Ολυμπιακός: Με αυτοπεποίθηση κόντρα στην Πόρτο για το….διπλό (βίντεο)

Ολυμπιακός: Με αυτοπεποίθηση κόντρα στην Πόρτο για το….διπλό (βίντεο)

Το πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς για το δεύτερο τρίποντο στο  Champions League (22:00, Cosmotesport 2) - Οι σκέψεις του προπονητή της Πόρτο - Η προϊστορία στις αναμετρήσεις των δυο ομάδων

olympiacos-marseille-arthro
Με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τον φέρει ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε στις 22:00 (Cosmotesport 2HD) την Πόρτο στο «Νταγκάο» για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Οι « ερυθρόλευκοι» με συνταγή…. Μαρσέιγ θα επιδιώξουν να φύγουν από την Πορτογαλία με βαθμό ή βαθμούς στη βαλίτσα τους, ωστόσο το έργο τους μόνο εύκολο δεν θα είναι. Ο Πέδρο Μαρτίνς μετράει ακόμα δυο απώλειες, καθώς εκτός του Μαντί Καμαρά που έμεινε Πειραιά λόγω κορωνοϊού, δεν θα έχει για τον ίδιο λόγο στη διάθεση του και τους Μπα και Σουντανί. Συν τοις άλλοις οι «Δράκοι» θα έχουν στο πλευρό τους και 3.750 οπαδούς τους.
Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν τον αγώνα αφού διευκρίνισε πως πότε δεν είπε ότι η ομάδα του θα προκριθεί στην επόμενη φάση και πως αυτό που είπε ήταν πως στον όμιλο υπάρχουν τρεις δυνατές ομάδες, ο Ολυμπιακός, η Πόρτο και η Μαρσέιγ. Επίσης σημείωσε πως το παιχνίδι με τους «Δράκους» θα είναι πολύ δύσκολο, ισορροπημένο και μοιρασμένο όπως με Μαρσέιγ, αλλά αυτός και οι παίκτες του έχουν αυτοπεποίθηση, κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις του Σα. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού που αποκτήθηκε από την Πόρτο τόνισε πως η ομάδα του αλλά και αυτή του Κοσνεΐσάο είναι στο ίδιο επίπεδο, όμως στόχος είναι νίκη.


Συνέντευξη Τύπου (Πόρτο - Ολυμπιακός) / Press Conference (FC Porto - Olympiacos)


Τα πλάνα των Μαρτίνς και Κοσνεϊσάο

Ο Πέδρο Μαρτίνς θα προχωρήσει σε μία αλλαγή σε σχέση με την ομάδα που παρέταξε πριν μία εβδομάδα κόντρα στην Πόρτο. Ο Σα θα είναι κάτω από τα δοκάρια σε ένα γήπεδο που το ξέρει καλύτερα από τον καθένα.

Στο δεξί άκρο της άμυνας θα παίξει ο Ραφίνια και αριστερά ο Χολέμπας. Ο Σισέ θα πάρει τη θέση του φίλου του, Μπα και ο Σεμέδο θα είναι ο άλλος στόπερ. Μπουχαλάκης και Εμβιλά θα αναλάβουν τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Μασούρας και Ραντζέλοβιτς θα παίξουν στα άκρα με τον Βαλμπουενά να κινείται σε ρόλο οργανωτή πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Κλείσιμο

Οι « ερυθρολευκοι» παραμένουν αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, έχοντας σκοράρει μόνο στα β’ ημίχρονα των αγώνων τους (13 γκολ συνολικά). Το προγραμματισμένο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Super League Interwetten αναβλήθηκε κάτι στο οποίο στάθηκε και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο στη συνετευξή τυπου τονιζοντας ότι ο Ολυμπιακός θα είναι πιο ξεκούραστος. «Ο Ολυμπιακός είναι πιο ξεκούραστος από εμάς αφού δεν είχε ματς πρωταθλήματος. Η ελληνική ομοσπονδία προστατεύει τις ομάδες. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα και έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτό το επίπεδο. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε πως θα βελτιωνόμαστε συνεχώς και να ελαχιστοποιούμε τα λάθη μας. Είναι πολύ σημαντικό ματς και έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, αλλά δεν είναι το πιο κρίσιμο», ανέφερε ο τεχνικός της Πόρτο.

Ο Κονσεϊσάο, θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή να δει την κατάσταση του Οτάβιο (χαφ) και του Ντίας (βασικός εξτρέμ), που απουσίασαν από το ματς πρωταθλήματος με τη Ζιλ Βιθέντε (1-0 εντός), ενώ δεν θα έχει στην διάθεση του τον πρώην «ερυθρόλευκο» Μαρκάνο. Σύμφωνα με τα πορτογαλικά μέσα θα παρατάξει την ομάδα με 4-2-3-1 και τους Μαρτσεσίν κάτω από τα δοκάρια, οι Μαναφά, Μπεμπά, Πέπε, Ζαϊντού στην άμυνα, τα δυο χαφ θα είναι ο Σ. Ολιβέιρα και ο Ουρίμπε που θα έχουν μπροστά τους Φ. Αντερσον (Ντίας), Οτάβιο, Κορόνα και στην κορυφή ο Μαρεγκά


Η παράδοση και η…κόντρα των Πορτογάλων τεχνικών

Οι Πειραιώτες επιστρέφουν στην έδρα της Πόρτο ύστερα από 7.707 ημέρες. Τελευταία φορά ήταν στις 21 Σεπτεμβρίου του 1999 για τον 5ο όμιλο του Champions League στον οποίο συμμετείχαν Ρεαλ Μαδρίτης και Μόλντε με την ομάδα του Ντούσαν Μπάγιεβιτς και πρώτα… βιολιά τον Ζιοβάνι και του Ζάχοβιτς να γνωρίζει την ήττα με 2-0 στο «Ντας Άντας» από την ομάδα του Φερνάντο Σάντος με γκολ των Εσκερντίνια από φάουλ και κοντινό πλασέ του Ζαρντέλ. Τότε ο Ολυμπιακός είχε τερματίσει στην 3η θέση του ομίλου με 7 βαθμούς πίσω από Ρεάλ (13) και Πόρτο (12).

1999-00 PORTO - OLYMPIACOS 2-0 (CL)


Αν και η παράδοση μεταξύ των δυο ομάδων… γέρνει ελαφρά προς τον Ολυμπιακό, ο οποίος μετράει τρεις νίκες, μια ισοπαλία και δυο ήττες στα 6 ματς που έχουν δώσει στο παρελθόν, στο Πόρτο οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν νικήσει ποτέ (1 ισοπαλία, 2 ήττες). Γενικά, στην Πορτογαλία οι Πειραιώτες έχουν πανηγυρίσει μόλις ένα διπλό σε 8 επισκέψεις και αυτό ήταν κόντρα στην Αρούκα τον Αύγουστο του 2016 για τα προκριματικά του Europa Leagυe (1-2-5).

Σέρζιο Κονσεϊσάο και Πέδρο Μαρτίνς έχουν τεθεί αντιμέτωποι 14 φορές συνολικά, με τον τεχνικό των «δράκων» έχει 9 νίκες και τον συμπατριώτη του στον Ολυμπιακό μόλις 2.

Η….σφυρίχτρα

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ντάνιελ Ζίμπερτ. Ο 36χρονος Γερμανός έχει σφυρίξει κατά το παρελθόν μόνο σε ένα διεθνές παιχνίδι ελληνικής ομάδας και συγκεκριμένα σε εκείνο της ΑΕΚ με την Τραμπζονσπόρ (1-3), στις 22 Αυγούστου 2019.

Κατά την εφετινή πορεία του, έως τώρα είχε παρουσία σε δύο αγώνες του γερμανικού πρωταθλήματος κι έναν του Κυπέλλου, ενώ σε διεθνές επίπεδο διηύθυνε τον αγώνα Μπεσίκτας-Ρίο Άβε (γ΄ προκριματικός Europa League), το παιχνίδι Φινλανδία-Ουαλία (Nations League) και τη φιλική συνάντηση Ιταλία-Μολδαβία.

Βοηθοί του Ζίμπερτ στο Πόρτο θα είναι οι Γιαν Ζάιντελ και Ράφαελ Φόλτιν. Καθήκοντα τέταρτου διαιτητή θα ασκήσει ο Μάρκο Φριτς, ενώ στο VAR θα βρεθούν οι Μπάστιαν Ντάνκερτ, Μαρκ Μπορς.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα δώρα του Αντετοκούνμπο στον Τσιτσιπά - Δείτε βίντεο

Γιουβέντους: Χωρίς Κριστιάνο δεν έχει πάρτι- Δεύτερη σερί ισοπαλία (βίντεο)

Serie A, Μίλαν - Ρόμα 3-3: Ο Ιμπραΐμοβιτς δεν... κατάφερε να νικήσει τους Ρωμαίους (βίντεο με τα γκολ)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης