Forbes: Άγγιξε τα 100 εκατ. δολάρια για το 2019 ο Φέντερερ

Forbes: Άγγιξε τα 100 εκατ. δολάρια για το 2019 ο Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι στο Νο1 στη λίστα με τα έσοδα στο 2019 και μόνο από χορηγίες εισέπραξε 86 εκατομμύρια δολάρια - Κορυφαία η Ναόμι Οσάκα

federer
Μπορεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς να είναι στο Νο1 της λίστας με το prize money των παικτών του τένις από καταβολής της open era, μπορεί να κατακτά τουλάχιστον 2 Grand Slam κάθε χρόνο αλλά ο Ρότζερ Φέντερερ είναι για χρόνια πρώτος στη λίστα του Forbes.

Ο Ελβετός τενίστας όπως ανακοίνωσε το Forbes ήταν και το 2019 ο τενίστας με τα περισσότερα συνολικά έσοδα. Ο Φέντερερ "έβγαλε" σε μια χρονιά που δεν κατέκτησε τίτλο Grand Slam το ποσό των 7.4 εκατομμυρίων δολαρίων από τα τουρνουά και το ποσό των 86 εκατομμυρίων από χορηγίες.

Μόνο από την Uniplo η οποία τον ντύνει στα κορτ εισέπραξε 30 εκ. Συνολικά το 2019 ειχε εισπράξεις της τάξεως των 93.4 εκατομμυρίων. Στην 2η θέση όσο αφορά το τένις είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς με 50.6 εκατομμύρια.

Ο "Νόλε" κατέκτησε το Wimbledon και το Australian Open και από prize money πήρε 20,6 και τα υπόλοιπα από χορηγίες. Ακολουθεί με 37,3 εκ ο Ιάπωνας Κέι Νισικόρι ο οποίος έχει 33 εκ. έσοδα από χορηγίες.

O Στέφανος Τσιτσιπάς εισέπραξε μόνο από prize money το ποσό των 6,7 εκατομμυρίων δολαρίων σχεδόν 2 εκ. περισσότερα από τον Νισικόρι ο οποίος όμως "παίζει" σε μια τεράστια αγορά όπως είναι η ιαπωνική και όχι στην "μικρή" ελληνική.

Ο Ράφα Ναδάλ που κέρδισε το Roland Garros και το US Open έφτασε τα 9 εκατομμύρια από τα τουρνουά και είχε άλλα 26 από χορηγίες.

Το φαινόμενο Οσάκα

Κλείσιμο
Η Ναόμι Οσάκα είναι πλέον η τενίστρια με την καλύτερη... επίδοση όλων των εποχών στο τένις όσο αφορά τα έσοδα. Έφτασε συνολικά τα 37,4 εκατομμύρια από χορηγίες και τουρνουά και έτσι άφησε πίσω της την Σερένα Ουίλιαμς που είχε 1,4 εκατομμύρια δολάρια λιγότερα.

Η επίδοση της αφορά το διάστημα τον Ιούνιο του 2019 έως τον Μάιο του 2020. Η Σερένα έχει καλύτερη θέση όσο αφορά το 2019 αφού έχει 29.2 έναντι 24.3 εκ.

Έως σήμερα στην κορυφή της λίστας όλων των εποχών (ανά χρονιά) ήταν η Σαράποβα με εισπράξεις 29.7 εκατομμυρίων το 2015.

Η Σερένα Ουίλιαμς ήταν στην κορυφή της λίστας τα τελευταία χρόνια αλλά το 2019 έχασε την πρωτιά από την μεγάλη της θαυμάστρια, την Ναόμι Οσάκα.

Η λίστα θα "κυκλοφορήσει" ολόκληρη τις επόμενες ημέρες.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Mundo Deportivo: «Συμφώνησε με Μπαρτσελόνα ο Καλάθης - Ισχυρός ανταγωνισμός από Ολυμπιακό»

Σφοδρή επίθεση Γιαννακόπουλου σε Μπερτομέου

Super League 1: Αυτό είναι το πρόγραμμα των play off και των play out


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης