Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο... ψεκασμένος κόσμος του και ο γκουρού που (του) κινεί τα νήματα

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο... ψεκασμένος κόσμος του και ο γκουρού που (του) κινεί τα νήματα

Η φίλη του η συκιά, οι συνεδρίες αγκαλιάσματος, η αποτοξίνωση με… τραμπολίνο, οι συζητήσεις του με το… νερό  και όλα όσα χτύπησαν τον Νόβακ Τζόκοβιτς -εκτός από τον κορωνοϊό

djokovic34
Είναι το Νο1 του παγκόσμιου τένις, o ένας από τους σύγχρονους «big three» -μαζί με τους Φέντερερ και Ναδάλ- που έχουν βάλει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στο άθλημα. Ιδιαίτερα επικοινωνιακός, ξεσηκώνει το κοινό -στις εξέδρες και στον καναπέ- με το παιχνίδι του αλλά και με τις περιβόητες μιμήσεις συναθλητών του -στο στόχαστρό του έχουν βρεθεί ο Ναδάλ, ο Φέντερερ αλλά και η Μαρία Σαράποβα- ενώ αποτελεί πρότυπο για τις νέες γενιές αθλητών. Τελευταία όμως, ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα για άλλους λόγους που, μάλλον επιζήμιοι είναι για την εικόνα του, όπως η ολοένα και πιο στενή σχέση του με τον αυτοαποκαλούμενο «γκουρού ευεξίας» Σεβρίν Τζαφαράιεχ.

Αν το lockdowη ήταν για κάποιους κακό, για τον Σέρβο πρωταθλητή του τένις φαίνεται να ήταν ολέθριο καθώς τους τελευταίους μήνες «σερβίρει» απανωτά λάθη, τα οποία και συζητούνται πολύ και κάνουν κακό στη δημόσια εικόνα του. Η αρχή έγινε από την σύζυγό του Γελένα μέσω Instagram όταν χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό πόσταρε εκείνο το γνωστό «συνομωσιολογικό» βίντεο όπου ο κορωνοϊός εμπλέκεται με τα δίκτυα τηλεφωνίας 5G, με μυστικά σχέδια αόρατων χεριών αλλά και με πολλές ακόμη θεωρίες συνωμοσίας. Η αρχή ήταν να μην γίνει…

Δείτε τον Τζόκοβιτς με τον γκουρού του να μιλάνε για τη δύναμη της θετικής σκέψης: 

Djokovic and Chevrin Jafarieh speak on the power of positive thought


Κλείσιμο
Στη συνέχεια,  ο Τζόκοβιτς τάχθηκε ανοιχτά κατά του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό -όποτε βρεθεί το εμβόλιο- ο ίδιος όμως προσβλήθηκε από αυτόν, το ίδιο και η σύζυγός του, κατά τη διάρκεια του, διοργανωμένου από τον ίδιο, τουρνουά Adria Tour στο Βελιγράδι, ο τελικός του οποίου ματαιώθηκε, αφού τρεις παίκτες -αλλά και μέλη των οικογενειών και των προπονητικών teams- βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Ο αγαπημένος «Νόλε» δέχθηκε σφοδρή κριτική για τις επιλογές του αυτές. Μετά την γενικότερη κατακραυγή ο Τζόκοβιτς αναγκάσθηκε να ζητήσει δημοσίως ταπεινή συγγνώμη για την παραβίαση των αναγκαίων -λόγω κορωνοϊού- μέτρων ασφαλείας και την παντελή έλλειψη αίσθησης ευθύνης με τη διοργάνωση αυτού του τουρνουά.

Ο Τζόκοβιτς διασκεδάζοντας με Ζβέρεφ και Ντιμιτρόφ μετά το Andrian Tour:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

⬇️⬇️⬇️ • • • • • • • Also Djokovic:

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CrackedRacquets.com ® (@crackedracquets) στις



Αυτή είναι ωστόσο η τελευταία μέχρι στιγμής πράξη  από μια σειρά  χαζομάρες  του Τζόκοβιτς, που τον αποξενώνουν από πολλούς συναδέλφους του στο άθλημα και τον καθιστούν αντικείμενο κριτικής για κάτι διαφορετικό από το καταπληκτικό παιχνίδι του στα courts. Στο παρελθόν έχει πει ότι διατηρεί φιλία με ένα δέντρο, δηλώνοντας  ότι είναι φίλος  με μια συκιά στη Βραζιλία, στην οποία σκαρφαλώνει,  κάτι που πολύ λίγοι άνθρωποι άνω των 10 ετών θα θεωρούσαν ως μία μια λογική σχέση. Πολλά φρύδια ανασηκώθηκαν επίσης, όταν πριν από έναν χρόνο αποκάλυψε στους New York Times ότι κάθε μέρα σηκώνεται πριν από την ανατολή του ηλίου με την οικογένειά του για να κάνουν συνεδρίες  αγκαλιάσματος και τραγουδιού, καθώς και ομαδική γιόγκα.

Παρ 'όλα αυτά,  που άλλοτε ακούγονται ανόητα, ανεύθυνα, παλαβά  ή απλώς περίεργα, ο χρόνος που αφιερώνει ο «Νόλε» στον Σεβρίν Τζαφαράιεχ και στις απόψεις του για τον κόσμο είναι αυτό, που μπορεί να τον κάνει να δει τις μετοχές της δημοτικότητάς του να πέφτουν χαμηλά…
jokovic

Ο άνθρωπος που «κινεί» τον Νόλε…

Ο Σεβρίν Τζαφαράιεχ είναι ένα αστέρι στον χώρο του real estate, που κέρδισε την αρχική του περιουσία μέσω της εταιρείας του Blaqk Diamond. Σήμερα, έχει πλέον μεταφέρει  το επίκεντρο των δραστηριοτήτων του στον κόσμο των «θρεπτικών συστατικών» μέσω της εταιρείας του Cymbiotika - «μια καινοτόμο μάρκα ευεξίας που εμπνέει τους καθημερινούς ανθρώπους να ανακτήσουν τον έλεγχο της ζωής τους επιτυγχάνοντας τη βέλτιστη υγεία», σύμφωνα με μια συνέντευξη στο Medium, όπου περηφανευόταν για το επίτευγμά του. Αυτή η εταιρεία, καθώς και οι απόψεις του Τζαφαράιεχ  για τον κόσμο έχουν καταλάβει αρκετό χρόνο και χώρο  στο Instagram του Τζόκοβιτς, με τον επιχειρηματία να πρωταγωνιστεί σε τουλάχιστον τρεις ζωντανές συζητήσεις «ένας προς έναν». Σε συνομιλίες  τους, που μπορούν να διαρκούν περισσότερο από μια ώρα, ο Τζόκοβιτς με τον Τζαφαράιεχ μοιράζονται τις δικές τους εξωφρενικές απόψεις για τον κόσμο, όπως η πεποίθηση πως όταν λυγίζεις το σώμα με ορισμένους τρόπους μπορεί να απαλλαγείς από τοξίνες ή πώς χρησιμοποιώντας ένα τραμπολίνο μπορεί να αποτοξινωθεί το σώμα.
Chevrin_Jafarieh
Ο Σεβρίν Τζαφαράιεχ

Ένα από τα πιο γλαφυρά επιχειρήματα του Τζαφαράιεχ είναι  πως η θετική σκέψη μπορεί να… αλλάξει την μοριακή δομή του νερού!  Μνημονεύοντας έναν Ιάπωνα «επιστήμονα» με το όνομα Μασάρου Εμότο, ο Τζαφαράιεχ μίλησε με έμφαση για την ικανότητα του νου να αλλάξει τη χημική σύνθεση του νερού, μετατρέποντάς το από μολυσμένο σε απολύτως αποσταγμένο.

Υπήρχε μόνο ένα μικρό πρόβλημα. Ο Εμότο ήταν συγγραφέας και ψευδο-επιστήμονας, του οποίου οι απόψεις έχουν από καιρό απορριφθεί. ΄Εχει πει ότι η ανθρώπινη συνείδηση έχει επίδραση στη μοριακή δομή του νερού. Το βιβλίο του Εμότο «The Hidden Messages in Water»  («Κρυμμένα μηνύματα στο Νερό») που δημοσιεύθηκε το 2004 ήταν best seller των New York Times. Η  «δουλειά» του περιστράφηκε γύρω από ψευδο-επιστημονικές υποθέσεις ότι το νερό μπορούσε να αντιδράσει σε θετικές σκέψεις και λέξεις και ότι το μολυσμένο νερό θα μπορούσε να καθαριστεί μέσω προσευχής και θετικής οπτικοποίησης.
ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ-Chevrin_Jafarieh

 Παρά τα σαφή και προφανή στοιχεία που δείχνουν πως δεν πρόκειται για επιστημονική άποψη, ο Τζόκοβιτς συνεχίζει να προσφέρει στον Τζαφαράιεχ  χώρο και χρόνο στους ιστότοπους των κοινωνικών μέσων του, καθισμένος στο γραφείο του  με φανελάκι και γυαλιά ηλίου και να κάνει δημόσιες -περίεργες- δηλώσεις: «Έχω δει ανθρώπους και γνωρίζω κάποιους που, μέσω αυτής της ενεργητικής μεταμόρφωσης, μέσω της δύναμης της προσευχής, μέσω της δύναμης της ευγνωμοσύνης, καταφέρνουν να μετατρέψουν το πιο τοξικό φαγητό ή το πιο μολυσμένο νερό  στο πιο θεραπευτικό νερό… Το  νερό αντιδρά και οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι  τα μόρια στο νερό αντιδρούν στα συναισθήματά μας, σε αυτά που λέγονται». 

Οι συνομιλίες τους, που πολλές φορές  συνοδεύονται από μονολόγους  διάρκειας έξι λεπτών σχετικά με τη δύναμη της θετικής σκέψης, μπορεί κάποιες φορές να φαίνονται κάτι παραπάνω από εγωκεντρικές, όπως άλλωστε και το Instagram του ιδιοκτήτη της εταιρείας. Ενώ πολλοί δημοσίευσαν αφιερώματα στον αείμνηστο Κόμπε Μπράιαντ μετά τον τραγικό θάνατό του, ο Τζαφαράιεχ θέλησε μόνον να συσχετίσει τον θάνατο του Μπράιαντ με σημαντικά γεγονότα  της δικής του ζωής - επισημαίνοντας ότι ο σταρ του ΝΒΑ είχε πεθάνει μόλις 333 ημέρες μετά  τον  δικό του πατέρα, ένας εξαιρετικά σημαντικός αριθμός για τον «γκουρού ευεξίας» αλλά για κανέναν άλλον στον κόσμο.
ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ_ΜΕ_ΤΗ_ΓΥΝΑΙΚΑ_ΤΟΥ

Ίσως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Τζόκοβιτς φαίνεται να ευθυγραμμίζεται δημοσίως με τις απόψεις ενός τέτοιου προσώπου, καθώς ο Σέρβος άσσος του τένις είχε προηγουμένως δεσμούς και με άλλα αμφιλεγόμενα «πρόσωπα επιρροής». Ο πρώην μέντοράς του Πέπε Ιμάθ (Ισπανός πρώην επαγγελματίας τενίστας και στη συνέχεια προπονητής)  είναι οπαδός της φιλοσοφίας  «Amor y Paz» (Αγάπη και Ειρήνη), σύμφωνα με την οποία αυτά τα δύο είναι οι πρωταρχικοί παράγοντες στην προπονητική του τένις, χρησιμοποιώντας  σαν εργαλεία τον διαλογισμό και τις μεγάλες αγκαλιές.  Αυτός είναι που εισήγαγε τον Τζόκοβιτς στην, υποτιθέμενη, σημασία της τηλεκινητικής, καθώς και στα οφέλη των αγκαλιών διαρκείας. Ήταν όμως και αυτός που στάθηκε η αιτία να διακόψει ο Τζόκοβιτς τη συνεργασία του με τον μεγάλο Μπόρις Μπέκερ, που ήταν ο προπονητής του, όταν ο τελευταίος έθεσε το τελεσίγραφο «ή ο Ιμάθ ή εγώ». Προτίμησε τον Ιμάθ. Για την ώρα, μάλλον θα ήταν χρήσιμο  για τον Τζόκοβιτς να επανεξετάσει με πολλή προσοχή και ακόμη περισσότερη σοβαρότητα τόσο τις απόψεις του όσο και τις σχέσεις του. Εμείς, του ευχόμαστε περαστικά -από όλα!
pepe_imaz_djokovic_2
Ο Πέπε Ιμάθ

Ειδήσεις σήμερα: 

Παζάρι με το άνοιγμα των συνόρων: Η ΕΕ θέλει να μπλοκάρει τους τουρίστες από ΗΠΑ λόγω κρουσμάτων

Κρίση στη Λιβύη: Νέο πλήγμα στην Άγκυρα από Παρίσι - Ο ρόλος του γερμανικού Τύπου

Απαγωγή Μαρκέλλας: «Αν πίσω από την 33χρονη κρύβεται πορνογραφία θα παραιτηθώ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης