Όπως ανέφερε, ο Νορβηγός έχει ανακτήσει την όρασή του και είναι σε καλύτερη κατάσταση από χθες, χωρίς όμως να μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για την μελλοντική πορεία της υγείας του.
«Ο Oμάρ ήρθε στο νοσοκομείο μας τη νύχτα. Υπάρχει ένα πρόβλημα και στα δύο μάτια, αλλά το ένα μάτι είναι σε πιο άσχημη κατάσταση. Εγώ και οι άλλοι γιατροί μας προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Υποβλήθηκε σε όλες τις αναγκαίες εξετάσεις. Τώρα νοσηλεύεται στο δωμάτιο του και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Η τωρινή κατάσταση του είναι καλύτερη από χτες, πιθανότατα θα χρειαστεί συνεχόμενες μικροεπεμβάσεις, αλλά αυτό θα καθοριστεί από τις εξετάσεις», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Το νοσοκομείο μας διαθέτει τον καλύτερο εξοπλισμό όρασης. Έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιες περιπτώσεις στο παρελθόν. Οι ασθενείς έρχονται επίσης σε εμάς από όλη την Τουρκία. Έχουμε αυτές τις δυνατότητες. Έχουμε εργαστήριο βλαστικών κυττάρων. Θα κάνουμε ό, τι απαιτείται για αυτό. Έχει όραση τώρα, αλλά δεν θα ήταν σωστό να πούμε τίποτα για τη μελλοντική πορεία. Μια απλή κηλίδα στο πρόσωπο μπορεί να αλλάξει πολύ την όραση. Θα εφαρμόσουμε την απαραίτητη επεξεργασία για θερμικά χημικά εγκαύματα».
Κλείοντας, είπε: «Κάναμε τη διαδικασία καθαρισμού για αυτό το έγκαυμα, καθαρίσαμε τα μάτια. Σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, κάναμε τα πάντα. Έχουμε κάνει τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν. Τώρα, σχεδιάζουμε τις διαδικασίες αποκατάστασης βήμα προς βήμα. Θα συνεχίσουμε αλλά θα παράσχουμε περισσότερες πληροφορίες αύριο».
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.