Κεφαλονίτικη μπακαλιαρόπιτα έχετε δοκιμάσει;

Κεφαλονίτικη μπακαλιαρόπιτα έχετε δοκιμάσει;

Μια υπέροχη πίτα που τη φτιάχνουν στην Κεφαλονιά και τη συνοδεύουν σχεδόν πάντα με σκορδαλιά. Η μπακαλιαρόπιτα ή αλλιώς «βακαλαόπιτα» είναι δανική για ανήμερα της 25ης Μαρτίου που ο μπακαλιάρος έχει την τιμητική του!

Κεφαλονίτικη μπακαλιαρόπιτα
Διαδικασία
Ετοιμάζετε το φύλλο: Ανακατεύετε στο μίξερ με το γάντζο ζυμώματος το αλεύρι με το αλάτι. Ρίχνετε το λάδι, το κρασί και, συνεχίζοντας το χτύπημα, νερό, τόσο όσο να γίνει μια ζύμη μαλακή και ελαστική. Την πλάθετε σαν μπάλα και την αφήνετε να «ξεκουραστεί» για 1 ώρα.
Εν τω μεταξύ ζεματίζετε τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο σε βραστό νερό για 3-4 λεπτά.
Αφαιρείτε τα κόκαλα και καθαρίζετε το δέρμα του. Τον ψιλοκόβετε σε μικρά κομμάτια (μεγέθους καρυδιού).

Κλείσιμο
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 5 λεπτά. Προσθέτετε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, τις τριμμένες ντομάτες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σβήνετε με το κρασί.
Βράζετε τις πατάτες ολόκληρες για 15 λεπτά, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε ροδέλες.
Ανακατεύετε τον μπακαλιάρο με το μίγμα του κρεμμυδιού, τα αβγά, το μαϊντανό και το δυόσμο, την κανέλλα, το κόκκινο και το μαύρο πιπέρι.

Ανοίγετε τη ζύμη σε τρία φύλλα: Απλώνετε το ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί με διάμετρο 35 εκ. (ή στο ταψί της κουζίνας σας), έτσι ώστε να καλυφθούν και τα πλαϊνά του ταψιού. Αλείφετε με λάδι και σκεπάζετε με ένα δεύτερο φύλλο.

Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης