρόνων από τα γκολ του Ταρεμί μετά από λάθος του Μπετανκούρ στα 65 δεύτερα μετά την έναρξη του ματς και του Μαρεγκά στα 20 δεύτερα από την έναρξη της επανάληψης και βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Όμως ο Κιέζα αναπτέρωσε τις ελπίδες των «μπιανκονέρι» για πρόκριση με το 2-1 στο 83ο λεπτό.

Στο έτερο ματς της βραδιάς, η φορμαρισμένη Σεβίλλη άνοιξε το σκορ μόλις στο 7', ωστόσο η Ντόρτμουντ με τον τρομερό Χάαλαντ (δύο γκολ) έφτασε στην ανατροπή και τη νίκη (2-3) θέτοντας τα θεμέλια πρόκρισης για τα προημιτελικά.

Θυμηθείτε εδώ το Live των αγώνων

Πόρτο – Γιουβέντους 2-1: Παραμύθι με Δράκο, αλλά και ελπίδα για την Κυρία

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9c5amp8nw21-sf)


Ηταν απλά ζήτημα δευτερολέπτων. Βασικά ήταν θέμα απουσίας συγκέντρωσης, του Σέζνι και της άμυνάς τους αρχικά. Και όλης της Γιουβέντους καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής της στο «Ντραγκάο». Εκεί όπου μπήκε στα δύο ημίχρονα και έφαγε γκολ στα 60 δεύτερα και μετά ακόμα χειρότερα στα 20 δεύτερα. Γενικώς ήταν χάλια απέναντι στην Πόρτο και πάλι καλά που βρήκε αυτό το γκολ στο φινάλε, ώστε φεύγοντας από την Πορτογαλία με τος εις βάρος της 2-1, να ελπίζει πλέον ότι ακόμα και με 1-0 στο Τορίνο θα συνεχίσει εκείνη στους «8» του Champions League. Κάτι που όπως φάνηκε βέβαια, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Στην πρώτη στιγμή του αγώνα ο Σέζνι έδωσε λάθος την πάσα στον Μπεντανκούρ, ο οποίος του την επέστρεψε με ακόμα χειρότερο τρόπο. Ο Ταρεμί το κατάλαβε και με προβολή έβαλε το πρώτο γκολ του στον θεσμό. Μέχρι το 41’ και το ψαλιδάκι του Ραμπιό που έβγαλε δύσκολα ο Μαρκεζίν, η Γηραιά Κυρία δεν βλεπόταν. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άφαντος σε όλο το ματς είδε τον Μαναφά να τον αδρανοποιεί εντελώς.

Με την έναρξη της επανάληψης το κακό έγινε διπλό, καθώς ο Μαρεγκά πλάσαρε για το 2-0. Με ένα απίθανο γυριστό ο Κορόνα απείλησε για τρίτο, μα τελικά το γκολ ήρθε για τους Μπινακονέρι με το τέλειο σκαστό του Κιέζα (82’). Η Πόρτο μπορεί να καμαρώνει λοιπόν ότι νίκησε για πρώτη της φορά τη Γιουβέντους (1-1-4), ενώ η ομάδα του Αντρέα Πίρλο δεν μπορεί να βρει λόγους υπερηφάνειας σε αυτό το αγωνιστικό βράδυ. Μπορεί όμως να κουμαντάρει πλέον το ζευγάρωμα και στη ρεβάνς να κλέψει ένα εισιτήριο που φάνηκε ότι πήγαινε να της ξεγλιστρήσει για τα καλά.

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Μαρκεζίν, Πέπε, Μπεμπά, Μαναφά, Ζαϊντού, Ουρίμπε, Ολιβέιρα (90’ Κοσνεϊσάο), Κορόνα (90’ Λουμ), Οτάβιο (57’ Λουίς Ντίας), Ταρεμί, Μαρεγκά (66΄ Γκρούγιτς)

Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο): Σέζνι, Κιελίνι (34’ Ντεμιράλ), Ντε Λιχτ, Ντανίλο, Αλεξ Σάντρο, Μπεντανκούρ, ΜακΚένι (63’ Μοράτα), Ραμπιό, Κουλουσέφσκι (77' Ράμσεϊ), Κιέζα, Κριστιάνο Ρονάλντο.


Σεβίλλη - Ντόρτμουντ 2-3: Φαινόμενο είσαι (και) εσύ, Χάαλαντ!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9c595yvosi9-sf)


Κλείσιμο
Ο Μπαπέ θάμπωσε τη Βαρκελώνη, ο Χάαλαντ τη Σεβίλλη και οι δυο τους τον ποδοσφαιρικό πλανήτη! Ο Νορβηγός πήρε τη… σκυτάλη από τον Γάλλο, πέτυχε δυο γκολ στο «Σάντσες Πιχθουάν», έδωσε τη νίκη 3-2 στη Ντόρτμουντ κι έστειλε την ομάδα του πιο κοντά στους «16» του Champions League. O Χάαλαντ έφτασε τα 18 γκολ στη διοργάνωση και χρειάστηκε μόλις 13 ματς για να το πετύχε! Οσο για τη Σεβίλλη, μετά το πρώτο καλό τέταρτο… παραδόθηκε στα κενά που είχε ο άξονάς της, όμως το γκολ του Ντε Γιονγκ της αφήνει κάποιες ελπίδες ανατροπής!

Το γκολ των Σεβιλιάνων… ξύπνησε τον Χάαλαντ!
Η Σεβίλλη μπήκε με διάθεση να αφήσει χώρους στη Ντόρτμουντ και στην πρώτη της φάση άνοιξε το σκορ. Χρειάστηκαν μόλις επτά λεπτά οι Σεβιλιάνοι για να προηγηθούν, όταν από το σουτ του Σούσο η μπάλα βρήκε στον Χούμελς και κατέληξε στα δίχτυα. Για ένα τέταρτο οι Ισπανοί ήλεγχαν το ματς, κρατούσαν κλειστούς χώρους και δεν άφηναν τους φιλοξενούμενους να δημιουργήσουν! Ωστόσο, όταν εμφανίστηκαν τα προβλήματα στον άξονα οι γηπεδούχοι κατέρρευσαν και η Ντόρτμουντ έφερε τα πάνω - κάτω! Στο 19' ο Νταχούντ βρήκε χώρο, έκανε υπέροχη προσποίηση και με ιδανικό σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 1-1.

Το πάρτι των Βεστφαλών μόλις είχε αρχίσει και με μπροστάρη τον Χάαλαντ ήρθε η ολική ανατροπή! Στο 27 ήρθε το δεύτερο γκολ. Τρομερή ενέργεια του Χάαλαντ από τη σέντρα, άλλαξε υπέροχα με τον Σάντσο και με εντυπωσιακό τελείωμα ο Νορβηγός πέτυχε το 2-1, δείχνοντας παράλληλα τις άγριες διαθέσεις του. Επτά λεπτά αργότερα ο Χάαλαντ χρειάστηκε μια επαφή με τη μπάλα για να αναγκάσει τον Μπόνο σε μια απίθανη επέμβαση! Ο 20χρονος έκανε ό,τι ήθελε και η Σεβίλλη έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει. Στο 35' οι φιλοξενούμενοι έχασαν ακόμα μια ευκαιρία, αλλά ο Χούμελς δεν μπόρεσε από καλή θέση να βρει δίχτυα. Οι Σεβιλιάνοι προσπάθησαν να βρουν ένα γκολ πριν το ημίχρονο, αλλά τα κενά στον άξονα ήταν πολλά. Ετσι, στο 43’ από το λάθος των Ράκιτιτς – Γκόμες, ο Ρόις πήρε τη μπάλα, μοίρασε ιδανικά στον Χάαλαντ, ο οποίος με άψογο αριστερό πέτυχε το 3-1 κι έφτασε τα 18 γκολ στο Champions League, όσα έχει και ο Λεβαντόφσκι από την έναρξη της περσινής σεζόν.

Ο Λοπετέγι άλλαξε τα πάντα στην προσπάθειά του να ξαναβάλει τη Σεβίλλη στο ματς. Ο Ράκιτιτς που ήταν σκιά του καλού του εαυτού πέρασε εκτός, όπως και λίγο αργότερα η τριπλέτα της επίθεσης. Οι Σεβιλιάνοι είχαν την κατοχή, αλλά όχι και τον τρόπο να φανούν απειλητικοί. Μόνο κάποιες ατομικές ενέργειες του Νάβας και τίποτα περισσότερο… Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 74’ για να δούμε την ευκαιρία των γηπεδούχων!

Μείωσε ο Ντε Γιονγκ και διατήρησε… ελπίδες!
Ο Οσκαρ εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, στον Χιτζ, αλλά δεν κατέληξε ποτέ στα δίχτυα! Στο 84’ η Σεβίλλη στην καλύτερή της προσπάθεια μπήκε ξανά στο κόλπο, αφού ο Ντε Γιονγκ βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ μείωσε σε 3-2. Η Ντόρτμουντ πάντως θα μπορούσε να «κλειδώσει» την πρόκριση, αλλά στο 90’ ο Σάντσο με ωραία ατομική ενέργεια δεν κατάφερε να σκοράρει.

Σεβίλλη: Μπόνο, Νάβας, Εσκουδέρο, Κάρλος, Κουντέ, Ράκιτιτς (46' Γκουντέλι), Γκόμες (60' Τόρες), Φερνάντο, Σούσο (60' Ντε Γιονγκ), Χορδάν (72' Οσκαρ), Εν-Νεσίρι (60' Μουνίρ)

Ντόρτμουντ: Χιτζ, Χούμελς, Γκερέιρο (77' Πάσλακ), Ακάνζι, Μορέι, Τσαν, Νταχούντ (89' Μενιέ), Σάντσο, Μπέλινγκχαμ, Ρόις (80' Μπραντ), Χάαλαντ

Στις χθεσινές αναμετρήσεις, Παρί και Λίβερπουλ έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους «8» του Champions League.

Λειψία – Λίβερπουλ 0-2: Στην Ευρώπη είναι αλλιώς

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9baka0jkstd-sf)


Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν 1-4: Ο Βασιλιάς (Μέσι) «πέθανε», ο Βασιλιάς (Μπαπέ) ζει

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9bamqs66skx-sf)


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τεράστιος Τσιτσιπάς: Κέρδισε 3-2 σετ τον Ναδάλ με ανατροπή και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open

Ολυμπιακός - Αϊντχόφεν: Ο αγώνας της χρονιάς για τους «ερυθρόλευκους»!

Μετά το παράνομο κορωνοπάρτι... η πρώην σύζυγος του Μαχρέζ πουλάει «ροζ» υλικό της στο OnlyFans
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης