Σήμερα φτιάχνουμε αμπελοφάσουλα σαλάτα με γλιστρίδα, καλαμπόκι, βερίκοκο και οξύμελο

Μια καλοκαιρινή σαλάτα που αγαπάμε για όλες τις ώρες!

25 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ

Από τον σεφ Φάνη Μαϊκάντη

Υλικά (για 2 άτομα)


  • 1 ματσάκι γλιστρίδα

  • 1 καλαμπόκι φρέσκο

  • 4 βερίκοκα

  • 1 μικρό αγγούρι

  • 12 φύλλα κάππαρη

  • 8 πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι

Για το dressing:

  • 30 ml οξύμελο

  • 3 γρ. μαντζουράνα ξερή

  • 1 00 ml έ.π. ελαιόλαδο

  • αλάτι, μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και βάζουμε τα αμπελοφάσουλα σε νερό που βράζει για 7΄ και τα κρυώνουμε σε νερό βρύσης για να μείνουν τραγανά. Τα σουρώνουμε καλά.

Κόβουμε τα βερίκοκα κυδωνάτα, το καλαμπόκι κατά μήκος με το μαχαίρι, χωρίς να βρίσκουμε
κοτσάνι, το αγγουράκι σε λεπτές ροδέλες και τη γλιστρίδα.

Σε μια μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά.

Για το dressing: Σε μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε για 1΄.

Ανακατεύουμε τα λαχανικά με το dressing και σερβίρουμε σε σχήμα κουλούρας τα αμπελοφάσουλα στο πιάτο, στολίζοντας με τα φύλλα γλιστρίδας και τα βερίκοκα.

Ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο και σερβίρουμε.



STYLING: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΥΚΟΥΡΕΣΗ
FOOD STYLING: Μ. ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ: STUDIO M.

Ειδήσεις σήμερα

Αφγανιστάν: Εκρήξεις έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ

Κορωνοϊός: Στα 3.538 τα νέα κρούσματα - 336 οι διασωληνωμένοι, 28 θάνατοι

Αφροδίτη Μπάρμπα: Στη φυλακή το μοντέλο για την κοκαΐνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr