Μια χορταστική σαλάτα με βλίτα, αμπελοφάσολα και πατάτες
Μια χορταστική σαλάτα με βλίτα, αμπελοφάσολα και πατάτες
Ζεστή, χλιαρή ή και κρύα τρώγεται εξίσου ευχάριστα. Δεν υπάρχει καλύτερος συνοδός για τα ψητά σας ψάρια.
από τη Σιμόνη Καφίρη
Υλικά:
1 κιλό κορφές από βλίτα
½ κιλό αμπελοφάσουλα
3-4 πατάτες καθαρισμένες σε μεγάλα κομμάτια
2 κουτ. σούπας κάπαρη
3 αβγά βρασμένα σφιχτά και καθαρισμένα
Για τη βινεγκρέτ:
1 κρόκο αβγού
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/3 φλιτζανιού ξίδι
Μέσα σε μια κατσαρόλα βράζετε σε αλατισμένο νερό τα βλίτα.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζετε ξεχωριστά τα αμπελοφάσουλα και τις πατάτες.
Υλικά:
1 κιλό κορφές από βλίτα
½ κιλό αμπελοφάσουλα
3-4 πατάτες καθαρισμένες σε μεγάλα κομμάτια
2 κουτ. σούπας κάπαρη
3 αβγά βρασμένα σφιχτά και καθαρισμένα
Για τη βινεγκρέτ:
1 κρόκο αβγού
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/3 φλιτζανιού ξίδι
Μέσα σε μια κατσαρόλα βράζετε σε αλατισμένο νερό τα βλίτα.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζετε ξεχωριστά τα αμπελοφάσουλα και τις πατάτες.
Στη συνέχεια κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες ή σε κύβους και ανακατεύετε όλα τα βρασμένα χόρτα και λαχανικά μαζί σε μια σαλατιέρα.
Προσθέτετε την κάπαρη, τους κρόκους των βρασμένων αβγών περασμένους από σήτα και τα ασπράδια τους ψιλοκομμένα.
Για τη βινεγκρέτ: Χτυπάτε στο μπλέντερ τον κρόκο αβγού με τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη ζάχαρη και αλάτι. Προσθέτετε και το ελαιόλαδο λίγο λίγο κι εναλλάξ με το ξίδι, μέχρι να έχετε μια αραιή σάλτσα. Αν χρειαστεί, ρίχνετε λίγο ακόμα λάδι και δοκιμάζετε για ξίδι.
Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και τη σερβίρετε χλιαρή ή ελαφρώς ζεστή.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
Προσθέτετε την κάπαρη, τους κρόκους των βρασμένων αβγών περασμένους από σήτα και τα ασπράδια τους ψιλοκομμένα.
Για τη βινεγκρέτ: Χτυπάτε στο μπλέντερ τον κρόκο αβγού με τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη ζάχαρη και αλάτι. Προσθέτετε και το ελαιόλαδο λίγο λίγο κι εναλλάξ με το ξίδι, μέχρι να έχετε μια αραιή σάλτσα. Αν χρειαστεί, ρίχνετε λίγο ακόμα λάδι και δοκιμάζετε για ξίδι.
Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και τη σερβίρετε χλιαρή ή ελαφρώς ζεστή.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα