Φάβα ροβίτσα με χταπόδι
Φάβα ροβίτσα με χταπόδι
Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό μας είναι πολλά, και οι γεύσεις των θαλασσινών, αλλά και κάποιων χορτοφαγικών πιάτων, ακόμα περισσότερες.
UPD:
Το μεσσηνιακό
εστιατόριο Θάμα δίνει γεύση στη Σαρακοστή με πιάτα που μυρίζουν θάλασσα, Ελλάδα και παράδοση.YΛΙΚΑ
1 χταπόδι (περίπου 1,5 κιλό)
2 κούπες κρασί
1 φύλλο δάφνη
3 μπαχαράκια
Για τη φάβα
500 γραμμ. φάβα ροβίτσα
3 λίτρα νερό
1 κρεμμύδι μικρό,
1 λεμόνι Ρίγανη,
μαϊντανός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το χταπόδι με το κρασί, τη δάφνη και τα μπαχαράκια για μισή ώρα. Έπειτα, το αφήνουμε μέσα στα υγρά του για άλλη μία ώρα. Κατόπιν το κόβουμε κομματάκια και είναι έτοιμο.
Συνεχίζουμε με τη φάβα.
Σε 3 λίτρα νερό βράζουμε τη ροβίτσα για μία ώρα και μετά τη σουρώνουμε. Καλό είναι να μη βγάλουμε τα φλούδια από τη ροβίτσα, γιατί έχουν μεγάλη διατροφική αξία. Για να τη σερβί- ρουμε, βάζουμε πάνω από τη φάβα ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη, λεμόνι, μαϊντανό και το χταπόδι.
Εστιατόριο Θάμα
Μεσογείων 242, Χολαργός
www.thama.info
Επιμέλεια: Δώρα Μάστορα
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Ιωαννίδης
UPD:
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα