Κόκορας στον φούρνο με γεμιστή πέτσα

Κόκορας στον φούρνο με γεμιστή πέτσα

Μαριναρισμένος ολονυκτίς, με αρωματική πετσούλα, αυτός ο κόκορας σιγομαγειρεύεται και γίνεται “λουκούμι”!

Κόκορας στον φούρνο με γεμιστή πέτσα
Διαδικασία
Μαρινάρετε τον κόκορα: Σε μια μεγάλη λεκάνη ή κατσαρόλα που να χωράει ολόκληρο τον κόκορα βάζετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τον βυθίζετε μέσα. Βάζετε πάνω στον κόκορα ένα βάρος έτσι ώστε να κρατηθεί μέσα στο νερό. Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και αφήνετε τον κόκορα να μαριναριστεί για 1 νύχτα στο ψυγείο ή σε κρύο μέρος. Την άλλη μέρα ξεπλένετε καλά τον κόκορα με τρεχούμενο νερό και τον σκουπίζετε καλά μέσα και έξω.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα υλικά για τη γέμιση της πέτσας. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200˚C. Αλατοπιπερώνετε καλά το εσωτερικό και το εξωτερικό του κόκορα και ανασηκώνοντας προσεκτικά την πέτσα αρχίζοντας από το κάτω μέρος την ξεκολλάτε από το κρέας. Παίρνετε με το χέρι σας υλικό από τη γέμιση και το βάζετε ανάμεσα στην πέτσα και στο κρέας. Αυτή η διαδικασία γίνεται εύκολα στο στήθος και στα μπούτια. Ξανασκεπάζετε πάλι το κρέας με την πέτσα.

Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης