Παπαγιάννης: Όγδοος στις τάπες στην ιστορία του Παναθηναϊκού

Παπαγιάννης: Όγδοος στις τάπες στην ιστορία του Παναθηναϊκού

Ο διεθνής σέντερ γράφει ιστορία

Papagiannis
Πέρα από τους 20 πόντους και τα 11 ριμπάουντ που είχε στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ηρακλή, ο Γιώργος Παπαγιάννης με τις τρεις τάπες που έκανε έγραψε ιστορία. Ο νεαρός σέντερ «έπιασε» τον Μάικ Μπατίστ στην 8η θέση της λίστας των κορυφαίων μπλοκέρ στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Basket League (από το 1992/93).

Συγκεκριμένα, έφτασε τις 88, όσες είχε και ο Αμερικανός παλαίμαχος άσος. Παράλληλα ο Big Papa έγινε ο δωδέκατος παίκτης με νταμπλ-νταμπλ στο φετινό πρωτάθλημα.

Ακόμη ο διεθνής σέντερ, με τα 10 εύστοχα δίποντα του (10/12) σημείωσε νέο ρεκόρ περιόδου -Μαυροκεφαλίδης και Αγκμπελίς είχαν από εννιά- για να του... το πάρει ο Γιανίκ Μορέιρα λίγο μετά έχοντας 13 στο ματς της ΑΕΚ στο Λαύριο. Ακόμη κι έτσι όμως, ο Παπαγιάννης είναι ο μόνος παίκτης του Παναθηναϊκού που έφτασε σε διψήφιο αριθμό εύστοχων διπόντων σε ένα παιχνίδι στα τελευταία τρία χρόνια. Ήταν ο ίδιος που είχε 11 πέρσι στο εκτός έδρας ματς με τον Προμηθέα. Ο τελευταίος που είχε ανάλογη επίδοση ήταν ο Ζακ Όγκαστ με 10 στο εντός έδρας παιχνίδι με την Κύμη της σεζόν 2017/18.

Στο μεταξύ, ο Ντίνος Μήτογλου ανέβηκε στη 13η θέση της λίστας των κορυφαίων ριμπάουντερ στην ιστορία των «πράσινων». Είχε επτά στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, έφτασε τα 426 και ξεπέρασε τόσο τον Ζέλικο Ρέμπρατσα που είχε 421 στη διετία 1999-2001 όσο και τον Ίαν Βουγιούκα που με το μοναδικό του ριμπάουντ σε αυτό το ματς, έφτασε τα 424. Ακόμη ο Μήτογλου έχοντας 3/8 δίποντα, έφτασε τα 200 εύστοχα στη Basket League. Έχει πλέον 200/346 (57,8%).

Ο Σέλβιν Μακ που μοίρασε 10 ασίστ έγινε ο τρίτος παίκτης της φετινής Basket League με διψήφια επίδοση. Δύο φορές έφτασε σε αυτήν ο Βασίλης Μουράτος και μία ο Σκάιλερ Μπόουλιν.

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης έφτασε για πρώτη φορά στις 38 εμφανίσεις του στο Πρωτάθλημα σε διψήφια επίδοση στο σκοράρισμα. Οι 11 πόντοι του δηλαδή αποτελούν ρεκόρ καριέρας αφού το προηγούμενο ήταν οι οχτώ που είχε φέτος κόντρα στον ΠΑΟΚ και τρεις φορές στη σεζόν 2018-19.

Κλείσιμο
Σε ομαδικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός σημείωσε την πρώτη «100άρα» της φετινής Basket League και βέβαια την κορυφαία, ως τώρα, επιθετική επίδοση της σεζόν. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των 97 πόντων που είχε ο Ιωνικός στο ματς της 7ης αγωνιστικής στη Λάρισα.

Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα ισοφάρισε δύο φορές την κορυφαία επίδοση ενός δεκαλέπτου, έχοντας από 31 πόντους στην πρώτη και στην τρίτη περίοδο. Στην ίδια επίδοση στις προηγούμενες αγωνιστικές έφτασαν το Λαύριο στη δεύτερη περίοδο του ματς με τον Άρη και ο Ιωνικός στη δεύτερη περίοδο του παιχνιδιού με τη Λάρισα.

Οι «πράσινοι» έφτασαν σε ρεκόρ περιόδου έχοντας 26 ασίστ για να ξεπεράσουν την επίδοση των 25 που είχε η ΑΕΚ στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με τη Λάρισα. Ακόμη οι πρωταθλητές Ελλάδας, με τη διαφορά των 32 πόντων του τελικού σκορ, σημείωσαν ρεκόρ περιόδου στη μέγιστη διαφορά που σημειώθηκε στη διάρκεια ενός αγώνα της φετινής Basket League μετά το +31 που είχαν απέναντι στον ΠΑΟΚ (96-65).


Ειδήσεις σήμερα

Υποχωρεί από τα δυτικά η κακοκαιρία - Τι καιρό θα έχουμε την Πρωτοχρονιά

Τομ Κρουζ: Φτιάχνει στούντιο «οχυρό» κατά του κορωνοϊού σε πρώην στρατιωτική βάση!

Τραμπ: Fake news τα περιοδικά μόδας αφού σνόμπαραν την... καλύτερη Πρώτη Κυρία! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης