Γλυκά παξιμαδάκια χωρίς γλουτένη με μέλι και χουρμάδες

Γλυκά παξιμαδάκια χωρίς γλουτένη με μέλι και χουρμάδες

Η βασική τροφή των Βεδουίνων, οι χουρμάδες απογειώνουν τα νόστιμα αυτά παξιμαδάκια, που συνοδεύουν ιδανικά μία κούπα αχνιστό τσάι, αλλά και τον κλασικό ελληνικό καφέ

Γλυκά παξιμαδάκια χωρίς γλουτένη με μέλι και χουρμάδες
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη και το ξύσμα, ανακατεύετε και τα αφήνετε στην άκρη για 30 λεπτά, να ενωθούν τα αρώματα. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αβγά, το χυμό λεμονιού, το μέλι και τη βανίλια και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 2
Σε ένα άλλο, μεγάλο μπολ ανακατεύετε το μίγμα άλευρων, το αλεύρι αμυγδάλου (ή το άμυλο πατάτας), τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε το μίγμα των αβγών και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3
Ρίχνετε στο μίγμα τα αμύγδαλα και τους χουρμάδες και συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει μια ζύμη που να κολλάει αρκετά.

Κλείσιμο
Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης