9+1 ερωτήσεις και απαντήσεις γύρω από ένα μπουκάλι κρασί

9+1 ερωτήσεις και απαντήσεις γύρω από ένα μπουκάλι κρασί

Δέκα απαντήσεις σε ισάριθμες ερωτήσεις γύρω από ένα μπουκάλι κρασί για να πλουτίσετε τις γνώσεις σας και να προκαλέσετε το ενδιαφέρον της παρέας σε ένα τραπέζι, δίνοντας την ευκαιρία για νέες συζητήσεις.

9+1 ερωτήσεις και απαντήσεις γύρω από ένα μπουκάλι κρασί
Το κρασί κρύβει πολλά μυστικά που πρέπει να ανακαλύψεις για να μεγαλώσεις την απόλαυση που σου δίνει. Υπάρχουν ωστόσο πράγματα που μπορείς να μάθεις και για το μπουκάλι του κρασιού, όπως το πότε άρχισε να χρησιμοποιείται το γυάλινο μπουκάλι ή πόσο επηρεάζεται η ποιότητα από το μέγεθος. Συνέχισε να διαβάζεις…

Πότε το κρασί βρήκε το δρόμο του για το γνώριμο σε όλους γυάλινο μπουκάλι;
Οι παραγωγοί κρασιού της αρχαιότητας χρησιμοποιούσαν για την αποθήκευση και μεταφορά κρασιού πήλινους αμφορείς καθώς το γυαλί που παραγόταν εκείνη την εποχή ήταν εύθραυστο και κακής ποιότητας. Μόλις το 17ο αιώνα η εφεύρεση του φούρνου με κάρβουνο έκανε δυνατή την παραγωγή σκληρού μαύρου γυαλιού και το κρασί σφραγίστηκε με φελλό. Στο πρώτο μισό του ίδιου αιώνα άρχισαν να αναγνωρίζονται τα ιδιαίτερα γνωρίσματα των παραγωγών και να δίνεται έμφαση στην ποιότητα και τότε υπήρξε ανάγκη πλάγιας αποθήκευσης των μπουκαλιών για να μην στεγνώνει ο φελλός, οπότε τα στρογγυλά μπουκάλια από χοντρό γυαλί έδωσαν τη θέση τους στα κομψά μπουκάλι που χρησιμοποιούμε σήμερα. Και πάλι όμως δεν υπήρχε σταθερό μέγεθος. Μόλις το 1979 οι ΗΠΑ καθόρισαν το τυποποιημένο μέγεθος των 750 ml για διευκόλυνση του διεθνούς εμπορίου και το μέγεθος αυτό υιοθέτησε αμέσως και η Ευρώπη.


Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης