Ιμάμ, παπουτσάκια, κολοκυθάκια ή κολοκυθανθοί; Τα εναλλακτικά γεμιστά που αγαπάμε!

Ιμάμ, παπουτσάκια, κολοκυθάκια ή κολοκυθανθοί; Τα εναλλακτικά γεμιστά που αγαπάμε!

Ιμάμ, παπουτσάκια, κολοκυθάκια και κολοκυθανθοί; Ό,τι και αν αποφασίσεις να γεμίσεις δες τις συμβουλές της Ελένης Ψυχούλη για να τους κάνεις όλους να γλύφουν τα δάχτυλά τους.

gemista
Ο μύθος διχάζεται: Άραγε το όνομα βγήκε από τον ιμάμη που το έφαγε και χάρηκε ή από τον ιμάμη που μπαΐλντισε όταν έμαθε πόσο χρήμα απαιτείται για το φίνο ελαιόλαδο της συνταγής;

Για να το πετύχετε…
* Γίνεται μόνο με μακρόστενες μαύρες ή τσακώνικες μελιτζάνες.
* Η γέμιση θέλει πάρα πολύ κρεμμύδι αλλά και σκόρδο, πιπεριά κέρατο για το άρωμα, σταφίδα μαύρη και κουκουνάρι για τη γλύκα, υπερώριμη καλοκαιρινή ξεφλουδισμένη ντομάτα κομμένη στο χέρι σε πολύ μικρά κυβάκια και πολύ μαϊντανό για τη φρεσκάδα.
* Πρόσφατα έμαθα πως αν ραντίσεις με χυμό λεμονιού το φαγητό πριν πάει στον φούρνο, η μελιτζάνα κρατά καλύτερα την υφή της και γίνεται πιο νόστιμη.
* Η μελιτζάνα δεν χρειάζεται απαραίτητα τηγάνισμα: Τη χαράζετε και την ψήνετε για 30 λεπτά στους 200C στο φούρνο με αλατάκι ή την σοτάρετε σε 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σκεπασμένη στην αρχή για να μαλακώσει γρηγορότερα.
* Το σκόρδο κομμένο σε λεπτά φετάκια κάνει τη διαφορά!
* Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε κυβάκια φέτας στη γέμιση.
* Για να «μελώσει» σωστά, θέλει αρκετό ελαιόλαδο και ψήσιμο στους 200C σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαυρίσει ελαφρά η κρούστα, να γίνουν τραγανά τα πάνω κρεμμύδια και ζουμερό το εσωτερικό.
Κλείσιμο
* Οι μελιτζάνες που θα αγοράσετε στην πόλη δεν χρειάζονται ξεπίκρισμα. Οι χωριάτικες από μποστάνι θέλουν μισή ώρα σε αλατόνερο στον ήλιο και άλλαγμα του νερού δύο τρεις φορές. Στο τέλος, πολύ καλό στύψιμο και σκούπισμα.
* Αν περάσετε από το multi το ιμάμ που περίσσεψε, θα έχετε μια ωραιότατη πάστα μελιτζάνας για μπρουσκέτες με φέτα.

Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης