Ολιβέιρα: «Δεν περίμενα να πάρει ο ΠΑΟΚ τη νίκη στην έδρα του Ολυμπιακού»

Ολιβέιρα: «Δεν περίμενα να πάρει ο ΠΑΟΚ τη νίκη στην έδρα του Ολυμπιακού»

Ο Πορτογάλος άσος της ΑΕΚ παραδέχθηκε ότι η νίκη του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη ήταν έκπληξη και χαρακτήρισε την κόντρα των Δικέφαλων έναν ακόμη τελικό

ΟΛΙΒΕΙΡΑ
Αναλυτικά όσα είπε ο Νέλσον Ολιβέιρα στην κάμερα της Nova:

Για το αν θεωρεί τον εαυτό του πρωταγωνιστή της ομάδας: «Πιστεύω ότι δεν είμαι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Αυτό που κάνω είναι να προσπαθώ, να βοηθήσω την ομάδα, η οποία είναι σε πάρα πολύ κατάσταση. Πολλοί συμπαίκτες μου είναι σε καλή φόρμα και εγώ με την σειρά μου, θεωρώ πως είμαι από τους σημαντικούς ποδοσφαιριστές. Βοηθάνε όλοι. Οσοι παίζουν και όσοι συμμετέχουν σε αγώνες για λίγα λεπτά, είναι πολύ σημαντικοί για την ομάδα. Οπότε, δεν μου αρέσει να θεωρώ τον εαυτό μου πρωταγωνιστή».

Για το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Αυτό που έκανα, στο πλαίσιο της συνολικής πίεσης της ομάδας, εκμεταλλεύτηκα ένα λάθος που έκανε ο κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού. Πήρα την μπάλα και σε εκείνο το σημείο, επειδή το συζήτησα και με τον Μάνταλο, θα μπορούσα να είχα προχωρήσει λίγο παραπάνω, να κάνω ένα έξτρα βήμα και ότι βιάστηκα να τελειώσω την φάση. Μερικές φορές στο ποδόσφαιρο, κι ένα βήμα αρκεί να κάνεις κάποιο λάθος, γιατί δίνεις χρόνο στον τερματοφύλακα να βγει κι αυτός του Παναθηναϊκού είναι ογκώδης, οπότε θα μπορούσε να καλύψει περισσότερο την εστία. Είδα ότι δεν ήταν έτοιμος, έτσι έκανα το σουτ, σκόραρα οπότε το γκολ είναι μετά από την συνολική πίεση της ομάδας».

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ και για το αν είναι ο μεγάλος τελικός: «Δεν είναι ο πραγματικός τελικός. Θεωρώ πως είναι ένας ακόμα τελικός. Εχουμε έναν το Σαββατοκύριακο κι επίσης τον τελικό Κυπέλλου. Είναι ένας σημαντικός αγώνας, αυτός με τον ΠΑΟΚ. Ξεκινώντας τα Play Off, είπαμε ότι όλα τα παιχνίδια, είναι τελικοί και θα έπρεπε να καλύψουμε μια διαφορά. Εχουμε την ευκαιρία απέναντι στον ΠΑΟΚ, να μπορέσουμε να βρεθούμε στην δεύτερη θέση. Οπότε με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, πρέπει να πάρουμε τη νίκη».

Για το αν περίμενε τη νίκη του ΠΑΟΚ στην έδρα του Ολυμπιακού: «Η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα. Ως ποδοσφαιριστής, μετά την επιστροφή των βαθμών, έβαλα τον εαυτό μου στη θέση των παικτών του ΠΑΟΚ και πίστευα ότι θα έμπαιναν, με ένα έξτρα κίνητρο, γιατί είναι στο παιχνίδι της δεύτερης θέσης. Οπότε, περίμενα ότι θα είχαν μια διαφορετική αντίδραση αλλά δεν περίμενα να πάρει ο ΠΑΟΚ τη νίκη. Είναι μια καλή ομάδα, την θεωρώ φέτος σε καλύτερη κατάσταση, γιατί ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οπως και ο Ολυμπιακός είναι μια καλή ομάδα. Οι διαφορές μεταξύ των δύο, δεν είναι και παρά πολλές αλλά δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ στην έδρα του Ολυμπιακού».

Για το αν περιμένει από τον ΠΑΟΚ να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό, σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Όχι μόνο απέναντι στον ΠΑΟΚ. Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι. Το ότι κερδίσαμε μέσα στην έδρα του και είχαμε τον απόλυτο έλεγχο στην Τούμπα, δεν σημαίνει ότι θα γίνει κάτι παρόμοιο στο ΟΑΚΑ, γιατί είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι κανείς από εμάς δεν πιστεύει ότι θα πετύχουμε δύο ή τρία γκολ εύκολα. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα έξτρα κίνητρο, γιατί ξέρει ότι με μία ισοπαλία είναι μπροστά στη βαθμολογία. Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι μπορούν να σκέφτονται να έρθουν να πάρουν μία "εκδίκηση", λόγω του πρώτου παιχνιδιού. Θέλω να πιστεύω ότι θα έρθουν να προσπαθήσουν να μην χάσουν το παιχνίδι και εμείς θα κάνουμε το παν για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το αν κάνει πιο δύσκολο το έργο της ΑΕΚ, το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ παίζει για δύο αποτελέσματα: «Νομίζω ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει και εις βάρος του ΠΑΟΚ, γιατί αν μπει στο παιχνίδι, επιδιώκοντας να πάρει την ισοπαλία, σε μια άτυχη στιγμή μπορούν να δεχθούν γκολ. Για εμάς είναι το ίδιο. Μπαίνουμε για να κερδίσουμε».

Για τη δήλωση που είχε κάνει πριν από μερικά παιχνίδια, λέγοντας πως η ΑΕΚ θα είναι αυτή που θα πάρει την δεύτερη θέση: «Νομίζω όταν το είχα πει ήταν και διαφορετική η βαθμολογία. Δεν είχαν αφαιρεθεί ακόμα οι επτά βαθμοί. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι καλύτερη ομάδα από εμάς. Αν βάλουμε κάτω ξεχωριστά τους παίκτες και τους συγκρίνουμε, νομίζω πως είμαστε σε ατομικά χαρακτηριστικά καλύτεροι. Αν είμαστε ενωμένοι και εμφανιστούμε ως σύνολο, όπως στο ματς της Τούμπας, πιστεύω πως δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή από το να κερδίσουμε».

Ειδήσεις σήμερα

Καρέρα: «Να παίξουμε χωρίς φόβο και να εκμεταλλευτούμε τις αρετές μας»

Απίστευτο σκορ στην Championship: Γουίγκαν-Χαλ 7-0 στο ημίχρονο!

Ολίβια Κούλπο: Η Μις Υφήλιος 2012 ποζάρει με μαγιό και «ρίχνει» το Sports Illustrated
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης