Tαλιατέλες σε σάλτσα ντομάτας, με παλαιωμένη γραβιέρα, κρίταμο και ρίγανη Τήνου

taliateles_sintagi

Μία εύκολη συνταγή, έτοιμη σε 45 λεπτά

Υλικά (για 6 άτομα)
1 πακέτο ταλιατέλες
300γρ. γραβιέρα Τήνου χοντρή τριμμένη
4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250γρ. ντομάτα κονκασέ
400γρ. ντομάτα φρέσκια, ψιλοκομμένη
250γρ. χυμό ντομάτας
150γρ. κρίταμο Τήνου
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Τοποθετείτε μια αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ, τη φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα, τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά.
Προσθέτετε τη μισή τριμμένη γραβιέρα μαζί με το κρίταμο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά ώσπου να δέσει η σάλτσα. Όταν η σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμη την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε την ξερή ρίγανη και ανακατεύετε καλά.
Στο μεταξύ έχετε βράσει τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στη σάλτσα, ανακατεύετε να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρετε.

Συνταγές – Φωτογραφίες Αλέξανδρος Παπανδρέου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης